REUTERS/Tony Gentile
IPAK ZABIJA U GOSTIMA

VIDEO: POTEZ TJEDNA U LIGI PRVAKA Ronaldo zabio golčinu za pamćenje, Real slavi veliku pobjedu!

Nogometaši Real Madrida na pragu su četvrtfinala Lige prvaka i prvog izbacivanja nekog talijanskog kluba nakon 29 godina, nakon što su u Rimu svladali istoimenog domaćina 2-0 pogocima Cristiana Ronalda (57.) i Jesea (86.), čime su uzvrat na Santiago Bernabeuu 8. ožujka učinili samo formalnošću za potvrdu prolaza.
Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2016. 20:21

ROMA - REAL MADRID 0:2 (Ronaldo 57', 0-2 Jesse 86')

Pred 70.000 gledatelja na stadionu Olimpico sudio je Čeh Pavel Kralovec.

AS ROMA: Szczesny - Florenzi (Totti, 86), Rüdiger, Manolas, Digne - Pjanić, Vainqueur (De Rossi,75), Nainggolan - Perotti - Salah, El Shaarawy (Džeko, 64)

REAL MADRID: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - MODRIĆ, Kroos, Isco (KOVAČIĆ, 64)- James Rodriguez (Jese, 82), Benzema, Cristiano Ronaldo (Casemiro, 88)

Taktičku bitku iskusnog Luciana Spallettija i debitanta u natjecanju Zinedinea Zidanea prelomio je vodeći pogodak gostiju, nakon brze akcije Marcela i Ronalda, Portugalac je izmaknuo zamci zaleđa, zanjihao Florenzija, pucao ljevicom, lopta je braniča Rome malo liznula u bloku i dobila rotaciju kojom je neobranjivo završila u gornjem daljem kutu Sczcesnyjevih vratiju. U završnici je pričuva Jese kaznila otvorenost, ali i umor domaćih, dugo vukao loptu i nakon što mu nitko nije ušao u blok pucao i pogodio za 0-2.

Spalletti nije iznenadio 'anti-real' formacijom, ali jest njenim sastavom, jer na klupi su ostali De Rossi i Džeko, potonji opravdano, jer je Perotti kao špica bio pogodniji za taktičke zadatke presinga na Kroosa ili bježanja u kontru, kad bi domaći osvojili loptu duboko na svojoj polovici. Kapetana De Rossija zamijenio je Francuz s Haitija Vainqueur, tvrda kost ispred obrambene četvorke, dok je u zoni Modrićeva djelovanja prepreka bio Belgijac iz Indonezije Nainggolan, no Luka mu se lakoćom ubacivao iza leđa.

Zidane je postavio očekivanih 4-3-3 s oporavljenim Marcelom na lijevom boku, no dugo je trebalo Madriđanima da počnu probijati gusti blok Rimljana, nedostajao im je točan ili pravovremen zadnji pas.

Prvih 45 minuta prošlo je bez izrazitih prigoda. Spomenuti Marcelo imao je najbolju za goste sredinom prvog poluvremena kad je nakon Iscove minijature iz voleja pucao za malo neprecizno, dočim su domaći pred odlazak na odmor zaprijetili kontrom El Shaarawyja, ali je Varane u posljednji tren stigao u blok.

U nastavku, Spalletti je promijenio strane Nainggolanu i Pjaniću, pa je niži i koretniji BiH-reprezentativac išao na Modrića, koji je sada teže dolazio do lopte. No, sve se promijenilo nakon Realova vodstva. Roma više nije mogla taktizirati, ušao je Džeko, Perotti je prebačen na lijevo krilo, napali su domaći, krenuli u rizik, što je ostavljalo više prostora gostima, pogotovo Cristanu Ronaldu, koji kao da je nanjušio krv. Zidane je uveo svježeg Kovačića umjesto Isca, koji za razliku od Modrića nije mogao protiv Nainggolana. Kad nije bilo prigode za okomite lopte držao je Real posjed kratkim dodavanjima, baš po guštu 'čarobnog kvarteta' Modrića, Kroosa, Jamesa i Kovačića, pridodavali su se Marcelo i Benzema.

Domaći su bili blizu izjednačenju u 71. minuti, Varane je spasio ispred Džeke, a jednom domaći, a dvaput gosti, tražili su i 11-erce, no iako je bilo elemenata za najstrožu kaznu, dojam je da je češki sudac Kralovec dobro prosudio što je ostao nijem...

U drugoj utakmcii odigranoj u srijedu naveler Wolfsburg je slavio u Gentu 3-2. Gosti su poveli iz protunapada preko Draxlera u 44. minuti, isti igrač je u 54. ukrao loptu i povisio na 0-2. Ubrzo je Kruse iz nove kontre poentirao za 0-3, a domaći su u 81. preko Kumsa smanjili, a u 89. preko Coulibalyja poraz učinili podnošljivim pred uzvrat.

GENT - WOLFSBURG 0-3

GENT. Stadion Ghelamco Arena - 20.000 gledatelja, Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Strijelci: 0-1 Draxler (44), 0-2 Draxler (54), 0-3 Kruse (60), 1-3 Kums (80), 2-3 Coulibaly (88)

Žuti kartoni: Kums / Luis Gustavo, Vieirinha

Crveni kartoni: -

GENT: Sels - Mitrović, Asare, Nielsen - Renato Neto, Kums, Dejaegere, Foket, Miličević (od 61. Saief) - Depoitre (od 80. Coulibaly), Simon

WOLFSBURG: Casteels - Jung (od 45. Schurrle), Dante, Knoche, Rodriguez - Trasch, Luiz Gustavo - Vieirinha (od 79. Schafer), Draxler, Arnold - Kruse (od 90. Putaro)

PRIJENOS UŽIVO

90' - Završena je utakmica u Rimu. Real je pobijedio s 2:0 i nosi veliku prednost na uzvrat u Madrid.

