REUTERS/Lee Smith
HRVATSKA TO I DANAS PAMTI

VIDEO: IGRAČ DANA NAJAVIO RASPLET KAKAV SU FRANCUZI SAMO MOGLI POŽELJETI Kada je zadnji put njihov stoper odlučio polufinale, postali su prvaci!

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. srpanj 2018. 00:18

Francuzi su takav rasplet mogali samo poželjeti. Kada je zadnji put njihov stoper bio igrač odluke u polufinalnoj utakmici, Francuska je bila prvak svijeta. Za one koji su možda zaboravili bio je to Lilian Thuram 1998. godine, a s druge strane bila je Hrvatska...

Ovaj je put ulogu stopera junaka preuzeo Samuel Umtiti (24), mladić kojeg je nogometni svijet na pravi način upoznao prije točno dvije godine kada je Lyon zamijenio Barcelonom. Premda je tada imao samo 22 godine, Umtiti se brzo ustalio u udarnoj postavi Barce, a znamo da su njezini zahtjevi po pitanju stopera enormno visoki.

POBJEDNIČKI GOL FRANCUSKE POGLEDAJTE OVDJE

Da bi igrao stopera u Barceloni moraš imati doslovno sve. Moraš biti sjajan u duelima, u skok igri, moraš perfektno odigravati s obje noge, a moraš biti i iznimno brz, jer dva Barcelonina stopera uglavnom čuvaju kompletnu polovicu obrambenog dijela terena, jer znamo da Barca najčešće napada s devet igrača.

Samuel Umtiti u Barceloni ne zabija golove često, ne zabija često ni za Francusku - do sada je u 21 nastupu zabio samo jedan gol - ali sinoć je bio na pravom mjestu i odličan ubačaj glavom je skrenuo u mrežu. Umtiti nije stoper koji će vas osvojiti ljepotom igre, ali posjeduje sve potrebne kvalitete da bi bio teško prelazan u igri, ali i dovoljno brz i točan u predaji lopte.

U utakmici protiv Belgije svakako ćemo upamtiti i nekoliko izvanserijskih proigravanja Mbappea, koji je do ove utakmice slovio kao jedan od tri velika kandidata za igrača Mundijala. Hazard - drugi iz te trojke sinoć je ispao iz te utrke - jer njegova Belgija neće igrati finale, ali zato je Mbappe napravio veliki korak, jer je opet bio iznad svih na utakmici s tih nekoliko poteza. Sada ga još na putu do velike individualne nagrade može ugroziti samo Luka Modrić...

Linker
07. svibanj 2024 14:40