Screenshot
VRUĆI DOČEK

VIDEO: ŠTO TE NE UBIJE, TO TE OJAČA Dinamova 'petarda' zatvorila tribinu, a znakoviti transparent otkrio što je hrvatski prvak napravio Izraelcima!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. kolovoz 2018. 10:52

Izraelci su u najavi utakmice u Beer Shevi puno nade polagali u atmosferu i ambijent na njihovu Turner stadionu. I Nenad Bjelica kazao je dan prije susreta da njegove igrače očekuje vruće ozračje na prepunom stadionu, da neće biti lako igrati, ali da su Dinamovi nogometaši odigrali puno velikih utakmica na “vrućim” atmosferama i da će se znati prilagoditi.

Međutim, stalno su nam svima ovdje domaći kolege, a i “obični” ljudi s kojima smo razgovarali, govorili: “Vidjet ćete, ovdje navijači nose igrače, sve velike pobjede ostvarili su upravo zbog fanatičnih navijača. Ovo je najbolja publika u Izraelu, fanatična je, a nema nikakvih incidenata.”

Dobro, logično je ako su i malo subjektivni, ali činjenica je da su ovdje padali i milanski Inter i Celtic, a gledatelji u Beer Shevi ponosni su upravo na atmosferu koju su tada napravili. I, u dva dana koliko smo boravili u njihovu gradu, domaći ljubitelji nogometa stalno su nam čestitali, tapšali nas po ramenu, što zbog uspjeha reprezentacije, što zbog Dinamove “petice” u prvoj utakmici.

Živnula nada

Opet, kao da smo mi igrali, ali, u zadnje smo vrijeme naviknuli na takav doček. Nije se teško naviknuti, moramo priznati. Nismo u njihovu glasu uočili previše razočaranja teškim porazom u Zagrebu, na kraju priče uvijek dođe zaključak - to je nogomet. Mahali su nam mnogi ulaznicama za utakmicu, dobar dio navijača ostao je vjeran Hapoelu iako je objektivno nada u prolaz bila vrlo tanka.

Stadion nije bio popunjen, štoviše, Dinamova petarda zatvorila je tribinu iza gola, inače uvijek otvorenu, na njoj je bilo tek dvadesetak Dinamovih navijača. Nisu ni ostale tribine bile sasvim pune, ali atmosfera je bila daleko od “mrtve”.

Tribina iza drugog gola, na kojoj su oni najfanatičniji navijači, bila je praktički puna, ondje se navijalo čitavu utakmicu, a prije početka susreta ti su navijači izvjesili transparent na engleskom, u prijevodu: “Što te ne ubije, to te ojača.”

Gotovo svi gledatelji u crvenim majicama ili dresovima, ustali su kad je Ogu zabio za 1:0.

Tada su još jednom povjerovali u čudo, dakako, osjećaj je bio još jači kad su duplirali prednost, no Dinamo im je ipak u nastavku ugasio nadu...

Linker
26. travanj 2024 10:01