Screenshot: Twitter
SJAJNA ATMOSFERA

VIDEO: PERUANSKA INVAZIJA NA MIAMI Pogledajte impresivne navijačke scene uoči iščekivanog okršaja protiv Hrvatske

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. ožujak 2018. 16:35

Nakon što su Peruanci po prvi put nakon 36 godina izborili plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u toj zemlji vlada prava euforija.

Tako su se u srijedu ujutro u Peruu stvarali redovi na kioscima u pokušaju da s kupe albumi i sličice nogometaša, a na tisuće navijača otpotovala je za Miami gdje će u noći s petka na subotu (1.30h) Peru odmjeriti snage protiv Vatrenih.

Nekoliko tisuća peruanskih navijača doputovalo je u Miami, a scene ispred hotela Sawgrass Grand dokazuju kakva atmosfera vlada uoči ogleda protiv Vatrenih.

Očekuje se 50 tisuće gledatelja

Hrvatska reprezentacija trenirala je u četvrtak navečer od 20 sati na terenu Hard Rock stadiona, sjajnog zdanja na kojem će danas igrati utakmicu. Isprobali su travnjak, a očekuje se da će na tribinama biti popriličan broj gledatelja, iako Peru ne privlači toliko pozornosti kao Meksiko. Igrači kažu da su se dobro adaptirali, da to nije ni toliko teško, gore je kad se iz Amerike dođe u Europu.
Početak susreta je u 1.30 (subota) po hrvatskom vremenu, iako neki mediji u Americi spominju termin pola sata ranije. No, to je ovdje praksa da gledatelji dođu što ranije na stadion, kako se ne bi stvarale gužve.
Radi se o domaćem terenu Miami Dolphinsa, momčadi američkog nogometa. Na njemu je bio i Super Bowl, a za nogomet prima oko 65 tisuća gledatelja. Najavljeno je pedeset tisuća, hoće li ih biti toliko?

Linker
06. svibanj 2024 14:54