CROPIX
DINAMOV DRAGULJ

VRIJEDI SVAKI CENT Rog je već u debiju pokazao da će biti veliko pojačanje Modrih

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 04. srpanj 2015. 11:52

Maratonsku utakmicu odigrali su Dinamo i Vardar na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti. Igralo se dva poluvremena po sat vremena u kojima je prvak Hrvatske ponovno oduševio te s visokih 4-1 porazio momčad iz Skoplja.

Jači ritam u nastavku

Na poluvremenu je bilo 2-1 zahvaljući golovima Soudanija i Fernandesa, da bi nastavak donio još jači ritam, više prilika za ‘modre’, gol Amera Gojaka i autogol Najdoskog za ukupnih 4-1.

Protiv Vardara je za Dinamo debitirao Marko Rog koji je u formaciji 4-2-3-1 zauzeo mjesto središnjeg veznog igrača i odmah pokazao da je riječ o pojačanju.

- Znamo o Rogu sve, ali evidentno treba vremena da se prilagodi novoj sredini i prihvati navike suigrača - komentirao je Zoran Mamić prvi nastup najskupljeg igrača HNL-a u dresu Dinama.

Inače, prvo poluvrijeme obilježio je Soudani koji je već u 9. minuti iskoristio dugo dodavanje Taravela za prvi gol, da bi potom u 51. asistirao Fernandesu za onaj drugi.

Nisu niti gosti bili bezopasni. Eduardo je odlično obranio udarac Hambardzumyaina što je bila najava izjednačenja koje je kreirao Blaževski.

No, zato je nastavak donio jednosmjernu utakmicu u kojoj je bilo samo pitanje koliko će Vardar inkasirati golova.

- U drugom poluvremenu smo bili bolji jer je temperatura pala, a mlađi su bili rastrčaniji. Osjeća se umor kod igrača, nema toliko sprinta, ali to je očekivano za fazu priprema u kojoj se nalazimo - rekao je trener Dinama koji je posebno istaknuo zadovoljstvo brojem stvorenih prilika.

U nedjelju Zorja

- Protiv Kubana sam bio jako zadovoljan defenzivom, a danas sam sretan igrom prema naprijed. Stvorili smo puno prilika, imali 20-ak udaraca i desetak prilika za gol što jasno sugerira da se dižemo. Na koncu, zabili smo i četiri gola čvrstoj i kvalitetnoj momčadi kao što je Vardar, poručio je Zoki.

Momčad Dinama ostaje u Sloveniji do nedjelje kada igraju protiv ukrajinske momčadi Zorya za oproštaj od priprema. Točno tjedan dana kasnije i to u 19 sati, otvara se sezona derbijem protiv Hajduka u Maksimiru.

Linker
19. svibanj 2024 11:28