Reuters
MONACO PAO U PARIZU

VIDEO: PSG U POSEBNIM DRESOVIMA DO OSMOG NASLOVA PRVAKA! MBAPPE NAKON KAZNE UVALIO HAT-TRICK Utakmicu na Parku prinčeva obilježio povratak Neymara

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2019. 01:00

Parižani su u 33. kolu Ligue 1 u velikom stilu obranili naslov prvaka Francuske. Kylian Mbappe je postigao hat-trick u pobjedi PSG-a 3:1, Neymar se vratio na travnjak nakon višemjesečnog izbivanja zbog ozljede, a uprava PSG-a u dogovoru s Francuskim nogometnim savezom na dresovima je osmislila posvetu za nedavno izgorjelu čuvenu katedralu Notre-Dame.

Mbappe je zabijao u 15., 38. i 56. minuti, a PSG je dominirao cijelim susretom i praktički ostavio Monaco bez ikakvih šansi. Sjajan je to odgovor mladog Francuza treneru Tuchelu koji ga je u prethodnoj utakmici odlučio izostaviti iz momčadi. Navodno je do manjeg sukoba između trenera i igrača došlo zbog neprimjerenog Mbappeovog kritiziranja sustava igre kojeg je prakticirao strateg PSG-a.

Vodeća momčad Le Championnata mogla je već i u prijašnjim utakmicama osigurati novu titulu, no zaredalo se nekoliko loših rezultata što je brojne navijače, uz Mbappeovo izostavljanje u ključnom trenutku, prilično uzrujalo i narušilo atmosferu u šampionskom sastavu.

Važan trenutak za Parižane dogodio se na samome početku drugoga poluvremena kada je ušla brazilska zvijezda Neymar. Zbog ozljede je Brazilac izbivao s nogometnih terena još od siječnja i vratio se u pravom trenu da sa suigračima proslavi osmu titulu prvaka Francuske.

Spomenimo i da je hrvatski vratar Danijel Subašić zamijenjen već u 13. minuti susreta, a umjesto njega ušao je Diego Benaglio. Zasad se ne zna je li Subašić obnovio staru ozljedu ili je došlo do nove niti koliko će dugo izbivati s nogometnih travnjaka.

Do kraja susreta Aleksandr Golovin je u 80. minuti uspio postići počasni zgoditak za Monaco koji je nakon ovoga poraza i dalje 16. na ljestvici i dijeli isti broj sa 17. Amiensom. Zonu ispadanja čine trojac Dijon (28 bodova) - Caen (26) - Guingamp (24).

Pet kola prije kraja PSG ima 84 boda i nedostižnih 19 bodova prednosti pred drugoplasiranim Lilleom. Treći je Lyon sa 59, a četvrti St. Etienne sa 56 bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 06:10