Getty Images
'MA SVE STE VIDJELI'

VIDEO: KONTROVERZNE TVRDNJE ZVIJEZDE BARCELONE, A POKRADEN JE ATLETICO? 'Ovo je smiješno! Sve je bilo namjerno, kao da je već ranije odlučio...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. veljača 2017. 10:35

Barcelona je očekivano u finalu Kupa kralja, ali Atletico je propustio šansu. Nakon što je u prvoj utakmici na Calderonu dobila Barca 2:1, sinoć ne Camp Nou završilo je 1:1. No, nije to bila ni laka zadaća ni dobra igra Katalonaca, Atletico je hrabro ušao u susret i napravio im pregršt problema. U prvoj četvrtini susreta Madriđani su imali čak i veći posjed lopte, napravili nekoliko prilika i prijetili preokretom. Međutim, Barcelona, koja je imala puno raznog hoda, zabila je u finišu prvog poluvremena. Messi je pucao, golman Moya odbio, a Luis Suarez pospremio loptu u mrežu.

I početkom drugog poluvremena Atletico je dodao gas, Griezmann je zabio gol koji nije priznat pogreškom sudaca, koji su svirali nepostojeće zaleđe. Novu šansu za preokret imao je Gameiro u 79. minuti, ali potvrdio je nepisano pravilo da igrač na kojem je napravljen prekršaj ne bi smio pucati s bijele točke. Njega je srušio Pique, a on je pogodio gredu. Prije toga Barcelona je imala mogućnost za drugi gol, Messi je iz slobodnog udarca pogodio gredu.


Red Card Suarez

I onda u 83. minuti 1:1. Gotovo malonogometna akcija, Griezmann je dodavač, a Gameiro strijelac. Bila su čak tri crvena kartona. Drugi žuti je prvo kod Barce dobio Sergi Roberto u 57. minuti, pa kod gostiju Carrasco u 69. minuti, i na kraju domaći Luis Suarez u 90. minuti. I ostao bez finala.

Ivan Rakitić je igrao, nije mu bilo lako protiv razgiranih gostiju, izašao je s terena u 72. minuti, zamijenio ga je Iniesta. Šime Vrsaljko je sjedio na klupi Atletica.

"Sve se vidjelo, što se tu može rećii", prokomentirao je suđenje ljutiti Diego Simeone.

A Simeone je mislio na poništeni pogodak Griezmanna u 59. minuti. Zabio je francuski napadač za 1:1 pola sata prije kraja, ali sudac je regularan gol poništio zbog zaleđa. Teško je tu oštećen Atletico.


Antoine Griezmann Disallowed Goal

A zadovoljni nisu bili ni u Barceloni. Suarezu je sudac Manzano u razmaku od samo tri minute sudačke nadoknade pokazao dva žuta kartona.

"Ovo je smiješno! Namjerno mi je dao drugi žuti karton, kao da je već prije odlučio izbaciti me iz igre", rekao je Urugvajac za Gol Television i najavio žalbu:

"Moramo vidjeti, ali siguran sam da se možemo žaliti na drugi žuti karton jer to nije bio ni prekršaj. Ali znamo već kako to završava", požalio se Suarez.

--------------------------------------------------------------

Luis Enrique pričao o navijačima, ni riječi o suđenju

"Mi smo klub za pobjede, a naši navijači su uvijek na najvišoj razini. U ovakvoj je utakmici jako bitno da postoji taj pritisak na protivnika i zato nastup u Kupu Kralja želimo posvetiti našim navijačima jer oni su bili ti koji su nam pomogli izdržati do kraja. Bilo je teško, Atletico je napravio ogroman pritisak. Na kraju smo imali i malo sreće, ali mislim da smo zaslužili plasman u finale kad se uzmu u obzir obje polufinalne utakmice", zaključio je Enrique.

Linker
06. svibanj 2024 08:17