Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images
SVE SE ODJEDNOM OTVORILO

VIDEO: SAVRŠEN VIKEND HRVATA U BUNDESLIGI Čudesnom Krami se klanjaju i Nijemci, Pjaca ima dvostruki razlog za slavlje, Kovač nadmašio sva očekivanja

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 04. ožujak 2018. 09:21

Dobra subota za Hrvate u Bundesligi. Andrej Kramarić pogotkom i asistencijom odveo je Hoffenheim do pobjede u Augsburgu, Marko Pjaca povratak u početnu postavu obilježio je pobjedničkim pogotkom za Schalke protiv Herthe, a Niko Kovač s nova tri boda je još jedan korak bliže Europi.

Kao pušten s lanca, tako izgleda Andrej Kramarić u posljednjih mjesec dana. Hrvatski reprezentativac i peti dvoboj u nizu bio je strijelac, ukupno je u tih pet utakmica zabio šest golova. Pogađa na sve moguće načine, jučer je primjerice zabio glavom s 14 metara. Sve je to garnirao i asistencijom za konačnih 2:0, strijelac je bio Serge Gnabry. Hoffenheim je dobio utakmicu, ali teško će se ove sezone domoći Europe, previše toga su propustili tijekom sezone, ali do kraja je ostalo ipak 27 bodova, a nastavi li Kramarić zabijati u ovom ritmu ništa nije nemoguće. Inače, hrvatski reprezentativac tek je drugi igrač kluba iz Sinsheima koji se u strijelce upisao pet utakmica u nizu. Prije njega to je uspjelo Dembi Ba.

- Sretan sam kako mi se sada sve otvorilo. No, najvažnije je ipak da smo pobijedili i nadam se pokrenuli seriju uspjeha. Trenutačno sam prepun samopouzdanja i zato je sve pred golom jednostavnije. Tako je sa svim napadačima na svijetu - vidljivo zadovoljan rekao je Kramarić i naglasio.

- Naši rezultati u posljednje vrijeme nisu bili dobri, zato je važno da smo s gostovanja donijeli tri boda. Moramo nastaviti s teškim radom, to je ključ svih uspjeha.

Kramarić je u Bildu ocijenjen jedinicom, najboljom mogućom ocjenom, a da to nije slučajno najbolje se da iščitati iz riječi Sergea Gnabryja.

- Nisam ni mislio da ću na ovaj način zabiti, no Andrej je odigrao perfektan pas i ja sam samo morao postaviti nogu. Iza njega je teško razdoblje, a sada se vidi od kolike je važnosti za momčad - rekao je njemački reprezentativac.

Domenico Tedesco kao da je tijekom tjedna čitao hrvatski tisak u kojem se puno pisalo o Marku Pjaci i njegovoj odluci da drugi dio sezone odigra za Schalke. Mala minutaža sigurno nije bilo ono što si je 22-godišnjak zamislio, ali jučer mu je trener Rudara dao prigodu od prve minute, a ovaj mu se odužio jedinim pogotkom za velika tri boda u lovu na Ligu prvaka. U vrlo čvrstoj utakmici s Herthom nije bilo previše prigoda, pa je njegov pogodak tim vrjedniji. Sjajno se na ubačaj Caligiurija ubacio ispred braniča gostiju i s 10 metara desnom nogom proslijedio loptu u gol. Do kraja utakmice Schalke se odlučio na čuvanje rezultata, a Pjaca je izašao u 66. minuti.

- Sretna pobjeda, Hertha nam je napravila puno problema i mogli su otići s dijelom plijena. Imali smo problema jer su napadači djelovali umorno i nisu nam pomagali dovoljno u defenzivi pa su gosti imali puno drugih napada - kritičan je bio Domenico Tedesco.

No, mladi njemački stručnjak pogodio je s Pjacom koji je u svom drugom nastupu od prve minute zabio svoj drugi gol.

Na svoj pobjednički pogodak ukratko se u razgovoru koji prenose službene stranice njegovog kluba osvrnuo i sam Pjaca.

- Bilo je sjajno postići svoj drugi pogodak na VELTINS-Areni. Sretan sam u Schalkeu i uživam ovdje. Stvorili smo puno prilika u prvom poluvremenu zato što smo imali veliki posjed lopte. U drugom smo poluvremenu pak dozvolili Herthi da preuzme igru, zbog čega su stvari postajale sve napetije kako se utakmica bližila kraju.

Za četiri dana napunit će se dvije godine stolovanja Nike Kovača u Frankfurtu. Nešto što se tada činilo vatrogasnom mjerom preraslo je sva očekivanja i bivši hrvatski izbornik vodi Eintracht prema Europi. Europska liga je vrlo blizu, ali ni Liga prvaka nije nedohvatljiva, tim više što se njegova momčad nakon svakog posrtaja vraća puno snažnija.

- Očekujem pozitivnu reakciju nakon onog što smo prikazali u Stuttgartu - rekao uoči dvoboja s Hannoverom.

I dobio ju je, Eintracht je od prve minute kontrolirao sraz, zabili su u 39. minuti nakon kornera kojeg nije bilo, ali koga briga. Ante Rebić odradio je još jednu dobru partiju, imao je nekoliko prigoda, a bio je vrlo aktivan po lijevoj strani i radio probleme obrani gostiju koja je igrala bez Josipa Eleza, donedavni Riječanin ostao je na klupi.

- Najvažnija je pobjeda, imali smo problema u početku, ali kako je vrijeme odmicalo trebali smo zabiti još jedan za mirnu završnicu. Nije to bilo ništa posebno, ali tri boda su tu - rekao je Kovač.

U srazu Wolfsburga (Brekalo do 66. minute) i Bayera (Jedvaj od 46.) slavili su gosti, a HSV je nakon jučerašnjeg remija s Mainzom jednom nogom u drugoj ligi. Ni 17 udaraca, ni jedanaesterac, ni pola sata s igračem više nije bilo dovoljno za pobjedu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
09. svibanj 2024 12:41