Neymar
 REUTERS/Paulo Whitaker
KVALIFIKACIJA ZA SVJETSKO PRVENSTVO

VIDEO: GUŽVA NA VRHU Brazil u derbiju srušio Kolumbiju, Argentinci kiksali bez Messija

Bez Lionela Messija i još dvojice sjajnih napadača Gonzala Higuaina i Sergija Aguera, reprezentacija Argentine jedva je izvukla bod odigravši 2-2 na gostovanju kod Venezuele, posljednjeplasirane reprezentacije južnoameričkih kvalifikacija za nogometno SP 2018.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2016. 11:48

Veznjak španjolske Malage Juanpi prekrasnim je pogotkom s ruba kaznenog prostora u 35. minuti donio vodstvo Venezueli, a 53. minuti prednost domaćih udvostručio je napadač Torina Joseph Martinez.

Lucas Pratto je uspio u 58. minuti smanjiti zaostatak Argentine, a konačnih 2-2 postavio je branič Manchester Cityja Nicolas Otamendi u 83. minuti.

Venezueli je ovo tek drugi bod u osam odigranih kola, dok je Argentini ovo bio treći remi. Argentina je na trećem mjestu s 15 bodova, koliko ima i drugoplasirani Brazil. 'Carioce' su u Manausu s 2-1 svladali Kolumbiju, Brazilce je u vodstvo doveo Miranda u 2. minuti nakon Neymarovog ubačaja iz kuta.

U 36. minuti je Marquinos u pokušaju obrambene intervencije, nakon slobodnog udarca Kolumbijaca, glavom svladao svog vratara Alissona. Ipak, u 74. minuti su Kolumbijci ostavili previše prostora Neymaru koji je na 11 metara iskosa s lijeve strane desnom nogom pogodio suprotan kut za pobjedu domaće reprezentacije.

Nakon osam kola na vrhu ljestvice je Urugvaj koji je u Montevideu svladao Paragvaj s uvjerljivih 4-0. Domaći su već na poluvremenu vodili 3-0, pogocima Cavanija (18), Cristiana Rodrigueza (42) i Luisa Suareza (45+1) koji je bio precizan izvođač kaznenog udarca.

Nakon osam od 18 kola Bolivija (7 bodova), Peru (7) i Venezuela (2) su daleko od prva četiri mjesta koja vode u Rusiju ili petog koje vodi u dodatne kvalifikacije protiv najbolje reprezentacije iz Oceanije, a ostalih sedam južnoameričkih momčadi je unutar razmaka od pet bodova. Urugvaj (16), Brazil (15), Argentina (15) i Kolumbija (13) zasad drže prve četiri pozicije, Ekvador (13) je peti, a minimalan je zaostatak Paragvaja (12) i Čilea (11).

Sljedeća dva kola na rasporedu su 3. i 10. listopada.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
11. travanj 2024 03:59