AFP
5. KOLO LIGE PRVAKA

VIDEO: HOĆE LI SE NAKON OVOGA SMIRITI SITUACIJA U MÜNCHENU? NIKIN BAYERN DO VRHA NAPUNIO MREŽU BENFICE Real u gostima rutinski do pobjede protiv Rome

Nogometaši Real Madrida, Bayerna, Juventusa, Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Rome i Ajaxa izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka i prije posljednjeg kola po skupinama.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2018. 18:31

U derbiju skupine G, ali i večeri aktualni europski prvak Real Madrid je Rimu pobijedio Romu sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

Roma je u prvom dijelu imala nekoliko lijepih prilika, ali nije uspjela svladati vrata španjolskog sastava. Najbolju priliku imao je Cengiz Under koji je u posljednjim trenucima poluvremena promašio nemoguće, s pet metara je prebacio vrata. Kazna je stigla već u prvoj minuti nastavka, a pogodak za europskog prvaka postigao je Gareth Bale. U 59. minuti "Kraljevski klub" je poveo 2-0 golom Lucasa Vazqueza i potom obranio prednost. Talijanima ostaje utjeha kako su usprkos porazu prošli dalje.

Kapetan hrvatske vrste i najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić je igrao za Real do 80. minute, dok je od 63. minute za Romu zaigrao Ante Ćorić. Modrić je u prvom poluvremenu imao dvije lijepe prilike, oba puta je pucao s ruba kaznenog prostora, ali nije uspio zabiti. Njegov prvi udarac u 21. minuti je obranio Robin Olsen, a u 40. minuti je pucao preko gola.

Na ljestvici vodi Real sa 12 bodova, Roma ima devet bodova, dok CSKA i Viktorija imaju po četiri boda, no Česi su bolji u međusobnom skoru.

U susretu E skupine uzdrmani Bayern našeg Nike Kovača je podsjetio na stare dane deklasiravši Benficu sa 5-1. Bavarci su u zadnja dva susreta primili čak šest golova osvojivši samo jedan bod u prvenstvu, no protiv portugalskog sastava su odigrali odlično. Strijelci za Bayern bili su Arjen Robben (13, 30), Robert Lewandowski (36, 51) i Franck Ribery (77), dok je pogodak za goste zabio u 46. minuti Gedson Fernandes.

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Ajax je u Ateni pobijedio AEK sa 2-0 osiguravši plasman u osminu finala. Tragičar utakmice bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Na ljestvici vodi Bayern sa 13 bodova, Ajax je drugi sa 11 bodova, na trećem mjestu je Benfica sa četiri boda, a na začelju je AEK bez bodova.

U skupini H Juventus je pobijedio Valenciju sa 1-0 i osigurao prolaz, a dalje ide i Manchester United koji je teškom mukom porazio Young Boyse sa 1-0.

Torinska "Stara dama" je španjolsku obranu probila u 60. minuti golom Marija Mandžukića na asistenciju Cristiana Ronalda. Bio je to Mandžukićev prvijenac u LP ove sezone.

U drugom susret Manchester United je slomio Švicarce tek u sudačkoj nadoknadi, a zabio je Fellaini.

Na ljestvici vodi Juventus sa 12 bodova, Manchester United ima 10, Valencia pet, a Young Boys jedan bod.

Lyon i Manchester City su odigrali 2-2. Domaćin je dva puta vodio, no City je izvukao bod. Domaćin je bio bolji u prvom dijelu, 'lavovi' su imali tri sjajne prilike, a najbliže golu bio je Maxwel Cornet koji je u 43. minuti pogodio vratnicu.

Ipak, Cornet je u 55. minuti fantastičnim golom s ruba kaznenog prostota doveo domaćine u vodstvo. Izjednačio je Laporete u 63. minuti, ali je Cornet u 81. minuti svojim drugim pogotkom doveo Lyon u novo vodstvo. U 83. minuti 'Građani' su ponovo izjednačili, a zabio je Sergio Aguero.

