CROPIX
VELIKI DERBI NA MAKSIMIRU

VIDEO: KEKOVA VOJSKA PALA U ZAVRŠNICI, ALI KAKVU JE MAJSTORIJU IZVEO DINAMOV 'MR. DERBY' Modri do velikog preokreta na Maksimiru

U derbiju 14. kola Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Rijeku sa 3-1 (1-1). Aktualni prvak poveo je u 9. minuti, ali u nastavku je Dinamu pobjedu s dva gola osigurao Soudani. Vodeći Dinamo sada ima 34 boda, čak devet više od druge Rijeke, a 10 od trećeg Hajduka i četvrtog Osijeka koji imaju po utakmicu manje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. listopad 2017. 14:55

DINAMO - RIJEKA 3:1 (Moro 29', Soudani 49', 79' / Acosty 9')

DINAMO (4-3-2-1): Livaković - Rrahmani, Sigali, (od 52. Lešković) Benković, Sosa - Doumbia, Moro, Ademi (od. 78.Henriquez) - Olmo, Gojak - Soudani (od 90. Ćorić) Trener: Mario Cvitanović

RIJEKA: (4-2-3-1): Sluga - Mavrias, Župarić, Punčec, Zuta (od 52. Kvržić) - Bradarić, Maleš - Acosty (od 87 Heber) Pavičić, Gorgon - Puljić (od 61. Črnic) Trener: Matjaž Kek

------------------------------------------------------

Soudinamo! Slobodno se tako može zvati maksimirski klub, jer El Arabi Hilal Soudani je taj koji je poveo Modre prema naslovu. Klasa, igrač odluke, Mr.Derbi. Po tko zna koji put detonator velike Dinamove pobjede, kojom su Modri odmaknuli Rijeci na plus devet. Osijek i Hajduk mogu se danas malo približiti, ali dojam je da su Modri, na Alžirčevim krilima napravio jučer veliki korak prema povratku krune u svoje vitrine.

Treću utakmicu, treći derbi zaredom, suparnik je poveo protiv Dinama. Nakon Osijeka i Hajduka prva je zabila i Rijeka, ranjena, krnja Rijeka. Bez Gavranovića, glavne napadačke uzdanice, Kek je iskemijao prednju liniju s Acostyjem, Gorgonom i Puljićem, dakle bez prave, prirodne špice. Baš je taj trojac napravio pomutnju u devetoj minuti, Acosty je prošao Sosu, Puljić i Gorgon uspjeli su pred golom nekako iskamčiti loptu, Acosty je zabio. Sudac Pajač pokazao je na centar, potom poništio odluku i otišao na konzultacije s pomoćnikom Borutom Križarićem. Sumnja u zaleđe, prekršaj?

Križarić nije u prvom trenu podigao zastavicu, ne znamo što je to naknadno zbunilo Pajača. Je li sumnjao da je Gorgon bio u zaleđu, je li to bio Acosty, a što ako je Benković ostao zadnji, ili je ipak Rrahmani produlji do Acostyja pa onda isto zaleđa nema. Uglavnom, zbunili se suci, zbunili sve aktere na terene, gledatelje, na kraju je Pajač ipak potvrdio svoju prvotnu odluku, Rijeka je povela.

Bio je nakon Rijekina gola Dinamo bolji, ali bez puno velikih akcija i prilika, Riječani su dobro branili prednost. Ipak, u 20. minuti, odlično je Moro proigrao Gojaka, koji je malo odugovlačio, ali dodao Olmu, koji je pucao u blok. I onda je stiglo izjednačenje. Moro je strijelac, prije toga pucao je Ademi, obranio Sluga, ali je najbolji potez, prekrasno dodavanje bilo Soudanijevo djelo. Ustao je tada s klupe Ivan Mance, protestirao kod Pajača da je aut bio pogrešno izveden i da je lopta trebala pripasti Rijeci. Pajač je Mancea prvo upozorio, ali onda je on gestikulirao prema zapadnoj tribini i glavni ga je sudac isključio.

Alžirac je početkom drugog dijela još jednom opravdao nadimak Mr. Derby! Vrhunski je pronašao slobodan prostor, dobio loptu i genijalno pogodio poluškaricama. Čovjek preokreta, vrijedi Dinamu suho zlato, a Rijeka mu je, definitivno, najdraža mušterija. Za Rijeku novi problemi, morao je Kek mijenjati i Zutu, a poziciju lijevog beka zauzeo je - Kvržić.

Uvijek može gore, to je riječka mantra. Morao je van s druge strane Sigali, ušao je Lešković. No, od tog Dinamova gola, Rijeka je ostala bez zraka i izgleda. Tek je Gorgon zaprijetio iz slobodnjaka, međutim, zabio je još jednom Soudani za konačnih 3:1. Mogao je poentirati još koji put, imao je prilika, ali, i ovo je bilo dovoljno za veliko slavlje. Miris prvaka već se širi Maksimirom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
30. travanj 2024 05:28