REUTERS
OSMA UZASTOPNA TITULA

VIDEO: RONALDO S JUVENTUSOM JOŠ JEDNOM ISPISAO POVIJEST Portugalac ostvario dosad neviđeni podvig i otkrio gdje će igrati sljedeće sezone

Piše: HinaObjavljeno: 20. travanj 2019. 23:30

U 33. kolu Serie A Juventus je preokretom i pobjedom protiv Fiorentine (2:1) osigurao osmi uzastopni naslov prvaka Italije.

Susret u Torinu nije dobro krenuo za domaće, Fiorentina je povela preko Milenkovića (6), a kod tog je rezultata Chiesa pogodio vratnicu. Nakon te propuštene prilike gostiju Alex Sandro (37) je izjednačio na 1-1, da bi Chiesa netom prije odlaska na odmor zatresao i gredu.

Početkom drugog poluvremena Pezzella (53-ag) je jedan prizemni ubačaj Cristiana Ronalda skrenuo u vlastitu mrežu za konačnih 2-1.

- Jako sam sretan. Osvojio sam talijansko prvenstvo u svojoj prvoj sezoni u Juventusu. Osvojili smo i Super kup. U Ligi prvaka nismo prošli najbolje, ali uvijek postoji iduća godina. Ostajem li ovdje? Tisuću posto, rekao je nakon utakmice Ronaldo.

Ronaldo je postao prvi igrač u povijesti koji je osvajao prvenstva u Engleskoj, Španjolskoj i Italiji. Massimiliano Allegri postao je danas prvi trener u povijesti koji je Seriju A osvojio pet puta zaredom, dok je ovo bio 37 titula Juventusa u talijanskom prvenstvu.

- - Osvojili smo titule u pola natjecanja u kojima smo sudjelovali. Iako smo danas bili desetkovani, dobro smo stajali na terenu i u drugom poluvremenu preuzeli smo kontrolu. Trebamo proslaviti ovo. Općenito, tijekom sezone nismo mogli uhvatiti kontinuitet zbog ozljeda. Do kraja sezone isprobat ću neke igrače na novim pozicijama i neke nove taktičke ideje, rekao je Allgeri.

Rezultati by SofaScore

Linker
30. travanj 2024 14:19