Srdjan Vrancic / CROPIX
MODRI BEZ DVOSTRUKE KRUNE

VIDEO: VELIKO SLAVLJE PO OLUJNOJ BURI NA RUJEVICI, RIJEKA OPET KOBNA ZA DINAMO U KUPU! Pogledajte gol koji je presudio utakmicu

Završena je posljednja četvrtfinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama na Rujevici, u polufinale će Riječani koji su pogotkom Antonija Mirka Čolaka iz 16. minute svladali zagrebačku momčad. Na putu do finala čekaju ih Osječani, a drugi su polufinalni par Slaven Belupo i Lokomotiva.
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 05. veljača 2020. 19:53

RIJEKA - DINAMO 1:0 (Čolak 16')

RIJEKA (5-3-1-1): Pandur - Tomečak (od 90. Raspopović), Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj - Halilović, Lepinjica, Lončar (od 75. Acosty) - Andrijašević - Čolak

Trener: Simon Rožman

DINAMO (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac (od 77. Čuže) - Moro - Kadzior (od 71. Hajrović), Gojak, Majer (od 63. Gavranović), Oršić - Petković

Trener: Nenad Bjelica

RIJEKA Stadion Rujevica. Gledatelja 4.257. Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Rijeka je napravila pothvat i izbacila Dinamo iz Hrvatskog nogometnog kupa! U zaostaloj utakmici četvrtfinala, u nenogometnim uvjetima na Rujevici, po jakoj buri, presudio je, kako to obično biva, jedan pogodak, onaj Antonija Mirka Čolaka uz 16. minute. Suparnik Riječanima u polufinalu bit će Osijek 18. ožujka, a „modrima” sad ostaje samo prvenstvo, ništa od dvostruke krune...

Domaći su imali priliku izabrati stranu i prvo poluvrijeme, dakako, odlučili igrali niz vjetar. Iako su gosti imali 60 posto posjeda, nisu bila moguća suvisla dodavanja, vjetar je skretao i lopte po zemlji, a po zraku pogotovo. Rijeci je bilo malo lakše i uspjela je iz svog prvog i jedinog udarca na vrata povesti: Daniel Štefulj, od starog Danijela sin, nabacio je slijeva, a Čolak se izvukao između Perića i Leovca i glavom neobranjivo pogodio Livakovićev kut.

U svom trećem srazu protiv Nenada Bjelice, s iskustvom dva uvjerljiva poraza, Simon Rožman odlučio se za „bišćanovskih” 5-3-1-1, a koliko smo uspjeli primijetiti, trener „modrih” je nakon Čolakova gola promijenio formaciju u 4-4-2 s rombom u sredini, što je već radio protiv 5-3-2 suparnika. Kadzior je bio polušpica, Oršić druga špica, uz „target mana” Petkovića. I već u 20. minuti Dinamov je centarfor promašio prazna vrata. I to je bilo to od prilika na obje strane do sudačke nadoknade, kad je Andrijašević pokušao zdesna, ali pokraj gola. Nisu „modri” uspijevali odigrati smislenu akciju, jer sve su zamisli doslovce odlazile u – vjetar...

U 2. poluvremenu Bjelica je vratio formaciju na 4-3-3, a vjetar je bio Dinamov saveznik, iako je prvo Halilović zagrijao Livakovića. Uzvratio je Kadzior, koji uz pomoć vjetra skoro prevario Pandura. Rijekin vratar imao je problema kod svakog ispucavanja, jedno mu se vratilo u – korner. Posebno su opasni bili ti udarci iz kuta, u 57. minuti Petković nije uspio sa samo dva metra skrenuti loptu u vrata.

U 63. minuti Bjelica je uveo trećeg napadača (Gavranović) umjesto jednog vezista (Majer), potom Hajrovića (Kadzior). Rožman je odgovorio brzancem (Acosty) umjesto vezista (Lončar), Rijeka se branila i vrebala kontru, jednu je povukao i udarcem pokraj vratiju završio Štefulj. Potom je Bjelica umjesto ozlijeđenog Leovca uveo ofenzivca Ćužu, bilo je to nekih 3-4-3 s rombom u sredini, ali domaći su se zgusnuli i zbili, nisu dali ni djelić prostora suparniku niti išta riskirali. Bilo je i pet minuta sudačke nadoknade, bilo je i obostrane nervoze, no ostalo je za Riječane velikih 1-0

RIJEKA - DINAMO 1:0 (Čolak 16')

RIJEKA: Pandur; Smolčić, Escoval, Velkovski, Tomečak; Lepinjica, Halilović, Lončar, Andrijašević, Štefulj; Čolak

DINAMO: Livaković; Leovac, Perić, Dilaver, Stojanović; Moro, Oršić, Gojak, Majer, Kadzior; Petković

---------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+2' - Drugi put mijenja Rožman. Ozlijedio se Ivan Tomečak i liječnička ga je služba iznijela s terena, ući će Momčilo Raspopović.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - Kako se utakmica privodi kraju, sve je više trzavica na terenu. Puno je prekršaja, Dinamo nikako ne uspijeva realizirati brojne pokušaje, a žuti karton dobio je, osim i nekih igrača, trener Modrih Nenad Bjelica.

