Reuters / Matthew Childs Livepic
PRAVI SPEKTAKL

VIDEO: IBRA NIJE SPASIO UNITED KOD FEYENOORDA Nevjerojatan preokret Zenita protiv momčadi koja je izbacila Hajduk. Zabili tri gola u 15 minuta

Nogometaši Manchester Uniteda poraženi su na gostovanju kod Feyenoorda s 1:0 u utakmici 1. kola skupine A Europske lige.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. rujan 2016. 23:15

Znalo se da će Jose Mourinho u prvi plan staviti Premier ligu, pa nije bilo iznenađenje kad je Manchester United jučer u Rotterdamu istrčao bez nekolicine standardnih prvotimaca.

Rooney, Mkitarjan i Shaw izostali su zbog ozljeda, Ibrahimović je bio na klupi, i to se osjetilo u izvedbi gostiju koji su ogledu s Feyenoordom pristupili dosta oprezno, bez prevelikog rizika.

U posljednjih pola sata Mourinho je na teren poslao Ibrahimovića, Depaya i Younga umjesto Rashforda, Martiala i Mate. United je postajao sve opasniji, gol je visio u zraku, ali mreža se zatresla na drugoj strani. Kontru je povukao Jorgensen i ubacio s desne strane, a Vilhena je mirno pogodio za erupciju oduševljenja na De Kuipu.

Samo minutu kasnije gosti su vjerojatno oštećeni za jedanaesterac nakon kontakta Roja i domaćeg vratara Jonesa, a veliki pritisak Mourinhove momčadi u završnici nije rezultirao izjednačenjem.

U skupini D spektakularnu su utakmicu odigrali Maccabi Tel Aviv, momčad koja je izbacila Hajduk iz natjecanja po skupinama i Zenit. Na kraju je slavio Zenit sa 4:3 golom Crnogorca Luke Đorđevića u posljednjim trenucima iako je Maccabi vodio sa 3:0.

Zenit je prvi gol zabio u 76. minuti preko Kokorina, na 3:2 smanjio je Mak u 84, a na 3:3 poravnao je Giuliano u 86. Kako je posljednji gol Đorđevića pao u 90. minuti Zenit je zabio četiri gola u samo 15 minuta. Valja ipak reći kako je Maccabi od 81. minute igrao bez isključenog Eliazera Dase.

Talijanski Sassuolo je neočekivano kod kuće razbio Athletic Bilbao s 3-0, Viktorija i Roma su u Plzenju igrali 1-1, dok je iznenadio i irski Dundalk koji je i s igračem manje izvukao 1-1 kod AZ-a.

Europska liga, rezultati:

GRUPA A

Zorja Luhansk (UKR) - Fenerbahce Istanbul 1-1

Feyenoord Rotterdam - Manchester United 1-0

Grupa B:

APOEL Nikozia - FC Astana 2-1

Young Boys Bern - Olympiakos Pirej 0-1

Grupa C:

RSC Anderlecht - FK Qabala (AZE) 3-1

FSV Mainz 05 - AS St. Etienne 1-1

Grupa D:

AZ Alkmaar - Dundalk FC (IRS) 1-1

Maccabi Tel Aviv - Zenit St. Petersburg 3-4

Grupa E:

Viktoria Plzen - AS Roma 1-1

Astra Giurgiu - Austria Wien 2-3

Grupa F:

US Sassuolo - Athletic Bilbao 3-0

Rapid Wien - KRC Genk 3-2

Linker
02. svibanj 2024 03:50