Ivan Santini
 REUTERS/Radovan Stoklasa / REUTERS
EUROPSKI NOGOMET

VIDEO: IVAN SANTINI STRIJELAC POBJEDNIOČKOG POGOTKA ZA ANDERLECHT Domagoj Vida i Bešiktaš poraženi u velikom turskom derbiju prtotiv Galatasarayja

Piše: HinaObjavljeno: 05. svibanj 2019. 22:35

Hrvatski napadač Ivan Santini bio je strijelac pobjedničkog pogotka za Anderlecht u 2-1 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Standarda u susretu 7. kola Lige za prvaka belgijskog nogometnog prvenstva.

Santini je pogodio za 2-1 u 58. minuti, a bio je to njegov 15. ovosezonski prvenstveni pogodak.

Santini je igrao za Anderlecht do 83. minute, dok je Alen Halilović za Standard bio u igri do 74. minute.

Peti Anderlecht sada ima 30 bodova, šest manje od četvrtog Standarda.

Branitelj naslova Club Brugge, kojega vodi hrvatski trener Ivan Leko, zadržao je izglede za osvajanje novog naslova 1-0 (1-0) pobjedom na gostovanju kod Genta. Karlo Letica ostao je na klupi Club Bruggea.

Tri kola prije kraja prvenstva drugi Club Brugge ima 44 boda, šest manje od vodećeg Genka kojega će ugostiti za tjedan dana, dok je Gent šesti sa 26 bodova.

Galatasarayju derbi protiv Bešiktaša

U derbiju 31. kola turskog nogometnog prvenstva Galatasaray je na stadionu Turk Telekom pred 52.000 gledatelja pobijedio Bešiktaš sa 2-0 i izjednačio se na vrhu ljestvice sa Istanbul Baskasehirom.

Golove za veliku pobjedu domaćina zabili su Nigerijac Henry Chukwuemeka Onyekuru u 44. minuti, te Brazilac Fernando u 54. minuti.

Za Bešiktaš je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji je u 38. minuti zaradio žuti karton.

Galatasaray je ovom pobjedom iskoristio kiks do sada vodećeg Istanbul Baskasehira koji je odigrao 0-0 na gostovanju kod Sivasspora.

Tri kola prije kraja Galatasaray i Istanbul BB imaju po 63 boda, a po svemu sudeći odluka o naslovu prvaka past će u pretposljednjem kolu kada će Galata i Istanbul međusobno odmjeriti snage na stadionu Turk Telekom. U slučaju istog broja bodova odlučivat će međusobni susreti, a prvi je završio 1-1.

Bešiktaš je treći sa 59 bodova, dok četvrto mjesto drži Trabzonspor sa 53 boda.

Linker
04. svibanj 2024 12:25