REUTERS
LIGE PETICE

VIDEO: VRIJEDNA POBJEDA 'ŠIŠMIŠA' Valencia pobjedom Betisa stigla na samo bod od Real Madrida

Piše: Krešo KokićObjavljeno: 05. ožujak 2018. 01:06

U susretu 27. kola španjolskog nogometnog prvenstva Valencia je na stadionu Mestalla pobijedila Real Betis 2-0 ostvarivši četvrtu pobjedu u zadnjih pet kola.

"Šišmišima" su pobjedu donijeli golovi Rodriga u 23. i Simonea Zaze u 47. minuti. Valencija se ovom pobjedom ponovo približila trećeplasiranom Real Madridu na bod zaostatka.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

U derbiju kola Barcelona je na Camp Nou pobijedila Atletico Madrid 1-0 načinivši veliki korak prema osvajanju naslova prvaka. Barca sada ima osam bodova prednosti 11 kola prije kraja prvenstva.

Dvoboj koji je mogao spasiti prvenstvo donio je očekivano tvrdu utakmicu, čak i tvrđu nego što se očekivalo, a prevagu je Barceloni te vjerojatni naslov prvaka donio magični potez Lea Messija. Argentinac je u 26. minuti prebacio živi zid i pogodio sami kut vrata Slovenca Oblaka za svoj jubilarni 600-ti gol u karijeri. Taj gol je i odlučio pobjednika jer je Atletico u drugom dijelu jalovo napadao i na koncu ostao i bez ijednoga udarca u okvir vrata gola Barcelone.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za Katalonce, dok je Šime Vrsaljko kod Atletica zamijenjen u 59. minuti.

Levante i Espanyol su odigrali 1-1, dok je Real Sociedad pobijedio Alaves 2-1. Na ljestvici vodi Barcelona sa 69 bodova, Atletico Madrid ima 61 bod, Real Madrid 54 boda, a Valencija 53 boda. U posljednjem susretu ovoga kola u ponedjeljak se sastaju Celta i Las Palmas.

Remi Marseillea i Nantesa

U posljednjem susretu 28. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille i Nantes su odigrali 1-1, a identičnim rezultatom završio je i susret između Montpelliera i Lyona.

Gosti su poveli u 11. minuti golom Lea Duboisa, a izjednačio je Florian Thauvin u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Ovim rezultatom OM je prekinuo niz od tri uzastopna poraza u svim natjecanjima, dok je Nantes bez pobjede u posljednjih pet susreta.

U krizi se nalazi i Lyon. 'Lavovi' su na gostovanju kod Montpelliera odigrali 1-1 produživši niz bez ligaške pobjede na čak šest kola. Lyon je zadnju pobjedu upisao 21. siječnja u derbiju protiv PSG-a (2-1), a potom nanizao tri poraza i tri neodlučena rezultata. Nakon pobjede protiv PSG-a, Lyon je postao jedan od glavnih kandidata za osvajanje drugog mjesta, no šest kola kasnije 'lavovi' su četvrti s devet bodova manje od Monaca na drugoj poziciji. Ispred njih je i Marseille koji ima 56 bodova.

Montpellier je poveo u 7. minuti preko Isaaca Mbenze, a izjednačio je Mariano Diaz u 58. minuti. Na ljestvici vodi PSG sa 74 boda, Monaco ima 60, Marseille 56, a Lyon 51 bod.

Linker
27. travanj 2024 16:39