CROPIX
'ŽIVOT SAM SPREMAN DATI'

VILSON DŽONI NA UDARU ZBOG NESLAGANJA S PREDSJEDNIKOM HAJDUKA Pa ja sam rođen 1950. godine kad i Torcida, njih je netko napalio protiv mene

'Nemojte me svađati s Torcidom, ja sam rođen 1950. godine kad i Torcida i uvijek sam bio uz nju. Torcidaš sam od rođenja'
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 07. veljača 2017. 00:35

Torcida se oglasila priopćenjem nakon što se na Biloj noći u Novalji kapetan veterana Hajduka Vilson Džoni obrušio na predsjednika Bijelih Ivana Kosa.

Podsjećamo, nakon što predsjednik Kos nije na Biloj noći pozdravio veterane, Džoni je izašao na binu i opleo po Kosu, a u ponedjeljak je za Sportske novosti izjavio da će ga “do ljeta smijeniti”. Iz Torcide su poručili da osuđuju Džonijev ispad te naveli da su legende koje su godinama šutjele “bili često i sami sudionici najvećih nepravilnosti u klubu koje su dovele gotovo do stečaja Hajduka”.

Iz Torcide su rekli još da su pojedini bivši igrači uživali na račun Hajduka, u “čerupanju kluba” koristeći blagodati besplatnih putovanja, karata, dnevnica, ogromnih količina jela i alkohola, te da su kada su izgubili te povlastice, postali nervozni.

Tragom Torcidina priopćenja pokušali smo kontaktirati neke od bivših legendarnih igrača Hajduka, no većina nije htjela ništa govoriti budući da na Biloj noći nisu bili, dok se drugi nisu ni javljali na pozive.

Dajte imena

Dan nakon, Vilson Džoni se ne osjeća prozvanim zbog tog Torcidina priopćenja...

- Ja mogu samo poručiti da izađu javno s imenima i prezimenima tih koji su imali te povlastice. Za mene je Hajduk institucija, to mogu samo reći, a neka javno kažu tko je to činio. Ne osuđujem nikoga iz Torcide osim onih koji razmišljaju suprotno. Tko je uzimao putne naloge, dnevnice, neka javno kažu. Nemojte me svađati s Torcidom, ja sam rođen 1950. godine kad i Torcida i uvijek sam bio uz nju. Torcidaš sam od rođenja, a to je najbolja navijačka skupina na svijetu. Neka slobodno izađu s imenima onih koji su zloupotrebljavali Hajduk, a ne ovako globalno. Ja sam sto posto uz Torcidu, život sam spreman dati za njih, ali ih je očigledno netko napalio protiv mene - javio se jučer Džoni.

Na internetu je bilo komentara vezanih za Džonija koji su objavljeni uz njegovu sliku u dresu Dinama za koji je nastupao. Više puta je Džoni istaknuo da je bio prisiljen otići iz Hajduka u Dinamo zbog neslaganja s tadašnjom upravom Bijelih...

- To nema nikakve veze, pa pogledajte samo koliko je sada u Hajduku igrača i trenera koji su došli iz Dinama.

--------------------------------------------------------------------

Priopćenje Torcide

"KNH Torcida Split najoštrije osuđuje ispad Vilsona Džonija. Ako se stavi na stranu da je tituliranje samih sebe ‘legendama’ pokazatelj dubokog psihičkog problema, ti ljudi koji sada galame nakon što su 20-ak godina šutili, su često i sami bili sudionici najvećih nepravilnosti u klubu, koje su dovele gotovo do stečaja Hajduka. Dio njih pasivnim promatranjem kriminala, a većina i aktivnim sudjelovanjem u čerupanju kluba; besplatna putovanja, besplatne karte, dnevnice i ogromne količine jela i alkohola, a sve na račun kluba, bile su povlastice pojedinih ‘legendi’. Danas ih više nemaju, pa je i razumljivo čemu nervoza. U ime svih navijača Hajduka pozivamo pojedine bivše igrače da prestanu očekivati da će klub biti njihova krčma do smrti te sramotiti Hajduk! Posebno upozoravamo da se nitko u svojim budalaštinama nema pravo pozivati na Torcidu, jer će zbog toga snositi sve pravne posljedice".

Linker
30. travanj 2024 16:43