Screenshot
POČEO LOV NA POJAČANJA

VIDEO: NIŠTA OD HRVATA KOJI JE ZAPALIO HNL, HAJDUK JE VEĆ NAŠAO NAPADAČA IZVAN LIJEPE NAŠE? Pogledajte kako zabija novi golgeter na meti Bijelih

Lovrić preskup, na radaru 19-godišnji nigerijski napadač Arokodare iz Latvije
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 28. prosinac 2019. 11:55

Kristijan Lovrić, krilni napadač Gorice, ne čini se tako izglednim kao moguće pojačanje Hajduka. Osim što je u ovom trenutku preskup za Hajduk jer ga u Turopolju cijene na dva milijuna eura, problem je što u redovima Bijelih ima i previše krilnih igrača, Jairo, Eduok, Jradi, Jakoliš i drugi, stoga je Hajdukova meta centralni napadač.

Lovrića su i navijači zvali u Hajduk nakon što ih je Gorica ove jeseni dobila dva puta u tri dana, no po svemu sudeći, od ovoga transfera neće biti ništa. Hajduk s novim vodstvom u liku savjetnika Marija Stanića i sportskog direktora Ivana Kepčije s trenerom Igorom Tudorom mora malo pročešljati kadar da bi se vidjelo s kojim snagama krenuti u pripreme i nastavak sezone.

Ipak, na radaru Bijelih pojavilo se jedno napadačko ime. Zove se Tolu Arokodare, Nigerijac koji ima 19 godina i član je Valmiere, četvrtoplasiranoga kluba latvijskoga prvenstva. U 16 utakmica zabio je sedam golova i upisao dvije asistencije te bi se mogao uklopiti u Hajdukovu priču o otkrivanju igrača koji vrijedi “sto nečega”, a koji bi uz pravilan rad mogao nakon toga vrijediti “tisuću nečega” - to je ono o čemu je Tudor govorio na inauguracijskoj press-konferenciji.

Premda ima solidnu statistiku, ako dođe u Hajduk, pitanje je može li Arokodare odmah isporučivati golove i biti standardni prvotimac. No on je podcrtan u skautskim bilježnicama i zanimljiv je Hajduku. Ne bi bio jedini Nigerijac u bijelom klubu jer u prvoj momčadi igra Samuel Eduok, dok je u kadru druge momčadi i Stephen Chinedu, koji je ljetos stigao iz Neretvanca, ali nije dobio pravu šansu.

Što se izlaznog dijela mercata tiče, izvjesno je da će neki igrači napustiti Poljud, a jedan je od njih Hamza Barry. Veznjak Bijelih ima otvoreni poziv iz Fehervara, gdje ga čeka poznato lice, nekadašnji trener splitskog kluba Joan Carrillo. Hamza je u posljednjoj godini ugovora, a odšteta bi se dijelila s ciparskim Apollonom iz Limassola, koji je suvlasnik prava na gambijskog reprezentativca. Uglavnom, Hamza je pregovorima s Mađarima, pokušava isposlovati što veću plaću te se čini da bi mogao biti jedan od prvih koji više neće biti član Hajduka.

Blizu je odlaska i Oleksandr Svatok, ukrajinski stoper koji bi se mogao vratiti u domovinu jer je za njegove usluge zainteresiran Dnjipro 1, a spominje se da bi Hajduk bio zadovoljan odštetom kojom bi vratio uloženo, oko 300 tisuća eura. Odlaskom Svatoka otvara se prostor za dovođenje još jednoga stopera jer, kako Tudor najavljuje, Hajduk bi mogao igrati s trojicom u zadnjoj liniji. Sigurni su na tim pozicijama Ardian Ismajli, za kojega također ima upita iz Italije (spominje se Bologna), te Stefan Simić. Od mladih bi trebao profitirati Mario Vušković, koji očekuje veću minutažu, a mogao bi puno naučiti od Tudora, koji je igrao na istoj poziciji. Od stopera Hajduk ima još Stipu Vučura, koji se oporavio nakon operacije, te Stipu Radića, koji je debitirao protiv Rijeke.

Linker
01. svibanj 2024 01:02