Tom Dubravec/ CROPIX
14. KOLO PRVE HNL

VIDEO: NAJVEĆA OVOSEZONSKA POBJEDA HAJDUKA! Bijeli napunili mrežu 'Diva iz predgrađa' i konačno prekinuli negativnu seriju

U sklopu 14. kola Prve HNL Hajduk je na praznom Poljudu dočekao Inter. Utakmica je završila rezultatom 3:0 za Bijele, a strijelci su bili Ante Palaversa u 19. minuti, Jairo u 48. i Said u 64. minuti. Zoran Vulić može biti zadovoljan jer su Splićani prekinuli niz od pet utakmica bez trijumfa u prvenstvu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. studeni 2018. 17:17

STRIJELCI: 1:0 Palaversa (19'), 2:0 Jairo (48'), 3:0 Said (65')

HAJDUK (4-2-3-1): Blažević – Juranović, Ismajli, Lopez, Bradarić (od 87. Fomitschow)– Jurić (od 62. Teklić), Palaversa – Jairo, Caktaš, Gyurcso (od 87. Ivanovski) – Said TRENER: Zoran Vulić

INTER (4-2-3-1): Kelava – Bosec, Prenga, Šimunec, I. Čeliković – Postonjski, Muhar – Ajayi, Zulim (od 53.Vukčević), Rak (od 74. Burzanović) – Solomon (od 53. Mamut) TRENER: Samir Toplak

SPLITStadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Damir Batinić (Osijek)

U dvoboju 14. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka pobijedili Inter s 3-0 (1-0).

Hajduk je, zbog kazne HNS-a, na sablasno praznom Poljudu slavio uvjerljivo slavio protiv momčadi iz Zaprešića, prekinuvši "crni niz" od pet prvenstvenih utakmica bez trijumfa.

Splićani su poveli u 19. minuti kada je na povratnu loptu Saida natrčao mladi Ante Palaversa i pogodio sami lijevi kut mreže gostiju. Na 2-0 povećao je u 48. minuti Brazilac Jairo koji je nakon ubačaja s kuta Caktaša s prve vratnice udarcem glavom pogodio suprotni kut. U 65. minuti u strijelce se upisao i Ahmed Said nakon neuspjele ofsajd-zamke gostiju.

Vodi Dinamo s 33 boda, Hajduk je šesti sa 16 bodova, dok je Inter ostao osmi sa 11 osvojenih bodova.

Utakmica se igrala bez gledatelja na stadionu Poljud, a sudio je Batinić iz Osijeka.

HAJDUK - INTER 3:0 (Palaversa 19', Jairo 48', Said 64')

Hajduk: Blažević; Lopez, Ismajli, Juranović; Palaversa, Caktaš, Jurić, Gyurcso; Jairo, Bradarić, Said

Inter: Kelava; I. Čeliković, Šimunec, Prenga, Zulim; Bosec, Muhar, Postonjski; Rak, Ajayi, Solomon

-----------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Najbolja prilika za Inter dogodila se tek na kraju utakmice. Postonjski je lijepo opalio s oko 25 metara, Blažević se ispružio na vratima, no lopta je ipak otišla pokraj vratnice.

90' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

87' - Dvostruku zamjenu radi Vulić. Izašli su Bradarić i Gyurcso, a posljednje minute odigrat će Ivanovski i Fomitschow.

84' - Potpuno se raspala obrana Intera. Sjajna akcija Bijelih, u nekoliko dodavanja izigrali su kompletnu obranu gostiju, na koncu je Jairo izbacio Gyurcsa u poziciju za pogodak, ali Mađar je pucao pored vrata, s tim da ga je Muhar uspio malo omesti u posljednjem trenutku

80' - I još jedna velika prigoda za Hajduk! Gyurcso je sjajno prošao po lijevoj strani i izbio sam pred Kelavu, uspio je uputiti udarac, no vratar Intera u situaciji 'jedan na jedan' brani taj pokušaj!

78' - Sjajna prilika za Bijele! Juranović je izborio jednu loptu i pronašao Teklića koji silovito puca s dvadesetak metara, ali lopta leti iznad grede.

74' - Posljednja promjena u sastavu Intera. Ušao je Marko Burzanović umjesto Nikole Raka.

64' - GOOOL! Jairo je pokrenuo akciju, dodao Tekliću koji puca s vrha šesnaesterca, a lopta se od bloka odbija do Saida koji iz takve pozicije ne griješi i pogađa za 3:0! Gosti su prosvjedovali i tražili zaleđe, ali na ponovljenoj snimci jasno se vidi da Čeliković nije izašao iz ofsajd-zamke.

62' - Prvu zamjenu radi Zoran Vulić. Izašao je Stanko Jurić koji ima problema s koljenom, a zamijenit će ga 19-godišnji Tonio Teklić.

