REUTERS/Andrew Couldridge
ISPAO I SVJETSKI DOPRVAK!

VIDEO: FRANCUSKA JE U ČETVRTFINALU, ARGENTINA NA KOLJENIMA Nevjerojatni tinejdžer zasjenio Messija i postao trenutno prva zvijezda Svjetskog prvenstva

Već u prvoj utakmici osmine finala gledali smo najljepšu, najuzbudljiviju utakmicu Svjetskog prvenstva. Francuska je nakon dva preokreta slomila i izbacila Messijevu Argentinu s 4:3, a apsolutni junak susreta je tinejdžer Kylian Mbappe koji je u potpunosti zasjenio najboljeg nogometaša svijeta - izborio penal za vodstvo i zabio dva gola.
Piše: HinaObjavljeno: 30. lipanj 2018. 11:11

Nogometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji nakon što su u subotu u Kazanju u osmini finala svladali Argentinu s 4:3 (1:1), a junak susreta bio je 19-godišnji Kylian Mbappe, koji je izborio penal te je zabio dva pogotka.

Nogometaši Francuske napokon su na SP u Rusiji odigrali jednu dobru utakmicu, a briljirao je Kylian Mbappe. Francuska je prvi puta zaprijetila u 9. minuti, iz slobodnog udarca s 22 metra Antoine Griezmann pogodio je gredu.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

No, u 13. minuti Francuzi vode. Kylian Mbappe je sa svoje polovice sam krenuo u kontranapad, nekoliko Argentinaca ga je pokušalo zaustaviti, ali on je pored njih prolazio kao brzi vlak i nakon što je pretrčao pola igrališta u 16-ercu ga je oborio stoper Marcos Rojo, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Antoine Griezmann.

U 21. minuti nova opasnost za gol Argentinaca, slobodni udarac na rubu kaznenog prostora izborio je nezaustavljivi Mbappe. No, Paul Pogba puca preko gola.

Argentina je bila nemoćna i bezopasna, ali u 41. minuti iz akcije koja ništa nije obećavala "gauči" dolaze do poravnanja na 1-1. Strijelac je bio Angel Di Maria, koji je s 30 metara fantastičnim udarcem zatresao mrežu.

Nakon što je u završnici prvog poluvremena Francuze šokirao Angel Di Maria, u 48. minuti novi pogodak za Argentinu. Strijelac je bio branič Gabriel Mercado, koji je skrenuo loptu u mrežu nakon udarca Messija sa ruba 16-erca.

Preokretima tu nije bio kraj. U 56. minuti nesporazum argentinskog vratara Armanija i braniča Fazija umalo je kaznio Griezmann. No, minutu kasnije francuski branič Benjamin Pavard s ruba 16-erca postiže fantastičan pogodak za 2-2.

Onda na scenu opet stupa fantastični Kylian Mbappe. U 64. minuti, nakon ubačaja u 16-erac, odlično se snašao i ponovno dovodi "trikolore" u vodstvo. A u 68. minuti, nakon polukontre, Mbappe zabija za 4-2.

Soccer Football - World Cup - Group D - Argentina vs Croatia - Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod, Russia - June 21, 2018   Argentina coach Jorge Sampaoli at half time                        REUTERS/Carlos Barria
REUTERS/Carlos Barria / REUTERS
Sampaoli

Do kraja susreta Argentina je uspjela samo ublažiti poraz, kad je u sudačkoj nadoknadi (90+3) Sergio Aguero, nakon ubacivanja Messija, glavom pogodio mrežu.

Večeras u 20 sati u Sočiju u osmini finala sastaju se Urugvaj i Portugal, a pobjednik tog susreta će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske 6. srpnja u Nižnji Novgorodu.

FRANCUSKA - ARGENTINA 4:3 (Griezmann 13' p., Pavard 57', Mbappe 64', 68' / Di Maria 41', Mercado 48', Aguero 90'+3')

FRANCUSKA: Lloris - Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard - Pogba, Kante - Matuidi, Griezmann, Mbappe - Giroud

ARGENTINA: Armani - Tagliafico, Rojo, Otamendi, Mercado - Di Maria, Banega, Mascherano, Perez - Messi, Pavon

------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE U KAZANJ ARENI!

