REUTERS
EMOTIVNO PRAŽNJENJE

VIDEO: MODRIĆ U POTPUNOSTI OTVORIO DUŠU I OPISAO SNALAŽENJE U JEDNOJ SKROZ NOVOJ SITUACIJI 'Bio sam totalno iscrpljen i nije se bilo lako oporaviti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2018. 20:26

Živimo u godini Luke Modrića. Hrvatski maestro pokorio je Europu i svijet preuzimanjem brojnih prestižnih titula i tako napravio sjajnu promociju ne samo za hrvatski sport, već i za Hrvatsku općenito.

Iza genijalnog veznjaka su tako sada već tri velika individualna priznanja - od nagrade za najboljeg igrača Mundijala u Rusiji, preko UEFA-inog trofeja za najboljeg igrača Europe pa sve do prvog imena u FIFA-inom izboru za najboljeg nogometaša svijeta.

Godina iz snova, ali i jako naporna godina u kojoj je veliki trag ostavilo emotivno pražnjenje na Svjetskom prvenstvu. Upravo je to Modrić i istaknuo u intervjuu za Udruženje profesionalnih nogometaša FIFPro gdje je najavio da najbolje od njega u ovoj sezoni tek dolazi, ali ujedno i opisao kakve su sve posljedice Rusija i povijesni uspjeh Vatrenih ostavili na njemu.

"Kada smo stigli u Hrvatsku i vidjeli sve te ljude bili smo jako iznenađeni. Od zračne luke do Trga smo se vozili sedam sati u otvorenom autobusu, a to nismo ni osjetili. Mislili smo da je prošlo pola sata. Bilo je emotivno proživjeti sve to sa svojim ljudima. Imao sam samo tri tjedna odmora, mislim da je to najmanje otkako igram nogomet. Prvi tjedan je protekao u slavlju, prvo u Zagrebu, a zatim i svatko u svom gradu", započeo je Luka s prepričavanjem prvih dojmova nakon povratka iz Rusije.

"Nije bilo lako ponovno krenuti nakon svih tih emocija. Bio sam u totalno iscrpljen i trebalo mi je vremena da se vratim na višu razinu. Svakim se danom osjećam sve bolje. Sada mi samo treba još utakmica da se vratim u svoju najbolju formu. No, nije bilo lako. Toliko smo željeli nešto postići s Hrvatskom, a kada jesmo, obuzele su nas sve te emocije i nije se bilo lako od toga oporaviti. Sada sve ide prema boljem, sezona je počela, treba to zaboraviti i koncentrirati se na naše iduće zadatke."

Linker
20. svibanj 2024 11:58