screesnhot Facebook
LOŠA UVERTIRA

VIDEO: SUKOB NAVIJAČA I KAOS NA ULICAMA SPLITA, JEDAN MAĐAR ZAVRŠIO U BOLNICI, IMA I PRIVEDENIH 'Sve je u sekundi prepuno interventnih policajaca'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. listopad 2019. 00:42

Navijačka uvertira za utakmicu Hrvatske i Mađarske na Poljudu već traje. U večernjim satima srijede na splitskoj Rivi ukazala se grupica od pedesetak navijača pristiglih iz zemlje naših sjevernih susjeda.

Za pretpostaviti je da je to ona ista grupica koja se još za danjeg svjetla slikala na plaži Bačvice, odakle je krenuila put Rive.

Mađarske navijače čuvaju pripadnici splitske policije koji su čitav dan na "stand-by" kad je riječ o održavanju sigurnosti u Dioklecijanovom gradu.

Ipak, nije moglo proći bez nereda. Kod Koteksa je večeras došlo do sukoba dvije skupine navijača. Prema prvim informacijama, privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski. Jedan Mađar je završio u splitskoj bolnici, prenosi Dalmatinski portal.

– Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin – kazala je Ana Čepić za Dalmaciju danas – glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, a jedan od svjedoka ustvrdio:

– Specijalci su u potpunosti okružili civile na širini ispod Moona. Sve je bilo puno interventnih policajaca. Sve je počelo vrlo bučno, čuli se pogrdni uzvici hrvatskih navijača prema Mađarima. Oni su očito bili krenuli u svoj hostel u sklopu Koteksa, no negdje su ih sustigli naši navijači i nastala je prava “gužva”. Međutim, nije trebalo dugo da se na mjestu događaja pojave jake policijske snage koji su brzo iskontrolirale situaciju.

Podsjećamo, ranije tijekom dana su oštećena i dva stakla na parkiranom praznom kombiju mađarskih registracijskih oznaka, a popodne je nekoliko osoba pokušalo napasti dvije osobe za koje se pretpostavlja da su mađarski navijači, izvijestila je splitska policija.

Brzom intervencijom policijskih službenika uhićene su dvije osobe koje se dovode s tim u vezu. Privedene su u službene prostorije i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Linker
17. travanj 2024 12:03