90'+5' - Posljednju akciju na utakmici imali su Argentinci i malo je nedostajalo da izjednače! Maximiliano Meza je bio u izvrsnoj prilici, ali njegov udarac glavom ide iznad grede.

AGUEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90'+3' GOOOL! Messi je prekrasno ubacio u kazneni prostor Francuza, Aguero pravodobno skočio i glavom pogodio za 4:3.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Izlazi junak utakmice Kylian Mbappé, a nekoliko zadnjih minuta odigrat će Florian Thauvin.

85' - Messi je sad solo akcijom prošao cijelu francusku obranu, ali udarac desnom nogom bio je preslab da ugrozi Llorisa.

84' - Druga zamjena kod Francuza. Izašao je Griezmann, a zamijenit će ga Nabil Fekir-

80' - Meza je sad pokvario izglednu akciju. Messi je navukao na sebe trojicu igrača, poslao loptu do Meze koji lošim udarcem pogađa vratara Llorisa.

75' - Dvostruka zamjena na utakmici. Kod Argentine je izašao Pavon koji nije previše pokazao, a priliku dobiva Maximiliano Meza i to je zadnja izmjena na argentinskoj klupi. Kod Francuza Deschamps vadi izvrsnog Matuidija jer već ima žuti karton, a mijenja ga Corentin Tolisso.

72' - Matuidi je dobio žuti karton i propustit će četvrtfinale koje je za Francuze sve izglednije.

70' - Još jedna sjajna prilika Francuza! Giroud sada pogađa vanjski dio mreže.

MBAPPEOV DRUGI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

68' GOOOL! KAKVA GOLIJADA U OSMINI FINALA! Prekrasna akcija Francuza. Matuidi je poveo napad, dodao do Girouda uspred potpuno razbacane argentinske obrane, on ju je proslijedio do Mbappea, a mladi napadač ne propušta ovakvu priliku pored istrčalog Armanija. Francuska vodi velikih 4:2!

66' - Još jedna zamjena kod Argentinaca. Ušao je Kun Aguero, a iz igre Sampaoli vadi Enza Pereza.

MBAPPEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

64' GOOOL! Mbappeova dobra igra konačno mu se isplatila! Hernandez je ubacio s lijeve strane, lopta se odbila do Mbappea koji preciznim udarcem pored cijele argentinske obrabne matira vratara Armanija.

63' - I dalje se nastavljaju grubi prekršaji Argentinaca. Franzuci prosvjeduju zbog takve igre, ali iranski suci su već dali četiri žuta kartona. Francuska zasad bez opomena.

PAVARDOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

57' GOOOL! Kante i Hernandez probili su po lijevoj strani, lopta se odbila do Pavarda koji s dvadesetak metara prekrasnim volejom pogađa suprotni gornji kut. Francuska je izjednačila na 2:2!

56' - Argentinci su sada sami sebi zakomplicirali. Fazio je uputio lošu loptu vrataru Armaniju koji nije uspio doći do nje, brži je bio Griezmann, no izborio je samo udarac iz kuta.

50' - Di Maria i Banega sada rade prekršaj na Mbappeu i Banega je zaradio žuti karton. Strašno se muče Argentinci s opasnim francuskim napadačem.

POGODAK MERCADA POGLEDAJTE OVDJE.

48' GOOOL! Nakon gužve u šesnaestercu Francuza Messi je uputio udarac prema golu, a Mercado je skrenuo loptu u mrežu i Argentina vodi 2:1!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Sampaoli radi prvu zamjenu, izašo je Rojo, a zamijenit će ga branič Rome Federico Fazio.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

45' - Mascherano i Di Maria oštrim su prekršajem zaustavili Pogbu, došlo je do naguravanja, ali iranski su suci brzo primirili situaciju. Dvije su minute sudačke nadoknade.

43' - Žuti karton Mascherana zbog prekršaja na Kanteu. "Uletio" mu je s obje noge, srećom bez posljedica.

