REUTERS/Jorge Silva
SLIJEDI ŠOU U ZADNJEM KOLU!

VIDEO: PROBUĐENI AFRIKANCI ISKORISTILI RAPSODIJU VATRENIH I U POTPUNOSTI ZAKUHALI SKUPINU Hrvatsku samo ludi rasplet može skinuti s prvog mjesta!

U susretu 2. kola skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu, u kojoj igra i Hrvatska, Nigerija je u Volgogradu svladala Island sa 2-0 (0-0).
Piše: HinaObjavljeno: 22. lipanj 2018. 11:34

Oba pogotka za Nigeriju postigao je Ahmed Musa u 49. i 75. minuti.

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske koja je 3-0 pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala. Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojemu niti jedna momčad nije uspjela stvoriti priliku za pogodak, nastavak je donio bolji nogomet, a Nigerija je bolju igru okrunila s dva gola Muse. Prvoga je napadač moskovskog CSKA postigao nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses, a drugoga kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona.

Minutu prije drugog pogotka Musa je udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio gredu.

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Hrvatskoj će tako za potvrdu prvoga mjesta u skupini D biti potreban bod iz posljednje utakmice protiv Islanda koja je na rasporedu 26. lipnja u Rostovu na Donu (20 sati), a "vatreni" bi mogli završiti kao pobjednici skupine i uz poraz od Islanda ukoliko istodobno Nigerija ne pobijedi Argentinu u Sankt Peterburgu. Čak i ako Hrvatska izgubi od Islanda, a Nigerija svlada Argentinu Hrvatskoj prvo mjesto može izmaknuti samo ako kombinirana razlika na ta dva susreta bude pet golova ili veća.

Dakle, Hrvatska će gotovo sigurno biti prva u skupini i u osmini će finala igrati protiv drugog iz skupine C. To će najvjerojatnije biti Danska, jer je u posljednjem kolu Francuzima protiv tih Danaca biti dovoljan i bod za osvajanje skupine. Dvoboj Francuza i Danaca stoga će uživo gledati Ognjen Vukojević, posebni skaut Zlatka Dalića. A naš izbornik odlučio je poslati Nikolu Jerkana, čovjeka koji je izvrsno skautirao Argentince, da prati utakmice Španjolske i Portugala. Naime, to su, kako sada stvari stoje, najvjerojatniji protivnici Vatrenih u četvrtfinalu. Ako do tamo prođemo...

NIGERIJA - ISLAND (Musa 49', 75') 2:0

NIGERIJA: Uzoho - Omeruo, Troost-Ekong, Balogun - Ndidi, Mikel, Etebo - Idowu, Moses - Iheanacho, Musa

ISLAND: Halldorson - Saevartson, Arnason, R. Sigurdsson, Magnusson - Gudmundson, G. Sigurdsson, Bjarnason, Gíslason - Bödvarsson, Finnbogason

----------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+6' - Iwobi je isprobao svoj udarac s vrha šesnaesterca, ali je lopta od bloka otišla u gol-aut.

90' - Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

88' - Priliku će kod Nigerijaca dobiti i Iwobi, a izašao je Etebo.

87' - Još jedna zamjena kod Islanđana. Izlazi Aron Gunnarsson, a priliku da promijeni rezultat dobiva Ari Skúlason.

SIGURDSSONOV PROMAŠAJ POGLEDAJTE OVDJE.

83' - I ništa od pogotka! Dugo se otezalo s izvođenjem kaznenog udarca. G. Sigurdsson je preuzeo odgovornost na sebe, izveo je jedanaesterac, ali lopta leti preko grede!

80' - Još jednom Islanđani traže jedanaesterac nakon što je Finnbogason pao u kaznenom prostoru. Sudac Matthew Conger nakon pregledavanja snimke odlučuje da je jedanaesterac!

DRUGI MUSIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

75' GOOOL! NIGERIJA VODI 2:0! Musa je pobjegao cijeloj obrani, zaobišao i vratara Halldorsona te mirno poentirao pored potpuno pogubljene islandske obrane!

74' - Reda se prilika za prilikom Nigerijaca! Musa je prekrasnim udarcem pogodio gredu, a iz ponovljenog pokušaja neprecizan je Moses.

72' - Sjajna prilika Nigerijaca! Nakon kornera je najviši u skoku bio Balogun, ali lopta je prošla malo iznad grede! Nigerija igra puno bolje nego u prvome poluvremenu, čeka se odgovor Islanda...

71' - Još jedna zamjena kod Islanda. Izašao je Jón Bödvarsson, a priliku dobiva napadač Björn Sigurdarson.

