PIX, sn ilustracija
SJAJNO IZDANJE DINAMA

VIDEO: POTOP IZRAELACA! OVAKVA PREDNOST SE NE MOŽE IZGUBITI Modri furiozno krenuli po LP: Hajrović sjajnim pogotkom načeo goste, a onda se otvorilo!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. srpanj 2018. 20:49

DINAMO - HAPOEL 5:0 (Hajrović 22', Oršić 28', Ademi 50', 62', Hodžić 82')

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Stojanović, Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Ademi - Hajrović (od 85. Fiolić-), Gojak, Olmo, Oršić (od 73. Šitum) - Budimir (od 70. Hodžić). Trener: Nenad Bjelica.

Hapoel (4-5-1): Anestis - B. Bitton, Taha, Tzedek, O. Bitton - Ezra (od 54. Nwakeme), Cetout (od 46.Maman), Ogu, Einbinder (od 73. Ben Basat), Melikson - Sahar. Trener: Barak Bakhar.

Prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka igrat će se 7. i 8. kolovoza, uzvrati su na rasporedu 14. kolovoza. Nakon dvoboja u Maksimiru i onoga što je Nenad Bjelica napravio kolegi Baraku Bakharu, a hrvatski prvak trostrukom uzastopnom osvajaču prvenstva Izraela, jedna dvojba je nestala. Dinamo će nakon čudesnih 5:0 u prvoj službenoj utakmici ove sezone, u pretposljednjoj kvalifikacijskoj rundi za plasman u skupinu Ligu prvaka prvo gostovati u Astani ili kod Midtjyllanda, pa pred svojim navijačima pokušati izboriti mjesto u play-off rundi LP. Uzvrat u Beer Shevi sljedećeg utorka samo je formalnost.

Dinamo je bljesnuo nakon manje od 40 sekundi. Mislav Oršić probio se po lijevoj strani, projurio kroz obranu gostiju i odigrao povratnu loptu za Danija Olma. Blok je bio spreman za Španjolčev udarac, a odbijenu loptu vratar Giannis Anestis morao je odbiti preko grede. Već u 5. minuti Dinamo je imao dva igrača sa žutim kartonima, u dvije izraelske kontre javne opomene dobili su Petar Stojanović i Izet Hajrović. Potpuno opravdano se za te sankcije odlučio turski sudac Ali Palabiyik.

Oren Bitton je u 9. minuti idealno pronašao Bena Sahara, kojeg je sjajno zaustavio Danijel Zagorac. Činilo se da Hapoel čvrsto drži dominaciju u Maksimiru. Brži, viši, jači, bili su gosti. Uzalud. U 22. minuti Dinamo je poveo. Zagorac je odigrao dugu loptu, koju je Budimir prenio glavom u šesnaesterac. Tamo je Izet Hajrović primio loptu, okrenuo Shira Tzedeka i krasno nanišanio bliži kut Anestisa. Klasični mat u tri poteza.

Izraelci su nakon 28. minute po maksimirskom travnjaku hodali s upitnicima iznad glava, jer Dinamo ih je opet iznenadio i došao do dva pogotka prednosti. Oršić je opet krenuo u nezadrživ prodor, ovoga puta kroz sredinu, nije se predao i za to je nagrađen. Proigrao je Amera Gojaka, koji je dobro pucao pa je Anestis samo uspio odbiti loptu, a Oršić je ispratio akciju i loptu je iz blizine klizećim startom poslao u mrežu.

Ubitačan je bio Dinamo, a Izraelci su samo nizali neuspješne pokušaje...

Povijest se u nastavku počela ponavljati, opet je Dinamo odigrao odličnu akciju na početku poluvremena pa su igrači Hapoela u manje od četiri minute drugog dijela dobili dva žuta kartona. I onda je u 50. minuti Dinamo zabio i treći gol. Anestis je obranio udarac Oršića iz slobodnjaka iskosa, obranio je i nadolazeći udarac Hajrovića, ali udarac Ademija iz blizine nakon drugog odbijanja lopte nije mogao.

Nastavili su Izraelci pokušavati i onda nakon sat vremena igre opet primili gol. Lijep prodor Danija Olma, krasna asistencija jučer čudesnog Oršića i nova realizacija kapetana Ademija. Anestis je obranio prvi njegov pokušaj, kod drugog je bio nemoćan…

U 74. minuti Maksimir je ovacijama pozdravio junaka Oršića. Dugo će ovaj 25-godišnjak pamtiti službeni debi u Dinamovom dresu, ali njegovim izlaskom priča nije završena. U 82. je Hajrović izveo slobodni udarac iskosa, a Armin Hodžić skočio najviše i iz blizine pogodio glavom. Dinamova je petica odjeknula Europom, premijera u sezoni 2018/19. nije mogla biti uspješnija.

Linker
01. svibanj 2024 21:11