POGODAK DI MARIJE POGLEDAJTE OVDJE.

41' GOOOL! KAKAV POGODAK DI MARIJE! Po prvi put na utakmici nitko od Francuza nije otišao u blok, akcija nije izgledala obećavajuće, a onda je Di Maria potegao s oko trideset metara i prekrasnim udarcem pogodio za izjednačenje!

38' - Pavon je u kaznenom prostoru Francuza poslao povratnu loptu za Mbappea, ali Pavard uspijeva presjeći dodavanje u zadnji trenutak.

33' - Mascherano radi još jedan opasan prekršaj na Mbappeu i Francuzi traže opomenu za Argentinca, ali iranski sudac Alireza Faghani odlučuje još jednom poštedjeti Mascherana za koga je žuti karton pitanje vremena.

31' - Pogba i Mbappe zakuhali su opasnu situaciju u kaznenom prostoru Argentinaca, ali Rojo je bio koncentriran i uspio presjeći dodavanje u pravi trenutak. Argentinska se obrana teško nosi s izvrsnim francuskim napadačima.

27' - Mercado je u šesnaesterac ubacio jednu loptu koja je dodirnula Umtitija u ruku, ali iranski se suci nisu oglasili.

26' - Sada je Griezmann prošao po desnoj strani, ostao čvrsto na nogama i uspio ubaciti u peterac, no Armani je bio brži ispred Mbappea.

25' - Enzo Perez je došao u izglednu situaciju, no Lloris je ipak brže došao do lopte.

20' - Pogba je izveo taj slobodni udarac, lopta je otišla daleko iznad grede te je zaradio salve zvižduka s tribina.

18' - Di Maria je izveo udarac iz kuta, francuska obrana uspijeva izbaciti loptu iz svoga šesnaesterca, a u nastavku akcije argentinska obrana opet ima problema s Mbappeom koji je iznudio još jedan slobodan udarac na samome vrhu kaznenog prostora. Žuti karton dobio je Tagliafico.

POGODAK GRIEZMANNA POGLEDAJTE OVDJE.

13' GOOOL! Griezmann je izveo najstrožu kaznu, argentinski je vratar otišao u stranu, a Francuz je pucao po sredini za vodstvo Francuske 1:0!

REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS

10' - JEDANAESTERAC ZA FRANCUSKU! Mbappe je potegao kontru praktički od svog šesnaesterca, Mascherano ga nikako nije mogao stići, a na kraju ga je Rojo srušio u kaznenom prostoru i iranski je sudac odmah pokazao na bijelu točku!

9' - Kakva prilika za Francuze! Dugo se otezalo s izvođenjem tog slobodnjaka, na kraju Griezmann fantastičnim udarcem pogađa gredu!

7' - Mbappe je ispremiješao cijelu argentinsku obranu i iznudio slobodan udarac s vrha šesnaesterca.

3' - Puno prekršaja na samome početku. Sada je Matuidi srušio Messija, a sudac nastoji umiriti igrače Argentine.

1' - Počela je utakmica u Kazanj Areni! Francuzi kreću prvi s centra.

-----------------------------------------

15:00 - Stigli su sastavi! Kod Francuza sve po najavama, Sampaoli izostavio Higuaina i u vatru bacio Pavona! Mladi je napadač napokon dobio priliku zaigrati od prve minute. Argentinska javnost tražila je od izbornika već i u ranijoj fazi prvenstva da Pavonu daje veću minutažu, međutim Sampaoli je ostao tvrdoglav što mu se vrlo brzo obilo o glavu. Pavon je protiv Islanda dobio točno 15 minuta na terenu, protiv Hrvatske 34 minute, a protiv Nigerije odigrao je 29 minuta. Svaki put kad je ušao Argentinci su dobili na svježini i agresivnosti te se na mladome napadaču vidjelo da je željan igre. Sada mu se napokon trud isplatio te će započeti susret protiv još jednog favorita Mundijala - Francuske!

14:00 - Argentinski navijači zauzeli su ulice Kazanja i prema očekivanjima trebali bi brojčano nadjačati Francuze

Linker
18. travanj 2024 10:05