Ahmad Azman
 REUTERS/Marcos Brindicci
SKOKOVI U VODU

VIDEO: UMJESTO FINALA POSTAO JE PREDMET ISMIJAVANJA Malezijcu se svi smiju, pogledajte zašto

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 10:21

Malezijac Ahmad Amsyar Azman izveo je jedan od najgorih skokova u vodu na OI u Riju, a jedina pozitivna stvar koju može uzeti iz svojeg kvalifikacijskog skoka je da za svoj skok nije dobio nula bodova.



U skokovima s daske na visini od tri metra Azman je sve uništio trećim skokom u kojemu je skupio 9,75 bodova što mu je bilo dovoljno za posljednje mjesto. Zadnji koji je ušao u finale, 18. Ilija Zakarov skupio je 58.20 bodova više od Azman koji je nakon prva dva skoka ocijenjena sa 73.10 i 72.20 bodova držao odlično 12. mjesto u ukupnom poretku.

Malezijcu koji je u trećem skoku skakao s desne strane daske ništa u tom trenutku nije pošlo za rukom. Skok s tri okreta završio je neslavnim padom u vodu.

Azmanova faca je prvo što je voda zapljusnula kao otrežnjenje od lošeg rezultata i neulaska u finale skokova u vodu. Malezijac je prije godinu dana osvojio svoje drugo zlata na Igrama jugoistočne Azije te je u Rio došao kao legitimni kandidat za visoki plasman, no posljednji skok je sve pokvario.

Linker
19. travanj 2024 16:00