ODUSTALI OD GUARDIOLE

VIEIRA NOVI TRENER CITYA? 'Samo on može napraviti reda u svlačionici punoj velikih ega'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. travanj 2015. 15:29

Bivši francuski reprezentativac i nekadašnji kapetan Arsenalove momčadi, Patrick Vieira, vjerojatno će nasljediti trenersku poziciju Manuela Pellegrinija u Manchester Cityu. Predviđa se kako će Pellegrini krajem sezone otići sa Cityeve klupe, a Vieira se čini kao potpuno logično rješenje, s obzirom da je već neko vrijeme aktivan menadžer mlade skupine Citya, U-19 s kojom je nastavio svoju karijeru nakon odlaska s terena.

U dresu Manchester Citya Vieira je proveo tek jednu sezonu, no ostao je zapamćen kao jedan od najboljih veznjaka u povijesti Premiershipa. U sedamnaest godina dugoj karijeri, igrao je u dresu Milana, Juventusa, Arsenala, Intera i Citya, a danas se nada poziciji trenera. Ipak, svjetski mediji raspisali su se kako mu je još uvijek neugodno kada ga povezuju s tim jer je Pellegerini još uvijek aktivan trener. Stoga, ako se Cityevi čelnici odluče na Pellegrinijevu smjenu, Vieira preostaje kao realna opcija.

Pellegrinijea pozicija postala je upitna nakon Cityevog poraza od gorkog protivnika Uniteda, rezultatom 2-4. Također, momčad nije uspjela ostvariti nastup u četvrtini finala Lige prvaka, nakon što su poraženi od Barcelone. Eventuana pobjeda bio je uvjet za koji se smatralo kak će ga Pellegrini uspješno ispuniti, no nažalost, pokazalo se suprotno.

Vieiru podržavaju navijači i njegov rad s mladim generacijama nipošto nije ostao nezapažen. Uz juniore, i seniorska momčad ga podržava, želeći ga što prije vidjeti na klupi Citya.

Tenzije oko moguće trenerske smjene se zahuktavaju,Pellegriniju ostaje samo čekati vidjeti hoće li zadržati posao nakon završetka ove sezone. Ne ostvari li koji značajniji rezultat, mogao bi napustiti City i prije samog ljeta.

S druge strane, nagađa se kako bi trenersku poziciju mogao zadržati poziciju do isteka Guardiolinog ugovora s Bayern Munchenom sljedeće godine, koji je također jedan od mogućih kandidata za zamjenu. No, Guardiola je izjavio kako je njegova želja ipak ostati dio Bayerna, barem još jednu sezonu.

Citiyevi igrači kratko su komentirali glasine o zamjeni trenera:

- Vieira je model profesionalizma, ima karakter i inicijativu preuzeti kontrolu u svlačionici punoj velikih ega. A to je upravo ono što je Cityu trenutno potrebno.

- Jednog dana će biti izrstan menadžer.

Linker
27. travanj 2024 15:38