Boris Kovacev / CROPIX CROPIX
VELIKI PRIVILEGIJ

VIJEST KOJA JE ODUŠEVILA IGRAČE, TRENERA I SVE NAVIJAČE DINAMA! OVO JE NAGRADA ZA NOVO MODRO ČUDO 'Svi su to sanjali, a sada će dobiti i priliku'

IGOR JOVIĆEVIĆ Trener mlade momčadi nakon odluke da se dvoboj s Benficom igra na ‘pravom’ maksimirskom stadionu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. ožujak 2020. 23:52

Igor Jovićević jučer je pripremao utakmicu protiv Sesveta. Druga HNL je na programu, pa iako je ruka utrnula od čestitaka za pobjedu nad Bayernom, odmora nema.

- Pobijedili smo, odigrali jako dobru utakmicu, proslavili i to je to. Nema stare slave, preda mnom je utakmica protiv momčadi s kojom imam negativan skor i silno želim pobijediti. Ova pobjeda protiv Bayerna zapravo nam je svima i obveza da u Drugoj HNL igramo također kvalitetno i budemo što bliže vrhu - govori Jovićević, čija je nogometna filozofija oduvijek takva. I, kao takva, ujedno i zaslužna za odlične rezultate koje postiže juniorska momčad u Ligi prvaka. Zagrebački fakini, kako ih je sam nazvao nakon trijumfa u Münchenu, pobudili su veliko zanimanje javnosti, mnogi se najavljuju na utakmici protiv Benfice u četvrtfinalu, zbog toga i jest taj dvoboj zakazan na glavnom maksimirskom stadionu, iako je Jovićević rekao da bi volio da se igra na Hitrec-Kacianu jer je to ipak teren na kojem je ova momčad stvorila pobjednički mentalitet.

Nagrada za rad i trud

- Interes je za tu utakmicu velik i utoliko je ta odluka kluba logična, a nama je igranje na glavnom terenu svakako privilegij. Na neki način, to je nagrada za sve ono što smo postigli dosad, a sve smo napravili svojim radom i trudom, ništa nam nije poklonjeno. Svi ovi igrači sanjaju igrati u Maksimiru, a sada će dobiti i priliku.

Hoće li im to biti određeni pritisak i hoće li to iziskivati neke promjene u načinu i stilu igre? Naime, Hitrec je ipak manje kvalitetan od glavnog terena, manje odgovara momčadima poput Benfice i onima koje su naviknule na “tepih”?

- Pritiska neće biti. To jest, mi nemamo onaj klasični pritisak u stilu “morate pobijediti”, jedino što mi sami sebi stvaramo ciljeve. Mi, jednostavno, želimo pobijediti u svakoj utakmici. I nije nam bitno tko je s druge strane. Nikad ne krećemo u utakmicu s mišlju, pa dobro, to je Bayern, ili Benfica, oni su velik klub, ako izgubimo, nikom ništa. Ne; mi kao i u Münchenu krećemo s mišlju kako da pobijedimo. Tako će biti i sad. Gdje god igrali, idemo na pobjedu. Želimo otići na Final Four, potom i u finale, a na tom putu moramo pobijediti najbolje momčadi. Što se tiče terena, u Münchenu je bio tepih, nama je to također odgovaralo, mi isto težimo igri, volimo takve terene. I ne treba uvijek gledati kako se podrediti suparniku, već kako dati što bolje od sebe, jer mi smo ti koji su došli tako daleko svojim igrama. Tako će biti i ovaj put; pripremit ćemo se na sve i to što se igra na glavnom terenu neće nam biti nikakav teret.

Benfica je sjajna

Nahvalio je Jovićević Benficu.

- Radi se uistinu o sjajnoj momčadi koja je pobijedila Liverpool s 4:1, potpuno ga nadigrala. Imaju Portugalci četiri-pet odličnih pojedinaca, klasnih igrača, primjerice stopera Morata doveli su iz Brazila za šest milijuna eura. Čeka nas težak zadatak, no dotad još imamo posla. Dio je mojih igrača s drugom momčadi, neki su s prvom, neki s juniorima, razasuli smo se na sve strane, svi imaju još izazova prije toga. Uoči utakmice s Benficom bit ćemo zajedno tri-četiri dana i pokušati se što bolje pripremiti za taj dvoboj. Pobjedu nad Bayernom moramo zaboraviti, svaki trening i utakmica novi su izazovi - rekao je Jovićević.

Linker
09. svibanj 2024 18:51