89' - Gent se vratio u igru i smanjio na 2:3 nakon gola Coulibalyja!

86' - GOOOOOL! Real vodi 2:0! Zabio je Jese! Tukao je iskosa s desne strane i prizemnim udarcem s nekih 14 metara pronašao dalji kut Rominog gola!

83' - U velikoj se prilici našao Salah, ali mu bježi lopta u odlučujućem trenutku.

81' - Novi gol na drugoj utakmici večeri Kums je zabio za Gent i smanjio vodstvo Wolfsburga na 1:3.

80' - U ovim trenucima gledamo otvorenu utakmicu. Ovoga puta se u prilici našao Edin Džeko, ali njegov udarac odlazi pokraj gola.

76' - Velika gužva u šesnaestercu Rome. Prvo je na jedvite jade blokiran udarac Benzema, a onda je Ronaldo pao nakon kontakta s Rominim igračem, ali se Kralovec nije oglasio.

72' - Kakav dalekometni pokušaj Rome. Tukao je topovski Vainqueur, ali lopta odlazi tik pokraj gola. Na drugoj strani uzvratio je Ronaldo.

71' - Sjajno je po desnom krilu pobjegao Salah, ali je Varane uspio blokirati njegovo ubacivanje u sredinu .

64' - Kod Reala je u igru ušao Mateo Kovačić umjesto Isca.

60' - Wolfsburg je kod Genta poveo s 3:0 nakon gola Krusea!

57' - GOOOOOOL! Real vodi 1:0, zabio je Ronaldo! Pucao je iskosa s desne strane i pronašao suprotni gornji kut Rominog gola. To mu je 12. ovosezonski gol u LP.

54' - Wolfsburg je na gostovanju kod Genta poveo 2:0, a opet je mrežu zatresao Draxler.

54' - Pucao je Carvajal prema Rominim vratima, ali jako slabo. Na drugoj strani Navas je pravovremeno intervenirao ispred El Shaarawyja.

50' - Ukazuje se pomoć Jamesu kojeg je kopačkom po uhu zakačio jedan igrač Rome.

49' - U nastavku zasad gledamo presliku igre iz prvog dijela. Real ima inicijativu, ali nema i dalje konkretnih prilika.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme u Rimu.

44' - Iako u Rimu nema golova, u drugoj utakmici večeri Wolfsburg je poveo u gostima kod Genta 1-0. Strijelac je Julian Draxler.

33' - Bio je ovo krasan udarac Marcela iskosa s lijeve strane i prava je šteta što je lopta otišla pokraj gola. Szczesny je bio nemoćan.

30' - Real jednostavno nema pravih rješenja u napadu. Dojam je da je domaći trener Luciano Spalletti itekako dobro postavio igru svoje momčadi.

22' - Udarac Reala prema golu. Pucao je Benzema glavom nakon kornera, ali bilo je to bezopasno i previsoko.

20' - I dalje gledamo taktičko nadmudrivanje dvaju trenera, a igra se odvija uglavnom na sredini.

16' - Malo po malo Roma je uspostavila ravnotežu na travnjaku i sada gostima parira i u posjedu lopte. Ipak, još uvijek čekamo na prvu pravu priliku.

12' - Roma se dobro postavila na travnjaku, Rimljani se dobro brane i istrčavaju kontre.

8' - Pokušao je Real iz slobodnog udarca. Tukao je Ronaldo s više od 40 metara i zaslužio zvižduke navijača na Olimpicu.

4' - Na terenu je ostao ležati Florenzi nakon što ga je loptom u glavu pogodio Marcelo.

3' - Na samom početku susreta Real dominira i drži loptu u svom posjedu, iako bez izglednijih prilika.

1' - Započela je utakmica na rimskom Olimpicu. Glavni sudac je Čeh Pavel Kralovec.

20.40 - Sve je spremno za spektakl u Rimu. Igrat će se na ugodnoj temperaturi od 12 stupnjeva Celzijusa. Real nije slavio na gostovanjima kod talijanskih klubova u zadnjih osam navrata (četiri remija i četiri poraza).

20.00: Od 20.45 sati je na rasporedu nogometna poslastica tjedna - Ronaldo, Modrić i društvo stigli su na Olimpico gdje protiv Rome otvaraju nokaut-fazu Lige prvaka i najavljuju ovogodišnji pohod na europski naslov.

Nogometni spektakl u Rimu je prava poslastica za navijače iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, jer bi se na travnjaku u jednom trenutku moglo naći čak pet igrača iz dvije susjedne države.

Među prvih 11 Reala sasvim sigurno počinje Luka Modrić, Mateo Kovačić će svoju priliku čekati s klupe (Zidane je dao prednost Iscu). Za Romu su po najavama trebala nastupiti čak tri bosanskohercegovačka reprezentativca - Edin Džeko, Miralem Pjanić i Ervin Zukanović, ali Spaletti se odlučio samo za Pjanića.

Linker
23. svibanj 2024 18:49