PREMIERSHIP

WBA je u fantastičnoj seriji, United u padu. I Ferguson strahuje od moćnih domaćina

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 11. ožujak 2012. 11:07

United je doživio novu europsku pljusku u četvrtak. Dok u Premiershipu više-manje sve ide po planu, za europska natjecanja se to ne može kazati. Prvo su u Ligi prvaka ispali u prilično slaboj skupini, zatim su kod kuće gotovo kompromitirali gostujuću pobjedu protiv Ajaxa, a sada je došao i poraz od Athletica. Rezultat na kraju i nije toliko loš s obzirom na dominaciju Baska i činjenicu da je United smanjio u posljednjoj minuti golom iz kaznenog udarca.

http://www.dvoznak.com/?show=dogadjaj&id_dogadjaj=378104&id_vrsta_dogadjaja=3&affiliate=1

- Utakmicu Europske lige smo pospremili u arhiv i okrećemo se današnjoj. Prvenstvena utrka je i dalje neizvjesna, a WBA više ne izgleda kao lagan suparnik - priznao je Ferguson.

U odnosu na tu posljednju utakmicu, Ferguson će napraviti nekoliko promjena. Prije svih, za očekivati je povratak Ferdinanda na stopersku poziciju, jer u obrani domaće momčadi stvari ne funkcioniraju baš najbolje. Sredinu terena bi Škot trebao prepustiti iskusnom dvojcu Carrick - Scholes, dok bi društvo u Rooneyu u napadu trebao raditi Welbeck.

WBA je u fantastičnoj seriji. Prvo su deklasirali Wolvse u gostima, zatim pregazili Sunderland te na koncu osvojili tri boda i protiv Chelsea. Zanimljivost je da su nakon tih poraza treneri Wolvsa i Chelsea dobili otkaz. Bez obzira na današnjih ishod, Sir Alex sigurno neće doživjeti takvu sudbinu.

- Posljednji rezultati su plod našeg dobrog rada kroz cijelu sezonu. Sreća i nesreća se uvijek izjednače i na kraju dobiješ ono što zaslužuješ - rekao je gostujući trener Hodgson.

On danas neće moći računati na usluge braniče Reida i krilnog veznog igrača Thomasa. Ipak, to ne bi smjelo bitno pokvariti planove gostujuće ekipe.

WBA je vrlo opasan u gostima zbog brzih napadača. Ne uspije li United brzo osigurati rezultatsku prednost, mogao bi se naći u problemima. Naime, njihov stoperski dvojac ove sezone je pokazao dosta slabosti kada bi ostao na širokom prostoru s brzim napadačima.

Linker
22. rujan 2024 06:59