Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
26. KOLO PRVE HNL

VIDEO: RIJEKA SLAVILA TIJESNU POBJEDU U DERBIJU KOLA U KRANJČEVIĆEVOJ Gorgon i Puljić donijeli slavlje u okršaju za Europu, prekinut post dug 887 dana

U derbi susretu 26. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Rijeke svladali Lokomotivu s 2-1 (1-0) i učvrstili se na drugom mjestu.
Piše: HinaObjavljeno: 29. ožujak 2019. 18:45

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:2 (Majstorović 49' / Gorgon 20', Puljić 72')

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks - Jakić, Burić - Rakić, Uzuni, Ivanušec - Radonjić

RIJEKA: Sluga - Kvržić, Župarić, Velkovski, Mamić - Halilović, Capan - Murić, Pavičić, Gorgon - Puljić

Rijeka je nakon 887 dana uspjela slaviti kod Lokomotive. Gosti su poveli u 20. minuti nakon velike pogreške vratara domaćih Grbića, koji je praktički dodao loptu Alexanderu Gorgonu, a Austrijanac to iskorištava i pogađa mrežu. Već na početku drugog dijela Lokomotiva je izjednačila pogotkom Ante Majstorovića glavom nakon kornera. U 72. minuti Jakov Puljić ponovno dovodi goste u vodstvo nakon sjajne akcije koju je započeo Halilović na sredini terena.

Četiri utakmice zaredom izgubila je Rijeka u prvenstvu kod Lokomotive, od tog listopada 2016. godine nije Lokosima zabila nijedan ligaški gol u Kranjčevićevoj ulici. No nakon 880 dana niz je stao, Rijeka je upisala pobjedu i napravila ogroman korak prema konačnom osvajanju drugog mjesta, jer je trećeplasiranom Osijeku pobjegla na velikih sedam bodova. Lokomotivi je na 4. mjestu ostao samo bod prednosti u odnosu na Hajduk, koji danas može do europske pozicije u Puli.

Uspavano su ušle momčadi u ovu utakmicu, u nižerazrednom ritmu, bez ikakve agresivnosti. Više je takva igra odgovarala Riječanima, koji su nekako rutinski, korak po korak, počeli opsjedati vrata svog domaćina. U 18. minuti lijepa akcija koja je započela ubačajem Zorana Kvržića s desne strane, a okončana je snažnim udarcem Alexandera Gorgona na kojeg je Ivo Grbić bio spreman. No dvije minute kasnije situacija se u novom obračunu ove dvojice promijenila. Rijeka je povela, a dio krivnje definitivno ide na dušu Luke Ivanušeca, koji je svojem vrataru uvalio vrući krumpir. Grbić se nije snašao s povratnom loptom, nesigurno ju je ispucao točno u noge riječkom kapetanu. Gorgon takve poklone ne propušta, a bio je i red da upravo Austrijanac zabije, jer je on bio strijelac i posljednjeg gola kojeg su Riječani zabili Lokomotivi u Kranjčevićevoj u Prvoj HNL. Zabio je Gorgon za pobjedu i u prosincu prošle godine kad je Rijeka preokretom u Zagrebu izbacila Lokose iz Kupa. Pašu mu definitivno Plavo-bijeli s Kajzerice.

Što se tiče igre Lokomotive, primljeni gol za nju nije bio loša vijest, jer se momčad Gorana Tomića nakon njega definitivno razbudila. Krenula je Lokomotiva malo ozbiljnije prema vratima, stalno se dizala dok su Riječani padali. U 37. je Darko Velkovski nakon ubačaja Frana Karačića skoro zatresao vlastitu mrežu, a iz nadolazećeg kornera Lokomotiva je skoro uspjela ponoviti ono što je Riječanima uspješno 'prodala' u svibnju prošle godine. Lopta do Myrta Uzunija uz gol-crtu, povratna za Dejana Radonjića i opasan udarac, no Simon Sluga je nogama upisao svoju prvu obranu na utakmici. Radonjić je na vrlo sličan način tako Rijeci zabio prije 11 mjeseci u Kranjčevićevoj. U smiraj poluvremena još dva pokušaja glavom Lokosa, tukli su Uzuni i Radonjić, no Rijeka se provukla.

