screenshot
SCENE ZA PAMĆENJE

VIDEO: OD BORBE ZA MINUTAŽU DO APSOLUTNOG HEROJA Spektakularni doček za hrvatskog junaka koji je jedan od autora možda i najveće priče u Serie A

ATALANTA Potencijalni hrvatski reprezentativac ovacijama je dočekan na povratku iz Napulja gdje je njegova momčad uzela velika tri boda
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. travanj 2019. 01:32

U žestokoj borbi za Ligu prvaka Atalanta je napravila golem posao u Napulju. Oduševljeni navijači dočekali su momčad u sitnim satima u zračnoj luci nakon povratka s juga Italije, pjevali su, lupali po prozorima autobusa, skandirali, a poseban omaž doživio je Mario Pašalić. Za hrvatskog reprezentativca podigli su transparent Super Mario - Pašalić s fotografijom junaka podno Vezuva, autora pobjedničkog gola u 80. minuti. Na pas Zapate Pašalić je plasirao loptu u vrata s čime je Atalanta došla na 56 bodova koliko ima i Milan, a vrlo blizu su Roma, Torino i Lazio. U pet kola znat će se hoće li klub iz Bergama doživjeti povijesni proboj u elitu, a već u četvrtak mogao bi izboriti finale Kupa Italije. Atalanta igra doma protiv Fiorentine, prva utakmica završila je 3:3.

Strastveni navijači

Premda je Pašalić znao da dolazi u ambiciozan klub, jakog vlasnika i odličnog trenera Gian Piera Gasperinija, vjerojatno ni sam nije očekivao takav krešendo sezone. Pogotovo toliku ljubav navijača koji su temperamentni i strastveni, poput hajdukovih čiji je bio ljubimac na Poljudu. Od igrača koji je ujesen imao problema s minutažom pretvorio se u heroja koji ove sezone ima šest golova i sedam asistencija. Tri pogotka dao je u prvenstvu, dva u Kupu i jedan u Europi. Atalanta ima Zapatu, Iličića i Gomeza, posjeduje i niz drugih jako dobrih igrača koji nose dres raznih reprezentacija, utoliko je Pašalićeva uloga bitnija jer u toj momčadi možeš igrati samo ako posjeduješ visoku kvalitetu.

Tudorove pohvale

- Dobar je kako mijenja države i lige. Iznenađujuće je dobar, iako bi bilo poželjno da se ustali negdje dvije-tri godine - kaže Marijev otac Ivan Pašalić koji je upravo krenuo na talijansku turneju, danas će gledati Milan - Lazio, sutra Atalantu i Fiorentinu, u subotu Inter - Juventus, a u ponedjeljak sraz sina i negdašnjeg mu trenera Igora Tudora Atalanta -Udinese.

- Ne zna se gdje mu je granica - kazao je Tudor nedavno za Pašalića, a sad, kad bi Igoru bodovi itekako trebali u borbi za ostanak, možda mu upravo Mario spusti rampu.

- Kad je u Napulju ušao Iličić, to je bila druga priča. Nisam vidio čovjeka s Balkana koji se tako igra “baluna”, već nekoliko godina. Mario je prešao na klasičnog vjeznjaka i sve je bilo bolje. Nisam očekivao takve domete, to je baš iznenađenje. Serie A je jača nego kad je Mario bio u Milanu - priča ponosni otac koji je nekad boravio u istim gradovima kao i sin, ali od Moskve je prestao s tom praksom. Uostalom Mario živi s djevojkom.

- U Bergamu su jedni od najžešćih navijača. Odlični su. Trener je čvrst, tvrd, ali pravičan i pošten. Točno se vidi njegova ruka u igri. Ekstra je tip. Kod njega Mario može samo napredovati.

Ostane li u Atalanti koja ga je posudina na godinu dana od Chelseaja. Talijanski klub ima pravo otkupa, u ugovoru je i fiksna odšteta 15 milijuna eura.

- Htio bih da se ustali na jednom mjestu. U pet godina prošao je pet klubova, naučio četiri jezika, što je dobro, ali za razvoj bilo bi mu daleko lakše da se navikne na suigrače. Svake sezone u novom klubu čeka ga novo dokazivanje, po igrama to dobro podnosi, no još bi više dobio na slobodi izvedbe da može postati starosjeditelj. Dodatno bi se više opustio.

Imat će puno prijatelja kad završi karijeru... I poznanstava ostane li i nakon toga u nogometu.

- Zamislite, prije dvije godine: napušta Milan u kojem je s njim igralo 25 ljudi, ide s Chelseajem na azijsku turneju, to je novih 25, vrati se i prijeđe u Spartak gdje ga dočeka sljedećih 25. U mjesec-dva imao je 75 suigrača. Nije to zgodno. Dobro još i podnosi jer je momak profesionalan i karakteran, međutim sigurno mu nije lako. U Atalanti se vidjelo koliko mu koristi kad se adaptira na ekipu jer kako sezona teče sve je dojmljiviji - zaključio je tata Pašalić.

Liga prvaka je san

Što će biti na ljeto, hoće li ga Atalanta uzeti za stalno ili će ga kupiti netko drugi, nije nam mogao odgovoriti ni njegov menadžer Marko Naletilić.

- Još nema nikakvih službenih informacija, ali s obzirom na to kakve je predstave pružio u Bergamu vjerujem da bi moglo doći do razgovora o ostanku u Atalanti. Ta je momčad za njega pogođena, sigurno će imati izuzetno dobar mercato ovog ljeta - iznio je mišljenje Naletilić.

Uđu li u Ligu prvaka bit će još veća priča...

- I sad je već velika. Efekt njegovog dolaska u Atalantu je odličan.

I kao klasični veznjak, i ofenzivni veznjak, jedan je od autora možda i najveće priče Serie A. Jer to da je Juventus prvak, postalo je navika.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 09:20