PALERMO - NAPOLI

Walter Mazzarri će i bez Lavezzija pokušava srušiti Palermo na Siciliji

Palermov je predsjednik Zamparini nakon mini serije neuspjeha smjenio mladog trenera Mangiju za kojeg je govorio da je dugoročno rješenje. Ništa čudno za kontroverznog predsjednika koji je poznat po čestim smjenama trenera.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 08. siječanj 2012. 12:09

Mangijin nasljednik Mutti krenuo je u novu avanturu na Siciliji bodom kod Novare iako može žaliti za pobjedom s obzirom da je 15 minuta do kraja utakmice imao dva gola prednosti.

Sada slijedi njegov debi pred domaćim navijačima:

- Pauza uvijek pušta neke nepoznanice. Radili smo odlučno iako su neki igrači poput južnoamerikanaca radili manje. U Novari sam vidio jednu momčad s velikom voljom, te s dobrim pristupom utakmicom. Duh kakav sam vidio u Novari mora uvijek pratiti ovu momčad, moramo uvjek imati volju za napretkom. Napoli je na Olimpu talijansog nogometa, u sferi velikih. U posljednjim su godinama ostvarili velike rezultate i konsolidirali su organizaciju sposobnu za velike kupnje. Za mene je povratak na Renzo Barberu prožet srećom i zadovoljstvom. Sigurno u meni ima mnogo emocija.

Mutti je u svojoj bogatoj karijeri bio i u Napoliju. U ovoj će mu utakmici najviše nedostajati glavni kreativac Iličić koji je isključen u Novari, a osim njega nema ni ofenzivaca Zahavija i Hernandeza, dok se rekovalescent Pinilla tek vratio treninzima. Zbog svega toga je lako moguće da će u ovoj utakmici odmah debitirati novopristigli Vazquez koji se treba prilagoditi na talijanski nogomet nakon dolaska iz Belgrana.

Mazzarri je primio neke kritike nakon nes(p)retnog poraza od Rome, a nevjernicima koji su počeli spominjati njegov odlazak odgovorio je sa šest golova u mreži odličnog Freya na vratima Genoe. Napoli nije naučen igrati paralelno Ligu prvaka i Serie A i to je bio glavni problem za Mazzarrijevu momčad u dosadašnjem dijelu sezone, no kako do osmine finala Lige prvaka ima više od mjesec dana sada je pravo vrijeme da Napoli pokuša dostići vodeće momčadi.

Mazzarri traži tri boda sa Sicilije:

- Palermo je pred svojim navijačima pobjedio sve utakmice osim jedne. Jedna su od momčadi protiv koje po tradiciji jako teško uzimamo bodove. Mi razmišljamo o tome kako da interpretiramo utakmicu na najbolji mogući način, bez razmišljanja o navijačima koji utječu na igru. Dečki su naučeni na sve to, uostalom jedina smo talijanska momčad koja je pobjedila u Villarealu. Očekujem veliki test, a rezultat će biti odlučen u pojedinim epizodama.

Mazzarri u ovoj utakmici ne računa na odličnog napadača Lavezzija koji je ozlijeđen, a kojeg će zamijeniti Pandev. Ostatak momčadi biti će onaj idealan koji Mazzarri može postaviti, što znači da će zaigrati ekipa koja redovito igra u Ligi prvaka i koja je deklasirala Genou u posljednjem kolu.

Linker
19. rujan 2024 13:20