PORUKA IZ PARKA MLADEŽI

Vulić se nada: 'Na Hajduku je pritisak, a mi smo u subotu dokazali da možemo sve'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. travanj 2015. 15:45

Drugi čin trilogije derbi Sv. Duje je pred nama, Kup obračun na Poljudu, prvi susret polufinala od 20 sati. Drugi dvoboj u samo četiri dana, veliki izazov za obje momčadi. Prva priča, prvenstvena je okončana, Kup priča počinje.

- Ova će utakmica biti sto posto drugačija, svaka je utakmica drugačija od prethodne, nijedna nije kopija. Znamo da se Hajduku vraćaju vrlo važni igrači Maglica, Vlašić, tko zna što će biti s Gotalom. Ali u svakom slučaju, bit će drugi Hajduk, ali i Split jer se i nama vraćaju neki igrači – otvorio je druženje s novinarima Zoran Vulić trener „crvenih“.

Nakon prvenstvene pobjede očekivanja u Parku mladeži su velika. Pobjeda je ulila novu snagu „crvenima“. Toliko da se ne zadovoljavaju samo pogotkom „u gostima“.

- Priželjkujem pozitivan rezultat, da nam ostavi šanse za drugu utakmicu u Parku mladeži, da možemo otići u finale. Poraz s postignutim pogotkom? Nikad nisam zadovoljan s porazom - odlučan je Vulić.

Što se promijenilo kod Splita, konačno je odigrao pravu utakmicu, mušku, hrabro. Gdje je ostvarena prevaga i može li se to ponoviti.

- Mislim da smo igrali našu utakmicu, Hajduk nije mogao odgovoriti na našu čvrstinu i agresivnost, a to je ono što nam je falilo u prethodnim utakmicama na Poljudu. Šteta što smo na toj utakmici 90 posto izgubili Vidovića kojem je pukla nosna kost tako da je on upitan za sutrašnji susret. Doktor Lukšić čini sve da ga osposobi i vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti - priča trener Splita najavljujući i siguran izostanak Mršića i Bellea, dok su mu ostali igrači na raspolaganju.

Upravo zbog pristupa kojega su imali i Vulić vidi to osvježenje i momčadski duh u svlačionici.

- Nije lako pobijediti Hajduka na Poljudu, normalno da ti da jedno olakšanje nakon toliko godina kad pobijediš gradskog rivala na njegovom terenu. Ali, Kup je nešto drugo i sad moramo taj optimizam samo prebaciti na teren i tako se postaviti. Vidjeli smo da možemo sve, a iako je teško u četiri dana igrati s istim protivnikom, ukoliko ostvarimo sve dogovoreno, ne bi trebalo biti problema.

No uvijek postoji i ona „kako je nama, tako je i njima“, nije Vulić želio teret favorita prebaciti sav na pleća „bijelima“. Dapače smatra da sve četiri momčadi u polufinalu Kupa imaju podjednak pritisak.

- I mi želimo trofej, ne samo Hajduk već i mi, Rijeka i Dinamo. Četiri su tu ekipe, ali na Hajduku je pritisak veći budući je klub takve tradicije da svake godine žele nešto osvojiti. Ali i mi želimo taj Kup, tko bude bolji čestitat će ovom drugom na ulasku u finale. Meni je drago da jedna ekipa iz Splita sigurno ide u finale, nadam se da ćemo to biti mi – zaključio je Zoran Vulić.

Belleovo ponašanje out, Vidovićevo in

Kamerunac Henry Belle je po tko zna koji put ponovno „faktor nemira“ u svlačionici Splita. Ovaj put se napadač javio iz Pariza sa željom za odlaskom, iako mu je mjesto bilo u momčadi na Parku mladeži.

- Belle se nije javio na prozivci sa momčadi i zbog toga će biti sankcioniran. U ovom trenutku nije u momčadi, a što će biti s njim dalje i koja je odluka kluba, to ne bi želio komentirati. Na Upravi kluba je odluka. smatram da njegov postupak nije korektan prema suigračima iz svlačionice – kazao je Vulić, a klupski glasnogovornik Božo Pavković je prisnažio:

- Belle je prekršio pravila i bit će sankcioniran prema pravilniku kluba.

No koliko Belle uznemiruje, toliko Miloš Vidović smiruje i jača svlačionicu svojim postupkom. Nakon što mu je u 10. minuti prvenstvenog dvoboja na Poljudu pukla nosna kost ostao je do kraja na utakmici, odigrao je „kao da se ništa nije dogodilo“.

- Da sam ga želio zamijeniti, on bi izašao, međutim kazao mi je da može igrati. Ponosan san što imam takvog igrača, momak koji je sa slomljenim nosom odigrao cijelu utakmicu i poslije tog sudara balun udario dvadeset puta glavom. Iako ne volim izdvajati pojedince, svaka mu čast, rijetki su takvi igrači – kazao je Vulić.

Linker
02. svibanj 2024 11:04