Damir Krajač / Cropix
VELIKI DEBAKL

VIDEO: Gem, set, meč PAOK! Lokomotiva ponižena u Solunu s nevjerojatnih 6:0!

Nogometaši Lokomotive u Solun su doputovali s 2:1 prednošću iz prvog dvoboja 2. pretkola Europske lige s PAOK-om. Lovili su najveći međunarodni uspjeh u povijesti kluba, ali Već nakon 14 minuta igre primili su čak tri gola i na kraju su izgubili sa čak 6:0, odnosno s ukupnih 7:2.
Piše: HinaObjavljeno: 23. srpanj 2015. 23:06

Nogometaši zagrebačke Lokomotive eliminirani su u 2. pretkolu Europske lige nakon što su izgubili u Solunu od grčkog PAOK-a s čak 6-0 (4-0). U prvom susretu u Zagrebu Lokomotiva je slavila s 2-1.

Pogotke su za Grke postigli Lucas Perez (3), Robert Mak (7, 84), Dimitrios Pelkas (14) i Stelios Kitsiou (34), dok je Tomislav Mrčela u 60. minuti pogodio svoju mrežu.

Lokomotiva se oprostila od Europe nakon što je prokockala prednost već u prvih 14 minuta igre na čuvenom stadionu "Grobnica" u Solunu. Momčad Igora Tudora iskoristila je katastrofalan ulaz u utakmicu zagrebačkog sastava i postigla čak tri gola. Već u 3. minuti pogodio je Španjolac Lucas, koji je četiri minute kasnije asistirao Slovaku Maku za drugi gol, a sjajni početak PAOK-a okrunio je pogotkom u 14. minuti Pelkas. U 34. minuti Kitsiou je povećao na 4-0 i nazirala se prava katastrofa Lokomotive. U drugom dijelu je Mrčela u 60. minuti pogodio svoju mrežu, da bi Slovak Mak šest minuta prije kraja svojim drugim zgoditkom povećao na konačnih 6-0 što je najveći europski poraz "lokosa".

PAOK SOLUN - LOKOMOTIVA ZAGREB 6-0

Pred 7000 gledatelja na stadionu Toumba sudio je Xistra iz Portugala.

Strijelci: 1-0 Lucas (3), 2-0 Mak (7), 3-0 Pelkas (14), 4-0 Kitsiou (34), 5-0 Mrčela (60,ag), 6-0 Mak (84)

PAOK: Olsen, Miguel Vítor, Ricardo Costa, Tzavellas, Kitsiou, Tziolis (Maduro, 46), Lucas (Mystakidis, 82), Mak, Kace, Pelkas, Koulouris (Rat, 60)

LOKOMOTIVA: Zelenika, Bartolec, Mrčela, Prenga (Mišić, 25), Šovšić, Begonja, Bručić, Andrijašević, Leko (Doležal, 46), Marić (Capan, 54), Kolar

PRIJENOS UŽIVO

90' - Sudac je svirao kraj utakmice .

84' - Novi gol u mreži Lokomotive, po drugi put na susretu je zabio Mak za 6:0 vodstvo PAOK-a.

82' - Posljednja izmjena kod PAOK-a. Mystakidis je zamijenio Lucasa.

73' - Utakmica je ušla u završnicu. PAOK lagano privodi susret kraju. Požutio je strijelac prvog gola Lucas.

60' - GOOOOL! Mreža se opet trese i opet Lokomotivina. Loptu je u vlastitu mrežu skrenuo Mrčela za 5:0 vodstvo PAOK-a.

56' - Prošlo je 11 minuta igre u nastavku, a na semaforu nema promjena. Čačić je u igru poslao Capana umjesto Marića.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme. Došlo je do dvije izmjene na startu. Maduro je zamijenio Tziolisa kod PAOK-a, a Doležal Leku kod Lokomotive.

45' - Završilo je prvo poluvrijeme. Ono bi se moglo opisati jednom jedinom riječi - katastrofa. PAOK sada vodi s ukupnim rezultatom 5-2 i praktički je zakoračio u 3. pretkolo.

41' - Pokušao je peti gol za domaćine zabiti Lucas, ali nije uspio. Bio je to prvi udarac prema vratima Lokomotivinih vratiju koji nije završio u mreži.

34' - GOOOOOL! Strijelac je Kitsiou za vodstvo PAOK-a 4-0! Nevjerojatno, momčad Igora Tudora nastavlja sa savršenom, stopostotnom preciznošću. Zabili su četiri gola iz isto toliko udaraca prema vratima.

33' - Razlika u kvalitetu na travnjaku je očita u korist solunskog sastava. Lokomotiva im jednostavno ne uspijeva parirati.

29' - Požutio je PAOK-ov igrač Tziolis. Grci su maksimalno učinkoviti, zabili su tri gola iz isto toliko udaraca prema suparničkim vratima.

14' PAOK je opet zabio i vodi 3-0. Čačićeva momčad je potopljena. Zabio je Pelkas nakon dodavanja Koulourisa.

12' - PAOK je zabio iz prva dva udarca prema suparničkim vratima, što dovoljno govori o njihovoj ubojitosti.

7' - GOOOOL! PAOK je opet zabio. Strijelac je Mak, a asistirao je Lucas.

3' - GOOOOL! PAOK vodi 1-0, a strijelac je Lucas!

1' - Započela je utakmica u Solunu. Naprijed 'Lokosi'.

U Solunu će s početkom u 19h započeti uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između PAOK-a i Lokomotive. Lokosi iz prvog susreta brane prednost 2-1.

Glavni sudac susreta je Portugalac Carlos Xistra, a zagrebački sastav zasigurno očekuje neprijateljsko ozračje na tribinama stadiona Toumba na kojem je izmjerena temperatura od 33 stupnja Celzijusa.

Linker
09. svibanj 2024 09:48