screenshot
PLANET HRVATSKA

VIŠE JE U ZRAKU NEGO NA ZEMLJI! ZORAN MAMIĆ ZA SN PROGOVORIO O USPJEHU KARIJERE 'Ušli smo u povijest, ovako nešto nitko nikada nije napravio!'

ZORAN MAMIĆ Hrvatski trener nakon što je osvojio dvostruku krunu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. svibanj 2018. 18:13

Zoran Mamić skida trofeje kao da rastu na stablu. Prije otprilike dva tjedna osvojio je naslov prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u četvrtak je s svojim Al Ainom kompletirao duplu krunu. Osvojio je tamošnji President’s Cup, Al Ain je u finalu pobijedio Al Wasl sa 2:1, pa je tako Mamić opet završio na rukama svojih igrača. U posljednje vrijeme bivši trener Modrih više je u zraku nego na zemlji, igrači stalno slave bacajući ga u zrak, leti sve više i više, valjda u skladu sa svojim rezultatima.

Otvorena vrata

Kad smo se jučer čuli s Mamićem, prvo smo mu čestitali na još jednom trijumfu.

- Hvala puno na čestitkama! Naravno da sam presretan kao i svi mi ovdje - rekao je u uvodu odlično raspoloženi Mamić.

Al Ain, osim Mamića, trenira i veliki hrvatski stožer. Damir Krznar i Željko Sopić su asistenti, Ivan Štefanić i Milan Šnjarić kondicijski treneri, Miralem Ibrahimović je trener vratara, a Vedran Attias analitičar. Hrvatsko društvo izvanredno surađuje, momčad je super posložena, pa nije neko čudo da Al Ain bilježi takve sjajne rezultate.

- Ovo je zaista veliki uspjeh. Napravili smo nešto što nije nitko nikada u povijesti ovog velikog kluba. Osvojili smo duplu krunu, zato radosti nema kraja. Sve je super, baš uživamo u svemu ovome što nam se događa.

Sezona je za Mamića i društvo zaista bila sjajna, a ovi njegovi rezultati otvaraju vrata i mnogim drugim hrvatskim trenerima koji bi mogli doći u to nogometno podneblje. Konačno, prije Mamića, Al Ain je trenirao današnji izbornik Zlatko Dalić, također s velikim uspjehom. Hrvati ostavljaju veliki trag, naše trenere iznimno cijene. Inače, prije dva tjedan imali smo u SN veliki intervju s Mamićem u kojem je pričao o svemu, pa smo jučer pričali samo o aktualnim događajima.

- Cijelu sezonu smo dominirali, bili smo najbolji. Važno je istaknuti da smo pobjeđivali u svim derbijima, a zabili smo i najviše pogodaka. Zabijali smo u prosjeku više od tri pogotka po utakmici. To je zaista izvrsno.

Ponude pljušte

Mamić je i kao trener Dinama gajio ofenzivnu igru, u njegovo doba Modri su uvijek s nekoliko igrača završavali napade, stvaralo se mnoštvo prilika. Tako je i u Al Ainu, nekoliko puta smo na live streamu gledali utakmice Mamićeve momčadi, ti momci igraju agresivno, napadački, igra je smislena, kompozicija momčadi pokazuje koliko je važna trenerska ruka. Inače, Mamića navijači, a klub ga naravno želi zadržati pod svaku cijenu, iako ponude pljušte sa svih strana. Međutim, njemu i hrvatskom stožeru predivno je u ovom klubu tako da se može pretpostaviti da će ostati s mnogo boljim ugovorom od dosadašnjega, koji je također financijski izvanredan.

- Da, nema se tu što posebno dodati, nego ustvrditi da je sezona bila fantastična. Kad uzmete prvenstvo i Kup, nakon što je Al Ain tri sezone bio bez trofeja, onda uistinu možete biti sretni i ponosni.

Ipak, Mamić i društvo još nisu stavili ključ u sezonu. Ima toga još za odigrati, ambicije osvajanjem duple krune nisu prestale. Ostalo je još snage i moći u Al Ainu.

- Uspjesi su tu, ali sezona još nije gotova. Čekaju nas još dvije iznimno zahtjevne utakmice u osmini finala azijske Lige prvaka. Igramo protiv uvjerljivo najjača katarske momčadi koja u svom sastavu ima tek nekoliko domaćih nogometaša, sve ostalo su naturalizirani stranci. Definitivno će biti teško, ali idemo dalje, a tek nakon toga na zasluženi odmor - zaključio je Zoran Mamić.

Linker
06. svibanj 2024 02:55