Screenshot
GORICA MOGLA POVESTI

VIDEO: SUDAČKI EKSPERT TVRDI - GORICA JE OŠTEĆENA ZA JEDANAESTERAC PROTIV HAJDUKA Trebao je biti penal, a suci su pogriješili u još tri utakmice

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 15:06

Zanimljivo je bilo u sinoćnjoj emisiji 'Treće poluvrijeme' na HNTV-u, točnije u dijelu emisije 'HNTV-VAR' koja se bavi suđenjem. Sporne odluke iz 5. kola sinoć je komentirao Miroslav Vitković iz Velike Gorice, bivši nogometni sudac, a sada međunarodni sudački kontrolor i predsjednik stručne komisije NS Zagrebačke županije.

Vitković je već na startu upozorio da su suci u ovom kolu griješili najviše ove sezone, a na čak četiri utakmice pronašao je po njemu krive odluke prilikom (ne)dosuđivanja kaznenih udaraca.

Čak dvije pogreške napravio je Tihomir Pejin na utakmici Varaždin - Lokomotiva. Najprije nije dosudio kazneni udarac za Lokomotivu zbog prekršaja na Tuciju, a onda za Varaždin zbog povlačenja za dres Jerteca. Na dvoboju Rijeke i Osijeka kojeg je sudio Duje Strukan, Vitković smatra da je Rijeka oštećena za jedanaesterac kada je Lopa nepropisno zaustavio Lončara, dok je u pulskom dvoboju Istre i Slavena Fran Jović pogriješio jer je u 15. minuti sudio kazneni udarac za domaće, a Paracki u toj situaciji nije igrao rukom.

Daleko najviše polemika izazvala je situacija iz 15. minute dvoboja Hajduka i Gorice kada je Matija Dvorneković pao u dvoboju s Hajdukovim vratarom Marinom Ljubićem.

Vitković je ustvrdio da je Marin Vidulin trebao suditi kazneni udarac za goste, ali ta njegova procjena je najspornija od ovih pet analiziranih i za konačnu ocjenu što je točno, a što ne, najbolje je pričekati izvještaj kontrolora suđenja s te utakmice Zlatka Šimčića.

Linker
25. travanj 2024 21:15