Al Ain /
'ZORAN WE ARE PROUD OF YOU'

VIDEO: ZORAN MAMIĆ PRED VELIKIM USPJEHOM Bivši trener Dinama teniskim rezultatom riješio sve dvojbe, navijači ga obožavaju, sve mu ide od ruke...

AL AIN OPEN Hrvatski trener nemilosrdan u derbiju  Ujedinjenih Arapskih Emirata
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. ožujak 2018. 19:20

Bio je to Al Ain Open… Šalimo se, naravno, ali Al Ain Zorana Mamića teniskim je rezultatom 6:2 pobijedio Al Wahdu u najvećem derbiju prvenstva Ujedinjenih Arapskih Emirata i četiri kola prije kraja stavio jednu ruku na pobjednički pehar.

Naime, Mamićeva momčad sad ima četiri boda prednosti pred Al Wahdom i trebala bi se dogoditi velika iznenađenja da se klub bivšeg trenera Modrih ne okiti naslovom prvaka. Ipak, Zoki još ništa ne želi govoriti, ne želi coprati, uvijek je bio oprezan.

Veliki derbi u kojem su Mamićevi momci razmontirali suparnika u tamošnjem nogometu zove se Al Clasico. Radi se o lokalnom i nacionalnom derbiju. Prije te utakmice Al Wahda je zaostajala jedan bod, mogla se pobjedom probiti na prvo mjesto. Na stadionu Hazza Bin Zayed okupilo se 20 preko tisuća gledatelja, bio je praktički pun.

Na televizijama su se prikazivale specijalne emisije, glavna je trajala čak dva i pol sata. Međutim, niti u jednoj od tih emisija nitko nije spominjao taktiku kojom se poslužio Mamić, dobio je glavnog suparnika upravo taktičkim zamislima. Zgusnuo je sredinu travnjaka, a Japanac Shiotani je igrao flastera na najboljem igraču Al Wahde. U prvom dijelu Al Ain igrao je sjajno, vodio je 2:0 i imao još nekoliko sjajnih prilika. Međutim, u drugom poluvremenu s klupe je ušao Mađar Dzsudzsák, bivši igrač PSV-a i moskovskog Spartaka, koji u tri minute poravnava na 2:2...

Čista egzekucija

Tada se ukazuje sjajni napadač, Šveđanin Marcus Berg koji vraća vodstvo Al Aina, a do kraja utakmice radilo se o čistoj egzekuciji. Mogli su Mamićevi momci zabiti još pogodaka.

Kako se osjećala momčad Al Wahde, najbolje će ilustrirati činjenica da su gosti kod vodstva Al Aina od 5:2 - zadržavali igru!? Odugovlačili su kod izvođenja auta, slobodnih udaraca... Plašili su se još većeg debakla. Na kraju su ipak primili i šesti pogodak. Nakon toga je stoper Al Wahde Saleem totalno izgubio živce te je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade dobio izravni crveni karton zbog grubog starta.

Al Ain pobjeđuje u derbijima, Al Wahdu su dva puta pobijedili ove sezone, trećeplasirani Al Wasl.. Veće probleme su im stvarale tzv. manje utakmice, tu su se izgubili neki bodovi. Nakon velike pobjede u najvećem derbiju organizirana je velika fešta, u svlačionicu su stigli predsjednik kluba i desna ruka šeika, vlasnika kluba. Pao je dogovor da, ako se osvoji naslov prvaka, kompletna momčad bude gost na šeikovu imanju, a to je u UAE velika čast i privilegij. U posljednja četiri kola, pod uvjetom da Al Wahda dobije sve do kraja, Mamićevim dečkima trebaju tri pobjede; dvije utakmice igraju doma, dvije na gostovanju.

Naravno, Al Ain igra i azijsku Ligu prvaka, tu su ambicije također velike. Zoran Mamić je slavljen i hvaljen trener, navijači ga obožavaju, sve mu ide od ruke.

Linker
01. svibanj 2024 08:46