BOLJE DA IH IMA VIŠE

VIDEO: HAJDUK DOBIO NOVOG MAJSTORA SLOBODNIH UDARACA Novo veliko pojačanje opasno zaprijetilo dosadašnjem izvođaču slobodnjaka

HAJDUK Splitski klub u Zabrzama uveličao proslavu Gornikova 70. rođendana
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 27. ožujak 2018. 10:21

Hajduk je uveličao feštu Gornika u Zabrzama, odigrao prijateljski susret s poljskim sastavom na proslavi njegova 70. rođendana, koji je protekao u slavljeničkoj atmosferi dvaju klubova odnosno njihovih navijača. Poznato je da Torcida iz Zabrza nosi ime po uzoru na svoje prijatelje iz Splita, a u srpnju se, prema vijestima koje dolaza iz Poljske, sprema uzvrat na Poljudu.

No što je treneru Željku Kopiću ovaj susret donio? Nakon utakmice Kopić nije puno govorio o igri, zahvalio je domaćinu na toplom prijemu i istaknuo zadovoljstvo što je susret odigran u fenomenalnom ambijentu pred više od 21 tisuću ljudi.

Sužen izbor igrača

Hajdukovci su bili lijepo ugošćeni u Poljskoj, posjetili su i obližnji rudnik te se lijepo proveli na tom neobičnom izletu. Poljaci su dobili 3:2, no rezultat je u prijateljskim utakmicama uvijek u drugom planu. Činjenica je da je Kopić zbog reprezentativne pauze imao sužen izbor igrača, na trodnevni put u Poljsku otišlo ih je tek 17. Nije bilo kapetana Zorana Nižića, vratara Karla Letice, Hamze Barryja, Ardiana Ismajlija, koji su bili zauzeti reprezentativnim obvezama, a među onima koji nisu bili spremni za dvoboj u Splitu su ostali ozlijeđeni i nedavno oporavljeni Marko Futacs, Hugo Almeida, Dante Stipica, Fran Tudor, Hysen Memolla, Gustavo Carbonieri i Toma Bašić, koji bi se trebao oporaviti za Rijeku, s tim da Kopić u Poljskoj uopće nije koristio Ahmeda Saida i Miju Caktaša. Nakon dužeg vremena zaigrao je i Petar Bosančić na poziciji stopera, a branio je Ivo Grbić...

Budući da za dvoboj s Rijekom, veliki jadranski derbi, Kopić ne može računati na kartonirane Andrea Fomitschowa i Hamzu Barryja, priliku na lijevom boku dobio je Steliano Filip, Rumunj koji je stigao iz Dinamo Bukurešta. Utakmica s aktualnim prvakom na Poljudu bit će mu još veći test. Hamzu, koji je u posljednjim Kopićevim projekcijama najčešće na desnom krilu, nadomjestio je Mario Tičinović, koji je stigao kao igrač koji može pokriti više pozicija. Odigrao je na desnom krilu, upisao asistenciju za mladoga Franka Kovačevića, koji je igrao u špici i iskoristio prigodu, no još nema pogotka u službenim susretima.

Dodana vrijednost

Posebno poglavlje zaslužuje Adam Gyurcso, koji je u pet natjecateljskih utakmica u kojima je igrao upisao dva gola i dvije asistencije pokazavši se kao adekvatna zamjena za Antu Ercega na lijevom krilu. Učinkovit je bio Gyurcso u pripremnom razdoblju, nastavio dobar trend i u službenim utakmicama, a sada je pokazao i “dodanu vrijednost”. Pogodio je rašlje iz slobodnoga udarca za vodstvo, ta je kvaliteta bila poznata u njegovu životopisu, ali se, evo, tek sad pokazala na utakmici u dresu novoga kluba.

Ušao je Gyurcso ozbiljno u konkurenciju za Hajdukove izvođače slobodnih udaraca koji su za dešnjaka; udarce za ljevake nitko ne može oduzeti Tomi Bašiću.

Linker
01. svibanj 2024 10:22