Nastavila se opsada riječkih vrata i u otvaranju nastavka. U 47. je Denis Kolinger glavom opasno pucao nakon slobodnog udarca Ivanušeca, a u sljedećoj minuti je u vrlo izglednoj situaciji bio Radonjić, čiji je udarac od bloka otišao u korner. Koban korner za Rijeku, jer je nakon ubačaja iz kuta Marija Burića glavom pogodio Ante Majstorović, tek treći put u 122. utakmici u Prvoj HNL. Prvi u karijeri je prije 13 mjeseci zabio Rijeci na Rujevici…

U 66. minuti je, pak, svom prvom pogotku u seniorskoj karijeri jako blizu bio Kristijan Jakić. Uzuni je nisko ubacio, Radonjić propustio kroz noge, a Jakić odapeo s 20 metara. Dobar pokušaj, ali Sluga je bio uspješniji. Rijeka je strpljivo čekala na svoju šansu i dočekala ju je u 72. minuti. Tibor Halilović bio je pokretač akcije, Zoran Kvržić asistent, a Jakov Puljić strijelac. Zabio je Puljić, eto, klubu u kojem je nekad igrao i donio Rijeci, koju je Sluga spasio obranom udarca Lorena Maružina u nadoknadi, lijepu pobjedu.

LOKOMOTIVA - RIJEKA 1:2 (Majstorović 49' / Gorgon 20', Puljić 72')

LOKOMOTIVA: Grbić - Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks - Jakić, Burić - Rakić, Uzuni, Ivanušec - Radonjić

RIJEKA: Sluga - Kvržić, Župarić, Velkovski, Mamić - Halilović, Capan - Murić, Pavičić, Gorgon - Puljić

PRIJENOS UŽIVO

90+4' - Završena je utakmica. Rijeka je pobijedila Lokomotivu s 2:1.

90+4' - Sluga sada spašava Rijeku. Skinuo je opasan udarac.

83' - Utakmica je ušla u samu završnicu. Hoće li Rijeka uspjeti zadržati vodstvo?

72' - GOL ZA Rijeku koja vodi 2:1, zabio je Puljić. Nakon ubacivanja Kvržića s desne strane Puljić je zabio Grbiću kroz noge.

66' - Sluga sada spašava Rijeku i skida lijepi dalekometni udarac.

61' - Utakmica je ušla u posljednjih pola sata igre.

49' - GOL, Lokomotiva je izjednačila, a strijelac je Majstorović. Pucao je glavom nakon ubacivanja iz kornera i Sluga je bio nemoćan.

48' - Velika prilika za Lokomotivu. Pucao je Radonjić koji je ostao sam nakon ubacivanja s desne strane, ali lopta odlazi preko gola nakon što je jedan igrač Rijeke uspio skrenuti loptu u korner.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45' - Završeno je prvo poluvrijeme u Kranjčevićevoj, Rijeka na odmor odlazi s prednošču 1:0.

37' - Zamalo je Velkovski zabio autogol nakon ubacivanja Karačića. Nakon kornera je uslijedio udarac Radonjića, ali Sluga je nogom obranio.

33' - Niti nakon pola sata igre Lokomotiva nije ozbiljno ugrozila gol Rijeke.

20' - GOL, Rijeka vodi 1:0, zabio je Gorgon! Gol je pao nakon velike pogreške obrane Lokomotive. Ivanušec je nepotrebno vraćao loptu Grbiću, ovaj je umjesto da ispuca dodao u noge Gorgonu, koji je prizemnim udarcem iskosa s lijeve strane zatresao mrežu.

18' - Prva ozbiljna prilika na susretu, pucao je Gorgon, ali je siguran na vratima bio Lokomotivin vratar Grbić.

10' - U prvih desetak minuta igre Rijeka je bila konkretnija momčad, ali i dalje nedostaju izgledne prilike.

5' - U prvih pet minuta susreta nema velikih prilika.

1' - Započela je utakmica.

Rezultati by SofaScore

Linker
06. svibanj 2024 19:51