Getty Images
VIŠE NEMA SUMNJE

VIDEO: JE LI SADA SVIMA JASNO? Legenda se do poda poklonila Hrvatu: 'Dejan Lovren je bio fenomenalan, apsolutno fantastičan! To treba pošteno reći'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. prosinac 2016. 10:59

Sadio Mane koštao je Liverpool čak 41,2 milijuna eura. Stigao je ovaj Senegelac proteklog ljeta iz Southamptona, kluba iz kojeg Redsi posljednjih godina redovno crpe svoja pojačanja. Svaki euro jučerašnjim je golom u 227. Merseyside derbiju 24-godišnji ofenzivac isplatio.

Liverpool je pobjedom kod gradskog suparnika ostao u utrci za naslov prvaka kojeg čeka od 1990.

Nije to bio derbi, koji je oduševio neutralne ljubitelje nogometa, taktički okovi bili su pretijesni, ali ipak o ovom bi se trijumfu moglo dosta dugo pričati, pogotovo u crvenom dijelu grada. Stigli su Redsi do tri boda duboko u sudačkoj nadoknadi, Sturridgeov pokušaj sa 18 metara završio je na vratnici, a na loptu je prvi stigao Mane i svojim osmim pogotkom nagnao navijače gostiju na paljenje baklji, koje su čak završile na travnjaku. Nesvakidašnja slika na engleskim stadionima, ali i to je pokazatelj koliko ovaj trijumf znači Liverpoolovim poklonicima.

- Zadovoljstvo nije prava riječ kako se sada osjećamo. Bila je to vrlo intezivna utakmica koju smo zasluženo dobili. Najljepše od svega je vidjeti sretna lica naših navijača - započeo je trener gostiju Jürgen Klopp, koji je apostrofirao svoju obranu.

- Ne mogu se sjetiti niti jedne njihove prilike.

Je li Klopp napokon našao dobitnu definzivnu formulu. Četvorka Clyne, Lovren, Klavan i Milner s povratnikom Mignoletom na vratima u dvije posljednje utakmice, nije primila gol i sada tek postaje jasno što su Redsi propustili svojom glupošću u dvobojima s Bournemouthom i West Hamom.

Reuters / Lee Smith Livepic
REUTERS

Dejan Lovren je odigrao perfektnu obrambenu utakmicu, Romelu Lukaku bio je posve odsječen od suigrača. Everton je uputio tek jedan, slabašan, udarac u okvir, a primijetio je to i bivši branič Manchester Uniteda Gary Neville u komentaru utakmice za Sky Sports.

"Mislim da je Lovren bio fenomenalan, to treba pošteno reći. Bio je apsolutno fantastičan u zračnim dvobojima, svim svojim procjenama, načinu na koji se postavljao, on je sjajan branič za Liverpool, nema tu sumnje", rekao je Neville.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
04. svibanj 2024 16:04