REUTERS/Kai Pfaffenbach
DA UKLIŽEM ILI NE?

VIDEO: HRVAT POSTAO NOĆNA MORA JEDNOM OD NAJBOLJIH BRANIČA SVIJETA Ni dan poslije ne zna kako bi ga zaustavio: Ma strašno je brz!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2018. 18:39

Dvojica Hrvata sinoć su podigla pehar namijenjen pobjedniku njemačkog kupa. Niko Kovač u svojoj posljednjoj utakmici koju je s klupe vodio za Eintracht iz Frankfurta, Ante Rebić u jednom od svojih najboljih nastupa.

Hrvatski reprezentativac je sinoć za svoju momčad zabio dva pogotka u rušenju Bayerna, a kod oba se osim hladnokrvnih finiša iskazao i nevjerojatnom brzinom.

Jedan od igrača koji su u tim trenucima Anti gledala u leđa bio je i ponajbolji svjetski branič Mats Hummels.

- Rebić je brz kao strijela. Ostavio me dva, tri metra iza sebe. Niki (Niklas Süle, op.a.) je isto strašno brz, ali ni on se nije mogao nositi s Rebićem. Upravo je njegova brzina ono u što je Frankfurt polagao nade. Rebić je na trenutke znao pobjeći nekolicini igrača. Brzina je njegova velika snaga. Razmišljao sam i trebam li pokušati uklizati, nekako doći do lopte, ali sam shvatio da ću vjerojatno biti isključen ako ne zahvatim loptu - izjavio je Hummels njemačkim medijima po završetku utakmice.

Nakon završetka dvoboja uslijedila je dodjela priznanja. Po protokolu su prvo svoje medalje pokupili igrači Bayerna, da bi onda red došao na pobjednike. Iako je nepisano pravilo kaže da je red ostati na terenu i ispratiti pobjednike, igrači njemačkog prvaka pokupili su se u svlačionicu što se moglo protumačiti kao nedostatak poštovanja prema ekipi koja ih je upravo svladala i uzela trofej.

- Sigurno sam barem jednom - dvaput u karijeri otišao ravno u svlačionicu, nema to nikakve veze s nepoštovanjem. Nitko nam nije rekao 'morate ostati'. Nego je jednostavno jedan od nas krenuo prema svlačionici, a ostali su ga slijedili kao pačići. To sigurno nema nikakve veze s manjkom poštovanja. Nije bilo nikakvih scena nakon meča i klubovi su se međusobno poštovali. Mislim da ekipa iz Frankfurta nje ništa manje sretna jer ih mi nismo gledali kako podižu trofej - zaključio je Hummels.

Linker
23. travanj 2024 12:48