Nikša Stipaničev / CROPIX
HRVATSKA - TURSKA 0-0

Vulićevi klinci prvi u grupi, navijači na Šubićevcu palili zastave HNS-a

Piše: Davor TrutinObjavljeno: 12. listopad 2014. 21:50

Hrvatska U-19 reprezentacija remijem protiv vršnjaka iz Turske okončala je prvi krug kvalifikacijskog ciklusa na prvom mjestu. Male Vatrene na Šubićevcu je dočekalo gotovo 2.000 gledatelja, koji su se zaželjeli reprezentativnih ogleda. A, posljednji puta Šubićevac je bio domaćin neke reprezentativne vrste prije 11 godina.

Izbornik Vulić protiv Turske odlučio je odmoriti većinu standardnih igrača. Tako su dvoboj započela tek četvorica igrača koja su bili u startnih 11 u prva ogleda s Estonijom i Islandom.

Hrvatska je bolje otvorila utakmicu. U 12.minuti zaprijetio je Drozdek, ali lopta se odbila od turskog bloka. Poduzetni Maloku u nekoliko je navrata prijetio Turcima, u 15. minuti tukao je iskosa, ali istakao se golman gostiju. Četiri minute potom udarac iz daljine okušao je i Balić, ali ponovno samo do Koyuncua.

Tek u 21. minuti dočekali smo i prvi udarac Turaka. Pucao je Unai, ali prilično neprecizno.

Nastavila se hrvatska dominacija, i Mamić je probao iz slobodnjaka, s oko 18 metara, a Koyuncu je odbio loptu u polje. U 37. minuti sijevnula je brza akcija gostiju; Turan je dao sjajnu loptu za Unaija, ali ovaj otišao odveć iskosa i nije uspio snažnije pucati.

U nastavku je Turska preuzela posjed, i gosti su opasno prijetili Mariću. Camoglu je već u prvoj akciji u nastavku dao nazrijeti da Turska ide po gol. No, njegova povratna lopta odbila se od hrvatskog bloka. Tek u 68. minuti Hrvati su složili dobru suvislu akciju. Fiolić, koji je malo prije toga zamijenio Džaltu, razantnim udarcem je pucao pokraj vratnice na asistenciju Mamića. No, u posljednjih dvadesetak minuta Turci su opasno prijetili. Najviše ‘desetka’ Unai, koji je bio blizu gola u 72. i 76. minuti, ali u oba navrata spašavao je vratar Marić.

Ipak, najveći pljesak izazvao je ulazak Šibenčanina Duje Ćalete Cara, u 76. minuti. Visoki stoper prije dvije sezone otišao je sa Šubićevca u Austriju, i šibenska publika nije zaboravila gdje je talentirani igrač ponikao i odigrao prve seniorske utakmice.

Do kraja utakmice nije bilo nikakvih uzbuđenja. Miroljubivi remi i Hrvatska kao pobjednik skupine i Turska kao drugoplasirana reprezentacija idu u drugi krug.

Linker
12. svibanj 2024 19:15