Josko Ponos / CROPIX / CROPIX
NABRIJANI ZA NASTAVAK HNL-A

VIDEO: HAJDUK SJAJNO ZAPOČEO PRIPREME Pogledajte maestralan gol i zvučnu pobjedu kojom su Bijeli najavili utrku za Dinamom i Rijekom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2017. 18:15

HAJDUK - DNJIPRO 2:0 (1:0)

BELEK - Igralište Sueno hotels. Gledatelja 100. Sudac: Bulent Demir (Antalya).

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica (od 46. Grbić) - Ismajli, Nižić, Bosančić, Memolla - Kalik, Savvas, T.Bašić - Vlaši - Said, Erceg. OD 60. MINUTE: Grbić - Juranović, Šimić, Čosić, Kvesić - Vojković, Jefferson, Hamza - Tudor - Futacs, Ohandza (od 86. Prtajin).

DNJIPRO (4-1-4-1): Baštanenko - Adamjuk, Svatok, Lopirionok, Vlad - Kravčenko - Lučekvič, Rotan, Kočergin, Lunjov - Dovbik (Drugo Poluvrijeme: Kučer - Gomenko, Čeberjačko, Svatok, Poljovij - Čeberko - Nagijev, Kogut, Vakulko, Kožuško - Balanjuk. TRENER: Dmitro Mihajlenko.

STRIJELCI: 1-0 Vlašić (2), 2-0 Ohandza (63).

-----------------------------------------------------------------------------

Nogometaši Hajduka na pripremama su u Turskoj gdje su odigrali i prvu prijateljsku utakmicu. Momčad koju vodi Joan Carrillo svladala je na terenu hotela Sueno Dnjipro 2:0 te tako ukrajinskom klubu nanijela i drugi poraz od hrvatskih momčad jer je prije nekoliko dana bolji od Dnjipra bio i zagrebački Dinamo.

Hajduk je istrčao u pomalo šarolikom sastavu (Stipica, Ismajli, Nižić, Bosančić, Memolla, Savvas, Kalik, T. Bašić, Vlašić, Erceg, Said) i poveo već u drugoj minuti kada je Nikola Vlašić odigrao dupli pas sa Saidom te s 20 metara vrlo lijepo pogodio suprotne rašlje za vodstvo 'bijelih'.

Imao je Hajduk još nekoliko poluprilika do kraja prvog poluvremena, no nisu bili precizni Erceg i Said. Međutim, vodstvo su 'bijeli' povisili u 63. minuti kada je Juranović ubacio s desne strane, a Ohandza zakucao glavom loptu u mrežu. Pokušavali su do kraja utakmice Tudor, Ohandza i Vojković, ali se rezultat nije mijenjao.

Carrillo je, dakle, u prvoj prigodi da nakon dva tjedna priprema ugradi prve zamisli koje je zajedno sa svojim suradnicima uvježbavao tijekom prva dva tjedna priprema, stigao do pobjede, a nastavak rada vidjet će se u sljedećim utakmicama.

Hajduk će 30. siječnja također u Beleku igrati protiv slovačkog prvaka Trenčina, a 2. veljače "bijelima" slijedi dvoboj s rumunjskom Steauom.

Zanimljivo je da su u Beleku na priprema i nogometaši Dinama koji su prvu utakmicu također odigrali i pobijedili Dnipro s 3-1, u četvrtak igraju protiv poljskog Zaglebiea, a potom slijede utakmice s Rostovom, Slovanom iz Bratislave i ukrajinskom Zorjom.

Vodeća momčad HNL-a Rijeka u četvrtak igra protiv slovenskog Celja, a u petak putuje na pripreme u Portugal.

Linker
02. svibanj 2024 17:32