ROMA - REAL MADRID 0:2 (Bale 47', Lucas Vazquez 59')

ROMA (4-2-3-1): Olsen - Florenzi, Fazio, Manolas, Kolarov - N’Zonzi, Cristante - Ünder, Zaniolo, El Shaarawy - Schick

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Kroos, Lucas Vazquez - Bale, Benzema, Llorente

------------------------------------------------------------------------------

Liga prvaka, 5. kolo:

AEK - Ajax 0:2 (Tadić 68' p., 72')

CSKA Moskva - Viktoria Plzen 1:2 (Vlašić 10' p. / Prochazka 56', Hejda 81')

Bayern - Benfica 5:1 (Robben 13', 30', Lewandowski 37', 51', Ribery 77' / Fernandes 46')

Hoffenheim - Šahtar 2:3 (Kramarić 17', Zuber 40' / Ismaily 14', Taison 15', 90'+3')

Lyon - Manchester City 2:2 (Cornet 55', 81' / Laporte 63', Aguero 83')

Juventus - Valencia 1:0 (Mandžukić 59')

Manchester United - Young Boys 1:0 (Fellaini 90'+1')

------------------------------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' - Sjajna prilika za Real! Asensio je pronašao Valverdea na rubu šesnaesterca, ali njegov udarac blokirao Fazio.

84' - Posljednja zamjena i kod Reala. Izašao je Gareth Bale, a ušao je Asensio.

80' - Druga zamjena u momčadi Reala, izašao je Luka Modrić, a zamijenit će ga Federico Valverde.

77' - Prvu zamjenu radi Santiago Solari. Izašao je Benzema, a u igri je Mariano Diaz.

IGRAČI BAYERNA POVEĆALI SU VODSTVO NA VELIKIH 5:1, STRIJELAC U 77. MINUTI BIO JE RIBERY.

73' - Ante Ćorić je pucao s vrha šesnaesterca, no udarac je bio preslab i završio je u bloku Realovih nogometaša.

69' - I posljednju zamjenu radi Roma. Izlazi Zaniolo, a mijenja ga Rick Karsdorp.

67' - Sjajna prilika za Romu! Kluivert je prošao po desnoj strani, Courtois je nepotrebno istrčao s vrata, a Nizozemac je poslao povratnu u peterac, no Schick je zakasnio na taj ubačaj.

65' - Prilika za Real. Benzema je opalio s ruba šesnaesterca, ali Olsen brani njegov pokušaj.

64' - Druga zamjena u momčadi Rome. Umjesto N'Zonzija u igri je naš Ante Ćorić!

59' - GOOOL! Modrić je pokrenuo akciju i dodao Baleu koji sjajno centrira do Benzeme koji glavom spušta za Lucasa Vazqueza, a španjolski veznjak s dva metra ubacuje loptu u mrežu!

57' - Sjajna prilika za Romu! Kluivert se lažnjakom oslobodio Carvajala i pucao po golu s vrha šesnaesterca, no Courtois uspijeva obraniti i taj udarac!

BAYERN JE POVEĆAO VODSTVO, STRIJELAC JE OPET ROBERT LEWANDOWSKI U 51. MINUTI.

49' - Kakva prilika za Balea, mogao se proslaviti Velšanin! Sjurio se sam prema vratima Rome nakon sjajnog dodavanja Marcela preko pola terena, pobjegao je cijeloj obrani Rome, ali je u ključnom trenutku pokušao prebaciti Olsena, no vratar Rome to brani.

47' - GOOOL! Velika pogreška Romine obrane nakon lošeg ispucavanja Olsena, lopta je došla do Balea koji je ostao potpuno sam pred vratima domaćih i bez poteškoća pogodio za 1:0 Real Madrida u Rimu!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Real je bolje otvorio susret, no nakon početne inicijative Madriđana, igrači Rome su pohvatali konce i nekoliko puta ozbiljno zaprijetili vratima gostiju. Courtois se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana, a najveći tragičar u ovome dijelu utakmice je mladi turski veznjak Ünder koji je u zadnjim sekundama prvoga dijela promašio ono što se ne može promašiti!

45'+2' - ŠTO JE SADA PROMAŠIO ÜNDER! Zaniolo je ubacio u peterac gdje je potpuno sam ostao turski veznjak, oko njega na deset metara nije bilo nikoga, Courtois je već bio svladan, ali njegov udarac nekim čudom odlazi preko grede!

