Goran Mehkek / CROPIX
'DINAMOVCI ZA DINAMOVCA'

VIDEO: SJAJNA ATMOSFERA U HUMANITARNOM SPEKTAKLU U CIBONI Posebne ovacije za Ištvanića, Bobana i Škrinjara: 'Srce mi je zaista puno'

Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 12. svibanj 2019. 22:49

U sjajnoj atmosferi pred više od 2.000 gledatelja u KC Dražen Petrović je odigrana humanitarna utakmica između ekipa "Dinamo 90-ih" i "Nogometne ikone HNL-a" s koje sav prihod od ulaznica odlazi za pomoć u liječenju sinu legendarnog Dinamovog kapetana Slavka Ištvanića koji boluje od celebralne paralize.

Ištvanić je dres Dinama nosio 527 puta u razdoblju od 1983 do1995. godine, što dovoljno govori kakav je trag Ištvanić ostavio u modrom dresu. Prijateljski dvoboj u kojem su snage odmjerili Dinamo 90 i ikone HNL-a bio je glavni događaj priredbe koja je u potpunosti ispunila očekivanja.

Odličnom ugođaju pridonijeli su najvatreniji navijači Dinama BBB-i koji su transparentima okitili Ciboninu dvoranu. Gromoglasno navijanje nije prestajalo od prve do 40. minute dvoboja. Posebne ovacije dobili su Zvonimir Boban, Slavko Ištvanić i Vjekoslav Škrinjar, a BBB-i nisu zaboravili omiljenog trenera, pokojnog Josipa Kužea. Najveća zvijezda u momčadi Dinama bio je Zvonimir Boban koji je i na parketu potvrdio da bez obzira na popriličan vremenski odmak i godine u životnom kalendaru njegova nogometna čarolija nije izblijedila.

VIDEO: TOMISLAV JURANOVIĆ

- Vrlo sam sretan što sam svojim prisustvom mogao uveličati ovu humanitarnu priredbu. Ozračje na tribinama je bilo sjajno, ne govorim to zbog kurtoazije jer sam to istinski osjećao. Uvijek je lijepo vidjeti stare prijatelje.

U prijateljskoj humanitarnoj utakmici Dinamo 90 je svladao ikone HNL-a 4:3. Pogotke za Dinamo postigli su: Shala, Gliha, Vlaović i Stanić, dok su za HNL strijelci bili Marić i dva puta Lovren.

Dinamo 90 je nastupio u sljedećem sastavu: Maloševac, Ištvanić, Boban, Shala, Škrinjar, Igor Cvitanović, Šimić, Gliha, Panadić, Stanić, Kasalo, Židan, Cupan, Adžić.

Ikone HNL-a: Pavlović, Joso Bulat, Šokota, Marić, Baturina, Kozniku, Lovrek, Čale.

Slavko Ištvanić emotivno je proživio poseban dan povezan sa svojim najdražim klubom.

- Srce mi je zaista puno. Nadam se da će ovakve akcije humanitarnog karaktera postati tradicija i olakšati probleme i drugima koji boluju od slične bolesti kao i moj sin Luka, koji je kao 23-godišnjak u ovom trenutku u vrlo dobrom zdrastvenom stanju koliko je to moguće s obzirom na dijagnozu. No, ovakva podrška sportskih prijatelja, a posebno navijača Dinama, s kojima sam uvijek imao odličan odnos, budi posebne emocije.

VIDEO: TOMISLAV JURANOVIĆ

HNL ikone također su na parketu dvorane pokazale dojmljivu predstavu usprkos minimalnom porazu, ovoga puta je ionako krajnji rezultat bio potpuno u drugom planu. HNL ikonaši također su se odlično uklopili u akciju koju je organizirala Udruga članova GNK Dinamo Zagreb Dinamo to smo mi, a u redovima poraženih najboli dojam ostavio je Krunoslav Lovrek. Dok su momčad HNL s klupe vodili izbornik Zlatkok Dalić i Joško Jeličić.

VIDEO: TOMISLAV JURANOVIĆ

- Smatram da je ova akcija na trenutak ujedinila sve koji su u njoj sudjelovali. Kad god je moguće treba se odazvati ovakvim priredbama, a to ću sigurno činiti i ubuduće. Drago mi je da sam susreo stare prijatelje, a još draže zbog sjajne atmosfere koja je vladala u dvorani. Uostalom, uvijek sa se vodio starom krilaticom "Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska, s njima se ponosi čitava Hrvatska", jednostavno moramo biti ujedinjeni, a kad je tako onda smo najjači - zaključio je Dalić.

Tako su nogometne legende još jednom pokazale svoje neupitno humantiarno lice u akciji koja je u potpunosti ispunila očekivanja.

Kažimo i da su uoči večerašnje utakmice predstavnici Udruge Dinamo - to smo mi sa Slavkom Ištvanićem, Kujtim Shala i Vjekoslavom Ištvanićem zapalili su lampaše na spomeniku poginulim Bad Blue Boysima u Domovinskom ratu.

MOMČAD DINAMO 90-IH

Zvonimir Boban

Kujtim Shala

Marko Mlinarić

Vjekoslav Škrinjar

Igor Cvitanović

Dario Šimić

Primož Gliha

Andrej Panadić

Željko Adžić

Goran Vlaović

Mario Stanić...

NOGOMETNE IKONE HNL-a

Zlatko Dalić

Goran Jurić

Veldin Karić

Silvio Marić

Ardian Kozniku

Miroslav Bičanić

Tomo Šokota

Mate Baturina

Mihael Mikić

Edin Mujčin

Kruno Lovrek

Darko Raić-Sudar

Josip Buljat...

Linker
02. svibanj 2024 12:43