Boris Kovačev / CROPIX
SVE JE REGULARNO

Visoki Upravni sud odbio 'Naš Hajduk': Dinamo i Lokosi ne narušavaju tržišno natjecanje

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. veljača 2014. 14:27

Visoki Upravni sud odbio je tužbu Udruge "Naš Hajduk" u predmetu odnosa Dinama i Lokomotive, koji kako smatraju, narušava regularnost tržišnog, kao i sportskog natjecanja. Sud je odbacio takve navode kao neosnovane potvrdivši tako dvije ranije odluke Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Priopćenjem se oglasila NK Lokomotiva.

"NK Lokomotiva zaprimila je jučer službenu odluku Visokog Upravnog Suda vezano za tužbu Udruge 'Naš Hajduk'. Visoki upravni sud RH u Zagrebu donio je presudu (17. Siječnja, 2014) u slučaju tužbe udruge 'Naš Hajduk' i incijative za pokretanje postupka protiv GNK Dinamo i NK Lokokmotiva .

Udruga 'Naš Hajduk' je podnijela zahtjev za pokretanje postupka iz razloga što je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja dva puta (19.veljače.2013. i 2.srpnja 2013.), nakon pravilno utvrđenog činjeničnog stanja, odbacila inicijativu tuženika. Naime, udruga „Naš Hajduk“ tražila je pokretanje postupka po službenoj dužnosti protiv udruga NK Lokomotive i GNK Dinama zbog mogućeg sprečavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišnog natjecanja.

Visoki upravni sud RH donio je presudu po kojoj su razlozi tužbe u cijelosti neosnovani.

Doneseni su zaključci da razmjena igrača između Lokomotive i Dinama i sudjelovanje Lokomotive u Prvoj HNL I Hrvatskom nogometnom Kupu ne predstavlja narušavanje tržišnog natjecanja. Oblici suradnje GNK Dinama i NK Lokomotive koji se navode u inicijativi od 19. Veljače 2013. i inicijativi od 2. Srpnja 2013. ne predstavljaju povredu odredbi ZZTN (Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja).

Tužba je odbijena".

Linker
06. svibanj 2024 22:43