Screenshot: Youtube
PRIPREMNA UTAKMICA

VIDEO: MODRO SLAVLJE U TURSKOJ Pogledajte kako je Dinamo slomio ugledne Ukrajince. Machadov projektil isplati se vidjeti više puta...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2017. 18:28

Dinamo je u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj protiv ukrajinskog Dnjipra slavio 3:1. Momčad Ivajla Peteva istrčala je u sastavu (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Perić, Sosa - Antolić, Moro - Olmo, Gojak, Ćorić - Hodžić, dok su drugo poluvrijeme započeli: Zagorac - Matel, Lešković, Schildenfeld, Pivarić - Pavičić, Knežević - Fiolić, Machado, Šitum - Henriquez.

Modri su dobro otvorili utakmicu i imali priliku već u prvoj minuti, no udarac Gojaka s ruba šesnaesterca je dobro obranio golman ukrajinske momčadi. Dnjipro je poveo u osmoj minuti kada je Balanjuk po desnoj strani pobjegao Periću, dao povratnu za Dovbika koji je prizemnim udarcem prevario Livakovića.

Dinamo je do izjednačenja stigao u 38. minuti. Hodžić je odlično pucao, golman Kučer teškom mukom odbio loptu, a Gojak iz blizine odbijanac poslao u mrežu za 1:1. Modri su u 53. minuti uspjeli i preokrenuti rezultat. Oduzeli su dinamovci loptu igračima Dnjipra na vrhu šesnaesterca, a do nje je stigao Machado koji je odličnim udarcem s nekih 20-ak metara neobranjivo pogodio za vodstvo Dinama.

Do kraja utakmice Dinamo je potvrdio pobjedu preko Pavičića u 88. minuti. Šitum je povukao kontru kroz sredinu pa na na desnoj strani uposlio Fiolića na čiji je ubačaj pogodio Pavičić. Spomenimo kako danas na terenu nije bilo nespremnog Sammira te Benkovića, kao ni trećeg golmana Mikulića...

GOLOVE DINAMA POGLEDAJTE NA 51:40, 1:21.28, 1;56:04

Trener Dinama Ivajlo Petev imao je razloga za zadovoljstvo nakon prve pobjede u Turskoj:

"Bila je ovo dobra utakmica. Imali smo dobar tempo, kombinatoriku i stiuacije iz kojih smo dali golove. Zadovoljan sam svime jer Dnjipro je momčad koja je igrala prije dvije godine finale Europa lige. Moji su igrači pokazali htijenje i borbu. Ne mogu istaknuti nikoga posebno, zadovoljan sam svima i to je najbitnije", rekao je trener pa dodao za kraj:

"Kad nešto treniramo normalno je da to provodimo i tijekom utakmice. Zadovoljan sam dečkima jer se trude pokazati stvari koje radimo na treninzima."

Prijateljske utakmice Dinama na pripremama u Turskoj:

23.01. Dinamo - Dnjipro 3:1

26.01. Dinamo - Zaglebie Lubin (15h po hrvatskom vremenu)

29.01. Dinamo - Rostov

01.02. Dinamo - Slovan Bratislava

04.02. Dinamo - Zorya Lugansk

Linker
20. travanj 2024 05:39