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

42' - Žuti karton dobio je Zaniolo zbog prekršaja na Llorenteu.

39' - Prilika za Luku Modrića! Benzema je pronašao hrvatskog veznjaka na rubu šesnaesterca, no njegov udarac odlazi preko grede.

BAYERN JE POVEO 3:0, STRIJELAC U 37. MINUTI JE LEWANDOWSKI.

34' - Nevjerojatno što je sada obranio Courtois! Schick se opet izborio za udarac, no vratar Reala se još jednom istaknuo fantastičnom intervencijom!

BAYERN VODI 2:0 PROTIV BENFICE, STRIJELAC JE OPET ARJEN ROBBEN!

26' - Još jedna prigoda za Romu! Sada je pucao Kluivert, ali samo preko gola!

23' - Kakva prilika za Romu! Schick je pucao po golu, ali Thibaut Courtois brani taj zicer!

22' - Trener Rome Eusebio Di Francesco prisiljen je na prvu zamjenu. El Shaarawy ne može nastaviti igru i zamijenit će ga Justin Kluivert.

21' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Luka Modrić zbog gruboga prekršaja.

18' - Prilika za Romu. Ünder je ubacio s desne strane, a Carvajal je izbacio loptu u korner ispred El Shaarawyja. Čini se da se pritom El Shaarawy ozlijedio i trenutno se nalazi izvan igre.

BAYERN MÜNCHEN JE POVEO PROTIV BENFICE, STRIJELAC U 13. MINUTI JE ARJEN ROBBEN.

10' - Vrlo izjednačena utakmica u prvih deset minuta, Real Madrid je možda malo konkretniji. Olimpijski stadion u Rimu ispunjen je do posljednjeg mjesta i atmosfera je fantastična!

7' - DVOJBENA SITUACIJA! Kolarov je prošao kroz obranu Reala i čini se da je Lucas Vazquez igrao rukom na samome rubu šesnaesterca, no francuski se sudac nije oglasio.

6' - Prilika za Real! Marcelo i Kroos izbacili su cijelu obranu Rome, Kroos je ubacio u peterac za Benzemu, no napadač Reala nije stigao do te lopte.

4' - Luka Modrić je bio u dobroj prilici, na vrhu šesnaesterca je lažnjakom prevario obranu Rome, no zatim se odlučio na dodavanje i ta je akcija propala.

1' - Počela je utakmica u Rimu!

------------------------------------------------------------------------------

20.55: Igrači su izašli na travnjak Olimpijskog stadiona u Rimu. Glavni sudac je Francuz Clément Turpin. Sve je spremno za spektakl!

20.50: Uoči utakmice dodijeljeno je veliko priznanje legendi Rome i talijanskoga nogometa Francescu Tottiju koji je primljen u nogometni Hall od Fame.

20.10: Pogledajte dolazak Luke Modrića i igrača Real Madrida na Olimpijski stadion u Rimu.

20.00: Objavljeni su službeni sastavi. Trener Rome Eusebio Di Francesco bio je prisiljen napraviti dvije izmjene. Na raspolaganju večeras neće imati Pellegrinija ni Džeku, a od prve minute zaigrat će Zaniolo i Schick. Santiago Solari ne može računati na Isca, a u početnom sastavu istrčat će Lucas Vazquez. Na klupi je odlučio ostaviti i Asensija, priliku je od prve minute dobio 23-godišnji Marcos Llorente. Hrvatski veznjak Ante Ćorić svoju će priliku čekati s klupe.

Liga prvaka, 5. kolo:

AEK - Ajax 0:2 (Tadić 68' p., 72')

CSKA Moskva - Viktoria Plzen 1:2 (Vlašić 10' p. / Prochazka 56', Hejda 81')

Bayern - Benfica 5:1 (Robben 13', 30', Lewandowski 37', 51', Ribery 77' / Fernandes 46')

Hoffenheim - Šahtar 2:3 (Kramarić 17', Zuber 40' / Ismaily 14', Taison 15', 90'+3')

Lyon - Manchester City 2:2 (Cornet 55', 81' / Laporte 63', Aguero 83')

Juventus - Valencia 1:0 (Mandžukić 59')

Manchester United - Young Boys 1:0 (Fellaini 90'+1')

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 18:33