77' - I treća zamjena kod Dinama. Maksimalno riskira sada Nenad Bjelica - izašao je Marin Leovac, zamijenit će ga Mario Ćuže koji se vratio s posudbe u Istri.

75' - Promjena u momčadi Rijeke. Izašao je Stjepan Lončar, mijenja ga Maxwell Acosty.

72' - Druga promjena kod Modrih. Ušao je Izet Hajrović umjesto Damiana Kadziora.

- Na Rujevici je danas 4.257 gledatelja.

71' - Fantastična akcija Riječana! Sijevnula je kontra, poveli su je Halilović i Štefulj, nakon par dodavanja Čolak je izbio pred Livakovića, međutim njegov je udarac iskosa prošao pored suprotne vratnice...

69' - Prijete Modri iz svih pozicija, ali Riječani i dalje drže čvrst obrambeni blok... Pucao je ponovno Oršić iz daljine, no nedovoljno opasno za Pandura.

64' - Šansa za Dinamo! Šutirao je Kadzior s vrha šesnaesterca i prohujao je taj udarac malo iznad grede...

63' - Prvu zamjenu radi Bjelica. Umjesto Lovre Majera ušao je Mario Gavranović.

62' - Opasno je zaprijetio i Oršić, ali išla je ta lopta direktno u Pandura koji je uz manje poteškoće ukrotio taj pokušaj.

57' - Kakva šansa za Dinamo! Nakon kornera Petković je ostao sam na suprotnoj vratnici, pokušao je Dinamov napadač škaricama iz teške situacije, međutim uspjeli su to Riječani izbiti s gol-linije!

56' - Prilika za Modre. Kombinirali su Petković, Oršić i Majer, a na kraju je riječka obrana Majerov udarac uspjela izbaciti u korner.

52' - Strašna šansa za Rijeku! Silovito je opalio ljevicom s ruba šesnaesterca, a Livaković uz manje poteškoće obranio njegov udarac! Jaka bura i dalje maksimalno otežava igru i svaki je ovakav udarac velika prijetnja za vratare...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Izvrsnu igru Rijeka je kapitalizirala ranim vodstvom već u 16. minuti kada je glavom mrežu zatresao Antonio Mirko Čolak. Do kraja su Riječani mogli i povećati vodstvo, prijetili su i dinamovci, no rezultat se nije mijenjao. Zbog jake bure na Rujevici su iznimno nepovoljni uvjeti za igru.

45+1' - Završeno je prvo poluvrijeme. Rijeka na odmor odlazi s vodstvom 1:0.

45+1' - Prilika za Rijeku. Lijepo je pucao Andrijašević iskosa s desne strane kaznenog prostora, ali lopta odlazi pokraj gola.

43' - Igra se sama završnica prvog dijela, sada je Livaković bio u problemima nakon povratne lopte Perića.

38' - Udarac iz kuta za Dinamo. Bilo je to dobro ubacivanje Kadziora, ali Modri nisu uspjeli doći do pozicije za šut.

33' - Dinamo uporno pokušava probiti obrambeni bedem Rijeke koja se orjentirala na kontranapade.

28' - Novu kontru istrčala je Rijeka. Čolak se sjurio prema golu Livakovića, ali Dinamova obrana u posljednji je trenutak sve raščistila.

23' - I nakon postignutog gola Rijeka prijeti. Novi korner za domaćine nakon kontre, ali Halilovićevo ubacivanje je vjetar odnio izvan granica igrališta.

19' - Kakva prilika za Dinamo. Nakon ubacivanja Oršića lopta se odbila do neometanog Petkovića koji je glavom iz velike blizine poslao loptu pokraj vratnice.

16' - GOL za Rijeku! Zabio je Čolak glavom iz prve prave prilike na utakmici. Nakon ubacivanja Štefulja s lijeve strane Čolak je bio najbolje postavljen i glavom s nekih šest metara savladao je Livakovića.

14' - Korner za Rijeku i ubacivanje na drugu vratnicu. Lopta je ispala Livakoviću, ali dosuđen je prekršaj na vrataru Modrih.

12' - Prvi udarci Rijeke prema golu Dinama. Pucali su Lončar i Tomečak, ali su njihovi pokušaji blokirani.

8' - Lijepa akcija Oršića po lijevoj strani, ali bez prave završnice. Dodavanje Dinamovog asa presječeno je u posljednjem trenutku.

5' - Dinamo na početku, očekivano, dominira u posjedu lopte, ali zasad nema pravih prilika.

2' - Slobodan udarac za Dinamo. Lijepo je ubacio Kadzior, ali nije pronašao nikoga u sredini.

1' - Odmah na početku vidljivo je koliko vjetar otežava igru, posebice kod dugih lopti koje mijenjaju smjer.

1' - Počela je utakmica na Rujevici. Tribine zjape prilično prazne, ali s obzirom na hladne i vjetrovite vremenske uvjete, to i nije toliko čudno.

15.55 - Potvrđeni su sastavi za okršaj na Rujevici.

Linker
20. svibanj 2024 02:14