68' - Uzvraća sada i Island. Gíslason je opalio s vrha šesnaesterca, ali lopta je opet preletjela gredu. Živnula je utakmica u drugome dijelu.

66' - Moses je uputio opasan udarac, no lopta leti malo iznad grede.

65' - R. Sigurdsson ipak ne može nastaviti utakmicu i Islanđani su prisiljeni mijenjati. U igru ulazi Sverrir Ingason.

62' - Furiozno su krenuli Nigerijci u drugome dijelu! Zakuhali su Iheanacho i Moses pred vratima Islanđana, no Arnason je ovoga puta bio na pravome mjestu i izbacio loptu izvan šesnaesterca.

56' - Sjajna prilika za Nigeriju! Ndidi je opalio s nekih 25 metara, netko je skrenuo loptu, no Halldorson je odlično reagirao i atraktivnom paradom skrenuo loptu u korner.

55' - Skočila je cijela islandska klupa! Čini se da je Tyronne Ebuehi igrao rukom u šesnaestercu, no suci se opet nisu oglasili!

54' - U trenutku kad je Musa postigao vodeći pogodak, ozlijedio se R. Sigurdsson. Bilo je upitno hoće li se vratiti u igru, no sada ipak nastavlja utakmicu.

- KALKULACIJE - Hrvatska je sa šest bodova već u drugom krugu. U slučaju da Island i Nigerija remiziraju, Hrvatska bi osigurala i prvo mjesto u skupini.

U slučaju da Nigerijci slave, tada bi se još teoretski moglo dogoditi da izgubimo prvo mjesto, ali to je već duboka matematika. Morala bi Nigerija jako visoko poraziti Island, potom i Argentinu pa mi dosta jako stradati od Islanda.

Najjasnija je kalkulacija - ako Island ne pobijedi Nigeriju, Hrvatska iz skupine odlazi kao prvoplasirana. U slučaju da Islanđani danas slave, trebao bi nam još bod protiv Islanda za prvo mjesto. U tom slučaju, s remijem iz te utakmice, prošli bismo mi i Islanđani, a Messi bi se vratio kući.

MUSIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

49' GOOOL! NIGERIJA VODI 1:0! Sijevnula je izvrsna kontra Nigerijaca, Moses je povukao po desnoj strani, ubacio u šesnaesterac gdje loptu sjajno prima Musa i posprema je u mrežu za 1:0!

46' - Počelo je i drugo poluvrijeme na Volgograd Areni. Iz igre je u poluvremenu izašao Idowu, a zamijenio ga je Tyronne Ebuehi.

Argentinci se bave kalkulacijama, sve su njihove oči uprte u ovu utakmicu jer sada više ne ovise sami o sebi.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45'+1' - Još jedna prilika u završnici prvoga dijela. Saevartson je tukao glavom nakon udarca iz kuta, ali lopta opet odlazi u gol-aut.

45' - Najveća prilika na utakmici za Island! G. Sigurdsson je izveo slobodni udarac, ubacio u peterac, Finnbogason je čak i dotaknuo loptu, no odbila se samo u gol-aut. Dvije su minute sudačke nadoknade.

40' - Bjarnason je probio po lijevoj strani, ubacio u peterac, no nitko ga od Islanđana nije ispratio. Utakmica zasad bez previše uzbuđenja na Volgograd Areni.

34' - Skočili su svi na klupi Islanda i tražili najstrožu kaznu! Birkir Saevarsson je pao u šesnaestercu nakon duela s Etebom, no suci se nisu oglasili.

30' - Sijevnula je kontra Nigerijaca i R. Sigurdsson nije imao izbora nego prekršajem zaustaviti Mosesa koji je bio u izglednoj prilici.

21' - Zagužvalo se pred vratima Nigerije, ispala je cijela nigerijska obrana, ali je zato Uzoho efektno "boksanjem" izbio loptu u korner.

16' - Idowu je ubacio u peterac do Muse, no islandska obrana bez većih problema izbacuje loptu daleko od svojih vrata.

11' - Nigerijci preuzimaju glavnu riječ na terenu nakon početne dominacije Islanda, međutim zasad nemaju ozbiljnijih pokušaja.

6' - Još jednom napadaju Islanđani! Opet je G. Sigurdsson u glavnoj ulozi, uputio je udarac s vrha šesnaesterca, ali Uzoho je ponovo izvrsno postavljen.

3' - Prvu veliku priliku na utakmici imao je Island! Gylfi Sigurdsson izvrsno je izveo slobodni udarac, no Uzoho skida loptu iz samih rašlji!

1' - Počela je utakmica u Volgogradu!

----------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 03:32