60' - Kakva prilika za Hajduk! Caktaš je izborio jednu loptu na sredini terena, probio se do šesnaesterca gdje se za poziciju izborio Said, malo su i zasmetali jedan drugome, a na kraju je Saidov udarac otišao tik uz vratnicu.

53' - Dvostruka izmjena kod gostiju. Ušao je Vukčević umjesto Zulima te Mamut umjesto Solomona.

52' - Prilika za Hajduk. Said je izveo taj slobodnjak koji je izborio Bradarić, a lopta je otišla vrlo blizu vratnice.

50' - Težak prekršaj Zulima na Bradariću. Napadač Hajduka morao je izaći s terena da mu se pruži pomoć.

48' - GOOOL! Nakon jednoga kornera s lijeve strane Jairo je bio najviši u skoku i sjajno glavom pogodio suprotni kut Kelavinih vrata.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Utakmica bez puno prilika, a iz one najveće pao je pogodak u 19. minuti kada je Said nakon sjajne solo akcije asistirao Palaversi. Hajdukovci su dominantiji, posjed lopte je na strani Splićana i uvjerljivo kontroliraju situaciju na terenu.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Gyurcso je ubacio na drugu stativu iz kornera, ali je lopta na kraju završila u gol autu.

34' - Kapetan Bijelih se vratio na teren nakon pružene liječničke pomoći i nastavit će igru.

32' - Juranović je ostao ležati na travnjaku nakon sudara s Čelikovićem. U teren je ušla liječnička služba da pruži pomoć kapetanu Hajduka.

30' - Uzvraća i Inter. Čeliković je snažno opalio iz daljine, ali je udarac otišao malo iznad grede.

29' - Said je pucao s dvadesetak metara, ali je udarac bio preslab i Kelava bez poteškoća hvata tu loptu.

25' - Hajdukovci i dalje napadaju, a posjed lopte je 58% - 42% u korist Bijelih.

19' - GOOOL! Sjajni Said je napravio 'pola posla', s centra se sjurio desnom stranom i poslao izvrsnu povratnu loptu, a mladi se Ante Palaversa ubacio iz drugog plana i majstorski plasirao loptu u suprotni kut te ostavio Kelavu na krivoj nozi. Hajduk vodi 1:0!

15' - Hajdukovci su puno aktivniji i napadački raspoloženi. Vrše visoki presing, ali igrači Intera visoko postavljenom obranom uspijevaju zaustaviti pokušaje Bijelih.

10' - Još jedna prilika za Bijele. Ubacio je Bradarić na deset metara, lopta je išla na Caktaša, ali je nezgodno odskočila točno ispred njega tako da veznjak Bijelih nije uspio uputiti udarac.

6' - Uzvraća odmah i Hajduk. Said je ubacio jednu loptu s lijeve strane, ali obrana Intera uspijeva raščistiti situaciju ispred Jaira.

3' - Prilika za Inter. Nikola Rak je opalio s dvadesetak metara, ali lopta je išla pored vrata i Goran Blažević nije morao intervenirati.

1' - Počela je utakmica na Poljudu!

-----------------------------

17.25: Igrači su istrčali na prazan Poljud. Glavni sudac je Damir Batinić iz Osijeka. Sve je spremno za početak!

16.30: Objavljeni su službeni sastavi. Velika vijest za Hajduk je da su u prvih 11 opet Gyurcso i Caktaš. U početnoj postavi neće biti Fomitschowa, a Vulić je odlučio osnažiti vezni red i dati priliku Anti Palaversi od prve minute. Inter će startati s Nigerijcem Solomonom Theophilusom u napadu, a Ivan Mamut će svoju priliku vrebati s klupe.

Slaven Belupo - Osijek 0-2

U utakmici 14. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Osijeka svladali Slaven Belupo s 2:0 (0:0) i opet zasjeli na treće mjesto ljestvice.

Osijek je poveo u 59. minuti kada je nakon prodora i proigravanja Mirka Marića napadač gostiju Haris Hajradinović s desetak metara zakucao loptu pod gredu. U 82. minuti Osječani su potvrdili pobjedu lijepim pogotkom Marina Pilja iz slobodnog udaraca iskosa s dvadesetak metara.

Koprivnica, 101118.
Utakmica 14. kola 1. HNL Slaven Belupo - Osijek.
Na fotografiji: slavlje igraca Osijeka.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Vodi Dinamo s 33 boda ispred Lokomotive (28), Osijek je treći s 27, a Slaven Belupo je sedmi s 13 bodova.

Susret se igrao na Gradskom stadionu u Koprivnici, a sudio je pred 500 gledatelja Strukan iz Splita.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 03:43