Screenshot
STIŽE KAO SLOBODAN IGRAČ

VIDEO: NAPOKON JE GOTOVO! MILAN BADELJ STIGAO U RIM, ČEKA SE POTPIS UGOVORA Pogledajte kako je izgledao dolazak u slavni klub Alena Bokšića!

BOKŠIĆEVIM TRAGOM Hrvatski reprezentativac dolazi u momčad trenera Simonea Inzaghija, i to kao slobodan igrač
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. srpanj 2018. 22:01

Milan Badelj sletio je u Rim gdje još treba samo proći liječnički pregled i potpisati za Lazio. U Italiji se to smatra riješenom pričom, hrvatski reprezentativac dolazi u ekipu trenera Simonea Inzaghija na četiri godine, a zarađivat će, prema medijskim napisima, 1,8 milijuna eura po sezoni.

Lazio kao zadnjeg veznog ima Brazilca Lucasa Leivu, no Inzaghi je tražio još jednog, kritike su vrlo pozitivne što su uspjeli “upecati” Badelja. Njegovo iskustvo i taktičko-tehničke kvalitete mnogi komentatori vide argumentom zašto bi igru kluba iz glavnoga grada mogao učiniti boljom.

Promjena igre

Kako je Badelj još u svibnju objavio oproštajno pismo od Fiorentine, očekivali smo da će brže naći klub, no očito mu se nije žurilo. U Rusiji je odigrao dobru utakmicu s Islandom, ali generalno nije imao mjesto u udarnom sastavu, što bi možda pojačalo zanimanje za njega. U Italiji je izgradio ime i jasno da su ga najviše tražili, dugo je kao favorit figurirao Milan. U zadnji se čas u igru ubacio Sporting iz Lisabona, htio ga je preusmjeriti na Alvalade stadion, međutim Serie A mu je izgleda suđena.

Kao jedan od rijetkih igrača aktualne reprezentacije koji u karijeru nije osvojio ni jedan klupski trofej izvan Hrvatske nada se da bi to moglo biti s Laziom, iako je konkurencija sve jača i za takav domet morali bi napraviti pothvat.

Analitičari se već naveliko bave procjenama koliko će Correa, pristigao iz Seville, i Badelj promijeniti igru Lazija. Od njega očekuju da doda više kreacije u izvedbu momčadi, osigura raznolikiju distribuciju lopte, drže ga igračem koji dobro igra pod pritiskom i s kojim igra na gubi na brzini u sredini terena, iako se on više orijentira na držanje pozicije nego što je opasan po gol protivnika. Rijetko zabija. No, pitanje je kako će Inzaghi postaviti momčad, hoće li istodobno na travnjaku biti i Badelj i Lucas Leiva.

Budući da ima 29 godina, za Badelja je ovo vjerojatno najvažniji ugovor karijere, igra, status i učinak, osobni i momčadski u rimskom klubu odredit će mu završnu ocjenu nogometnog opusa. I utjecati na status u reprezentaciji. Kao staložen čovjek koji dobro razmišlja o svakom potezu sigurno je promislio što mu donosi Lazio, a što drugi klubovi. Premda je ovih dana više nego inače zaokupljen obiteljskim temama jer postao je otac.

Kako je imao slobodne papire, nakon isteka ugovora u Firenci, mogao je pregovarati sa svima. Javio se i Zenit, i to ozbiljno, no ruska liga nije ga previše privukla. Iako bi u tom klubu imao dobre šanse da se bori za trofeje. Iz Hrvatske je otišao u Njemačku, u tada već dobro nagriženi HSV, pa u Fiorentinu. Ima dobre šanse da cijeli igrački vijek u inozemstvu provede u ligama Petice.

Borba u Europskoj ligi

Inače, na Wikipediji je već upisano, na njegovu profilu stoji da je od 2018. igrač Lazija. I prije no što je službeno potpisao ugovor. Uostalom, trener Simone Inzaghi potvrdio ga je kao novog igrača u svojoj svlačionici.

Osim Alena Bokšića, hrvatski nogometaši u Laziju nisu ostavili osobiti trag. I to jedan od izazova koji stoje pred njim. Pogotovo u svjetlu činjenice da ga mnogi najavljuju pojačanjem koje je viceprvak svijeta. Protekle sezone Lazio je završio na petom mjestu, svaki korak naprijed bio bi hvalevrijedan napredak. Za klub i za Badelja koji s Fiorentinom nije bio na kotama Lige prvaka. I s Laziom ga ove sezone čeka Europska liga.

Linker
05. svibanj 2024 00:43