CROPIX
U SKLADU S PRAVILIMA

VIDEO: TRENER OSIJEKA NEĆE SNOSITI NIKAKVE SANKCIJE ZBOG TELEFONSKOG POZIVA Evo koja je konačna presuda za 'špijunsku aferu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. rujan 2016. 13:05

Nikakve kazne neće biti za Zorana Zekića zato što je razgovarao na mobitel nakon što je udaljen s klupe. Zekić je to smio, nije zabranjeno. Ako je netko pomislio kako se trener Osijeka poslužio nedopuštenom metodom da nastavi voditi ekipu pomiješao je udaljavanje s klupe s kaznom vođenja momčadi. Naime, kad sudac za vrijeme susreta udalji trenera s klupe jedino što mora učiniti je napustiti tehnički prostor, moglo bi se kazati otići iza ograde. I to je to.

Ništa više. On i dalje ima pravo dovikivati, ako se radi o kakvom dvoboju na seoskom igralištu kad stane iza klupe tek toliko da je izvan službenog sektora, ili pričati na mobitel na stadionima poput Maksimira. Ne postoji propis koji bi to sankcionirao, i nitko zbog toga nije kažnjen. Isto tako predstavnik kluba, što je na primjeru Osijeka Alen Petrović, ima pravo razgovarali na mobitel za vrijeme susreta. Sve čisto.

No, kad bi nakon udaljenja s klupe disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio Zekića zabranom vođenja jedne ili više utakmica, tada bi u toj odluci stajalo da ne smije tijekom susreta ući u službene prostore na stadionu te da nema pravo komunicirati ni sa kime s klupe. Jer bi u tom slučaju Zekić, kao što je bilo i s brojnim trenerima, izdržavao suspenziju u kojoj bi bilo navedeno na što se sve odnosi.

Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Sudac Mario Zebec u službenom je izvještaju naveo da je Zekića udaljio zbog učestalog prigovaranja. Nije bilo psovanja, vrijeđanja, ničega takvoga. Prema Disciplinskom pravilniku HNS-a to je, za onoga kome je prvi put - ukor. Dakako, Pavličić-Bekić tek treba dobiti izvještaje suca i delegata, pa ukoliko u njima ipak nađe neke nepovoljnije činjenice za Zekića možda kazna bude i teža. Objavit će tijekom tjedna.

Čak i kad bi netko htio optužiti Zekića da je mobitelom davao upute, i kad bi to bilo zabranjeno, morao bi dokazati da je doista razgovarao s klupom Osijeka, da nije zvao suprugu na Gornjem Bukovcu i pitao kad će večera.

Inače, Zebec je ovaj put poslao s klupe i jednog predstavnika Osijeka, a dao je i žuti karton pričuvnom vrataru. Išli su mu na živce njihovi prigovori na odluke koje su donosili on i pomoćnici.


----------------------------------------------------------------------------------------

Kad su zadnji put dobili prije 16 godina isključen je Stanko Mršić
Raritet je da su Osječani zadnji put u Maksmiru slavili prije 16 godina, da je također bilo 1:0, a da je i na toj utakmici njihov trener odstranjen s klupe, i također je sjeo u novinarsku ložu. Radilo se o Stanku Mršiću. Oni koji to pamte kažu da tada nije koristio mobitel nego je dovikivao igračima. Pa sad neka netko kaže da se povijest ne ponavlja.

Linker
03. svibanj 2024 06:25