screenshot
PIŠE BBC

VIDEO: NOVI PROBLEMI ZA HRVATSKOG REPREZENTATIVCA DAN UOČI ENGLESKE FIFA otvara još jednu istragu zbog nove snimke Domagoja Vide!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. srpanj 2018. 19:19

Snimka Domagoja Vide i Ognjena Vukojevića već je napravila dovoljno štete, ali pojavom nove u kojoj se nalazi i dobro raspoloženi Ivica Olić, otvorena je i nova istraga, javlja danas BBC.

Epilog prve priče je bilo je izbacivanje Vukojevića iz reprezentacije i novčana kazna u iznosu od 15 tisuća švicarskih franaka. FIFA je kaznu Vukojeviću izrekla uzevši u obzir njegovu osobnu ispriku, te mjere osiguranja koje je izrekao HNS udaljivši ga iz stožera. Međutim, FIFA mu je izrekla upozorenje i najavila strože sankcije u slučaju ponavljanja incidenta.

Sada prema pisanjima BBC-a, uoči utakmice Hrvatske i Engleske FIFA analizira i novu snimku s Vidom i Olićem kao glavnim akterima.

- Ajmo kafano, plaćam kad dolazim. Slava Ukrajini, Beograd gori, ‘ajmo’… Kafana je moja sudbina, ona je mene sebi uzela… Brate maši, pozdravi kafanu Beograd u Kijevu, tamo smo palili - govorio je Vida.

Na snimci se vidi i Ivica Olić koji je također zapjevao s Vidom. Međutim, BBC se čini se, ipak malo zaletio, jer poklič 'Beograd gori...' odnosi se na pizzeriju Beograd u Kijevu koju vodi Vidin prijatelj. Zasad nema službene potvrde da je FIFA pokrenula dodatnu istragu te da bi Domagoj Vida mogao biti kažnjen uoči polufinala s Engleskom.

Inače, sporni pozdrav "Slava Ukrajini" koji se koristi kao službeni u ukrajinskoj vojsci, upotrebljavale su ukrajinske postrojbe koje su se tijekom Drugog svjetskog rata borile na strani nacističke Njemačke. Naime, Ukrajinci, potpuno pogrešno, nastoje sada svoje kolaboracioniste prikazati kao borce za nacionalnu stvar te ih se s pravom upozorava na "etimologiju" tog spornog pozdrava, ali Rusi pak ni u jednom tekstu nisu spomenuli ni Krim ni rat i paradržavne proruske tvorevine na istoku Ukrajine, a srpski mediji recimo ne smatraju " tri prsta" kod slavlja svojih sportaša spornima ni provokativna na bilo koji način.

Linker
03. svibanj 2024 19:29