screenshot
UTAKMICA PREKINUTA

VIDEO: NEVIĐENI KAOS NA DERBIJU U GRČKOJ PAOK zabio gol vrijedan titule u nadoknadi, sudac ga poništio, a vlasnik kluba uletio na teren - s pištoljem!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2018. 23:51

Vijesti o neredima na i oko nogometnih stadiona u Grčkoj već su odavno prestale biti iznenađenje, no u zadnje vrijeme situacija se dodatno zakomplicirala. Ovaj put sve je eskaliralo na utakmici PAOK-a i AEK-a.

Olympiakos nakon dugo vremena više ne dominira pa su upravo dva spomenuta kluba preuzela vrh tablice. PAOK na naslov prvaka čeka čak 33 sezone, no prvo se dogodio skandal u derbiju protiv Olympiakosa, a ovaj put na domaćoj utakmici protiv AEK-a, koji je stigao s dva boda prednosti.

Nakon čvrste i na trenutke vrlo grube utakmice bez golova 30-godišnji branič iz Zelenortske Republike Fernando Varela zabio je u sudačkoj nadoknadi za PAOK, a cijeli stadion je eruptirao jer taj gol je ogroman korak prema toliko čekanom naslovu prvaka.

No, onda se dogodio potpuni šok. Glavni sudac Kominis poništio je gol jer je netko od Varelinih suigrača bio u zaleđu iako nije direktno utjecao na igru. Domaći su navijači, skupa s igračima potpuno 'poludjeli' na ovu odluku, a iz lože je na teren dojurio i vlasnik PAOK-a Ivan Savidis i to s pištoljem!

S vatrenim oružjem koje je bilo u futroli za pojasom Savidis je pokušavao doći do sudaca, no u posljednji je trenutak u tome ipak spriječen. Utakmica je prekinuta, a nakon toga je uslijedilo divljanje navijača i fizički obračuni.

Ostaje za vidjeti kako će sve na kraju sankcionirati Grčki nogometni savez, no bude li opet u pitanju oduzimanje bodova, PAOK bi vrlo lako mogao ostati bez titule.

Spomenimo i kako je u redovima gostiju na terenu do 67. minute bio i hrvatski napadač Marko Livaja.

Linker
20. travanj 2024 11:58