Action Images via Reuters
PRIJATELJSKA U LONDONU

VIDEO: SUSJEDI U LONDONU SVLADALI PRVE PROTIVNIKE VATRENIH NA SVJETSKOM PRVENSTVU U RUSIJI Srbija s dva pogotka Mitrovića bolja od Nigerije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2018. 01:02

Prvi suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji na stadionu Barneta u Londonu odmjerio je snage s reprezentacijom Srbije. Nigerija je odabrala naše istočne susjede smatrajući ih dobrom pripremom za Vatrene, a njemački stručnjak Gernot Rohr nije mogao računati na kapetana Obija Mikela koji se morao vratiti u Kinu zbog klupskih obveza. Izabranici Mladena Krstajića slavili su rezultatom 2:0, oba pogotka postigao je Fulhamov napadač Aleksandar Mitrović, a u oba navrata asistirao mu je HSV-ov Filip Kostić.

Srbija je u prvom poluvremenu bila dominantniji suparnik, stvorila je više izglednih prilika i mogla je žaliti za onime što je propustila. Nigerija je kombinatornom igrom nastojala doći do suparničkih vratiju, uspjelo joj je to u 11. minuti kad je Musa poslužio Mosesa čiji je udarac zaustavio Stojković.

Opasno su Nigerijci živjeli u samom početku susreta, u 13. minuti njihova je obrana uspjela blokirati udarce Mitrovića i Ivanovića, da bi nakon Mitrovićevog udarca glavom srpski igrači počeli slaviti pogodak kojeg suci nisu priznali. Dojam je da je lopta cijelim obujmom prošla gol-crtu prije nego ju je izbio vratar Uzoho, a ovakve dvojbe na SP-u u Rusiji rješavat će se VAR-om...

Visokim presingom Srbi su u uvodu stvarali dosta problema, a u novoj velikoj šansi našli su se u 25. minuti kad je nakon ubacivanja Rukavine tukao Tadić, ali je nigerijski vratar dobro obranio taj pokušaj. Nigerijci nisu bili previše opasni, u 35. minuti Moses je tukao iznad grede. Posljednju priliku u prvom dijelu imali su Srbi, Tadić je u 41. minuti iskosa s lijeve strane pogodio vanjski dio mreže, na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku je Mosesa zamijenio Ighalo koji je u 63. minuti pokušao pogoditi 'škaricama', ali nije dobro zahvatio loptu. Minutu kasnije isti je igrač tukao sa svega tri metra, ali je Nastasić blokirao njegov udarac.

Srbija je u vodstvo došla u 68. minuti, Mitrović je izmijenio dvostruko dodavanje s Kostićem i iz blizine lako matirao nigerijskog vratara, a tom pogotku kumovale su vezane pogreške u nigerijskoj obrani. Konačnih 0:2 postavio je Mitrović nakon lijepe akcije Tadića i Kostića.

Linker
12. svibanj 2024 04:40