REUTERS / Marcelo del Pozo / REUTERS
KIKS ANDALUŽANA

VIDEO: OHRABRUJUĆE VIJESTI ZA DINAMO Sevilla prokockala dva boda i ostala bez ponajboljeg igrača

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 29. listopad 2016. 19:38

Sporting - Sevilla 1:1

GIJON Stadion Molinon. Gledatelja 22803. Sudac: Villanueva.

STRIJELCI: 0:1 - Vietto (4), 1:1 - Gomez (20).

SPORTING (4-4-2): Cuellar - Castellano, Mere, Amorebieta, Canella - Gomez (od 82. Lora), Alvarez, Cases, Lopez Blanco (od 69. Burgui) - Čop (od 70. Ndi), Viguera.TRENER: Abelardo Fernandes.

SEVILLA (3-4-1-2): Rico - Mercado, Carrico, Rami - Mariano, Nasri (od 46. Iborra), N'Zonzi, Vitolo - Vasquez - Vietto, Ben Yedder (od 74. Sarabia).
TRENER: Jorge Sampaoli


Nevolja nikad ne dolazi sama. Osim što je Sevilla današnjim remijem (1:1) na gostovanju Sporting Gijona propustila barem privremeno zasjesti na čelo La Lige, Jorge Sampaoli vrlo vjerojatno je ostao i bez Samira Nasrija za utakmicu protiv Dinama. Francuski veznjak u završnici prvog poluvremena žalio se na probleme s mišićem nakon jedne defanzivne akcije, pa ostao u svlačionici budući da će od 46. minute umjesto njega zaigrao Iborra.

- Ne znam još što je s Nasrijem, nakon što bude podvrgnut pregledima znat ćemo preciznije o čemu je riječ - rekao je Jorge Sampaoli, trener Seville.

Španjolski mediji navode da je Francuz osjetio bol u mišiću i da nije mogao nastaviti igrati zbog čega je više nego upitan za utakmice protiv Dinama i Barcelone. Prema prvim prognozama sumnja se na rupturu mišića, a vrijeme oporavka bit će poznatije nakon ultrazvuka. Osim zbog ozljede Nasrija, Sampaoli je itekako žalio i zbog dva prosuta boda. Trener Seville je protiv Sportinga pokušao ponoviti recept koji je primijenio na utakmici protiv Atletico Madrida koju je Sevilla pobijedila 1:0, ali ovoga puta nije bilo dovoljno. Njegova formacija s trojicom u zadnjoj liniji pokazala se ranjivom na jedan ubačaj s lijeve strane što je iskoristio Gomez i pogodio izjednačenje u 20. minuti.

Prethodno je Viguera za Sporting zapucao jednu veliku priliku i propustio poništiti rano vodstvo Vietta koji je u 3. minuti izašao sam pred domaćeg vratara i mirnom realizacijom počeo davati naznake izlaska iz golgeterske krize. Viettu je ovo prvi pogodak nakon što je posljednjih sedam utakmica rubrika golovi uz njegovo ime ostala prazna.

- Nisam zadovoljan pogotkom jer smo željeli tri boda i tako smo igrali. Mislim da smo i zaslužili pobijediti. Sporting se odlično branio i nismo mogli doći do pobjede - rekao je Sevillin strijelac, dok je Sampaoli iskazao žalost što njegova momčad u drugom poluvremenu nije naplatila bolju igru. Iako je u nastavak ušla bez Nasrija, Sevilla je bila dominantnija u prilikama i posjedu, najbolje prilike za pobjedu bile su one Ramija, Vasqueza i - Duje Čopa. Hrvatski reprezentativac nakon jednog kornera pogodio vratnicu vlastitog gola.

- Nažalost nekada ne ostvarite koliko ste zaslužili. Nama se to dogodilo, odigrali smo puno bolje drugo poluvrijeme, ali to se nije odrazilo na rezultat - rekao je Sampaoli koji je nakon utakmice bio suočen s konstatacijom da njegova momčad nije najbolje reagirala u situaciji kada je, barem nakratko, iza leđa mogla ostaviti Real i Barcelonu.

Linker
19. travanj 2024 19:08